Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίλυση πλακών με πινακες czerny


 
george24

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στο forum σχετικά με τις ροπές που προκύπτουν από τους πