Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατανάλωση ενέργειας από το ανθρώπινο σώμα


aginor

Recommended Posts

έστω ότι έχουμε 2 ανθρώπους ιδίου φύλου, βάρους, λειτουργίας εντέρου, θυροειδούς κτλ κτλ κτλ άρα σε γενικές γραμμές με ίδιες μεταβολισμό.

Θεωρούμε ότι χρειάζονται όλοι τους για να μην πάρουν βάρος, 2000 θερμίδες δηλαδή 2000*1000*4,184 Joules ενέργεια.

Ο ένας τρώει έστω Α κιλά σε πρωτείνες και σε υδατάνθρακες και ο δεύτερος σε λίπη.

Ο ένας λοιπόν μέσω του μεταβολισμού έχει εξασφαλίσει Α*1000*4 θερμίδες (υδατάνθρακες + πρωτείνες) ο άλλος Α*1000*9 (λίπη) σχεδόν διπλάσιες. Το πλεόνασμα της ενέργειας θα μετατραπεί σε αποθηκευμένο λίπος στον οργανισμό και σε βάθος χρόνου (10 - 15 μέρες) σε αύξηση του σωματικού βάρους. Άρα για να μην συμβαίνει αυτό κάποιος θα πρέπει να ορίζει πόσα γραμμάρια πρέπει να προσλαμβάνουμε από λίπη και΄πόσα από υδατάνθρακες πρωτεινες για να παραμείνει το σωματικό βάρος σταθερό. Άρα πάλι καταλήγουμε στο ίδιο άγχος. του πόσα γραμμάρια από το τάδε να φάμε.. Είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα..

Το άγχος δεν φέυγει έτσι έυκολα CostaV :smile:

 

btw ξέρω μερικές καλές δίαιτες.. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα..

Το άγχος δεν φέυγει έτσι έυκολα CostaV :smile:

 

Εδώ, δεν έχεις άδικο ...

 

... αλλά εδώ:

Το πλεόνασμα της ενέργειας θα μετατραπεί σε αποθηκευμένο λίπος στον οργανισμό και σε βάθος χρόνου (10 - 15 μέρες) σε αύξηση του σωματικού βάρους.

...έχεις άδικο. Το πλεόνασμα της ενέργειας δεν γίνεται να μετατραπεί σε βάρος. Η μάζα των λιπών που θα έχει φάει ο Β, πιθανότατα θα παραμείνει (εάν παραμείνει) στο σώμα του Β.

Link to comment
Share on other sites

...έχεις άδικο. Το πλεόνασμα της ενέργειας δεν γίνεται να μετατραπεί σε βάρος. Η μάζα των λιπών που θα έχει φάει ο Β, πιθανότατα θα παραμείνει (εάν παραμείνει) στο σώμα του Β.

 

στις λεγόμενες λιπαποθήκες (εκεί που κάνουν λιπαπορρόφηση κάποιοι) σε μορφή λιπιδίων στο αίμα κτλ κτλ, σε βάθος χρόνου αυτή η μάζα που συσσωρευεται δεν αλλάζει το σωματικό βάρος και τη αναλογία νερού, μυικού ιστού και λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό;

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Ο λόγος που αυξάνεται το βάρος μας έιναι η μάζα των λιπιδίων κτλ που συσσωρεύεται στο οργανισμό, και όχι η παραπανίσια ενέργεια που προσλαμβάνουμε.

 

Θα μου πεις, οχι Γιάννης, Γιαννάκης. Εντάξει :smile:

Link to comment
Share on other sites

:smile:

 

αν θες μετά τις γιορτές έχω ένα καλό πρόγραμμα διατροφής να σου βγάλω.

Το μυστικό να τρως τα πάντα,με μέτρο (διαφορετικό για κάθε άνθρωπο) χωρίς αγχος σε μικρά και τακτικά γεύματα.

 

Για την ώρα καλά μελομακάρονα!!

 

πάντως για λόγους πρακτικούς πολλές μετρήσεις στην φυσική ανάγονται σε μέτρηση ενέργειας και αρχή διατήρηση της ενέργειας αντί για τη μάζα. Βέβαια τώρα μοθυ έχεις βάλει το μικρόβιο, μάλλον θα απευθυνθώ στους γονείς μου μήπως λόγω ιδιότητας ξέρουν τίποτα παραπάνω..

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνοντας επίσης βρήκα αυτό το άρθρο που συμπλέει με το σκεπτικό μου...

 

It is embarrassing as it is unbelievable that for nearly a century long, generations of people involved in the research, treatment and prevention of obesity do not know that a significant amount of energy from food intake leaves the body as metabolic waste. In other words, they do not know that the human body excretes (σημ. δική μου: excrete=αποβάλλω) calories.

 

Απόσπασμα από: http://www.biomechanicsandhealth.com/calories.htm

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω οτι επι του θέματος δεν εχει τοποθετηθεί μέχρι τώρα κανείς τοπογραφος μπράβο μας, ειμασται οι μηχανικοί που κατά γενική ομολογία ειμασται οι πιο αθλητικοί χωρις να ανυσηχούμαι για το βάρος μας(κιλα,θερμίδες κλπ) επειδή εχουμαι ανεβοκατεβει βουνα,

λαγκάδια,ρεματιές,ρουμάνια,πολυκατοικιες,μανδροτοιχους κλπ.Μπράβο μας και πάλι...

Link to comment
Share on other sites

επειδή εχουμαι ανεβοκατεβει βουνα,

λαγκάδια,ρεματιές

 

... οπότε δικαιωματικά οι τοπογράφοι ανήκουν στην σπάνια αλλά ένδοξη φυλή των Φακάουι :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

αφού εκτιμήσαμε την κατανάλωση ενέργειας- μετατροπή μάζας σε προηγούμενο ποστ, πάμε τώρα πιο βαθιά.

Η σκέψη. Είναι κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως για το τι είναι. Το σίγουρο είναι ότι και αυτή καταναλώνει ενεργεία. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει το μπυροκοιλη λύνοντας ασκήσεις!!(ή μήπως υπάρχει??)

Λίγο έως πάρα πολύ όλοι εδώ μέσα ήμασταν και λίγο φυτά στα φοιτητικά μας χρόνια. Έχετε προσέξει μια μυρωδιά που έχει το κεφάλι μετά από πολύ σκέψη? Πολλοί θα γελάσουν αλλά έτσι είναι. Κάπως μυρίζει, και είναι χαρακτηριστική μυρωδιά.

Στο κομπιουτεράκι μπορώ να υπολογίσω ακριβώς mW/πράξη.

Το ανθρώπινο μυαλό?? Μετά από έντονη πνευματική εργασία, κάποιοι ζητάτε γλυκό. Γιατί??? Από αβιταμίνωση κάποιες λειτουργίες του οργανισμού δεν λειτουργούν σωστά. Μπορεί και ο εγκέφαλος να μένει από καύσιμα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας προχωρήσουμε τον προβληματισμό βαθιά στην αρχαιότητα, για να εξετάσουμε τον μεταβολισμό των αρχαίων:

 

Μας λέει ο Όμηρος πως όταν ο Οδυσσέας με την παρέα του έφτασαν στο νησί του Ήλιου, έπιασε νηνεμία και έμειναν εκεί μέχρι που σώθηκαν όλα τους τα τρόφιμα. Τότε οι άντρες του, ξεχνώντας τον όρκο τους, έσφαξαν δύο βόδια του Θεού και τα έφαγαν...

Δοθέντος ότι οι αγελάδες του νησιού ήταν οι πιο καλοθρεμμένες που είχε δει ποτέ ο Οδυσσέας και ότι σήμερα ένα καλοθρεμμένο βόδι πιάνει μέχρι και 1700kg, συμπεραίνουμε ότι εκείνο το απόγευμα οι άντρες του Οδυσσέα έψησαν 3400kg κρέας. Κι επειδή θα ήταν γύρω στα 50 άτομα (μία πεντηκόντορος), μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο καθένας τους έφαγε περί τα 50kg κρέας (προφανώς δεν έφαγαν τα κόκαλα).

 

Όταν αργότερα ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, πήγε πρώτα στου Εύμαιου, όπου έφτασε το μεσημέρι. Ο χοιροβοσκός έσφαξε για την περίσταση ένα γουρούνι για να φάνε... Το βραδάκι, σαν γύρισαν οι τσοπάνηδες απ' τα κοπάδια, τους έκοψε πάλι η λόρδα, και μια και ήταν πλέον τέσσερις, έστειλε να σφάξουν άλλα δύο γουρούνια, μάλιστα "τα καλύτερα", για βραδινό!

(σχολιάζω απλά ότι ένα γουρούνι έχει πάνω από 200kg... ήτοι κατά πολύ πάνω από 50kg φαΐ ανά συνδαιτυμόνα)

 

Ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι ο Όμηρος δεν είχε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα μονάδων, πόσες θερμίδες κατανάλωνε ο μέσος αρχαίος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.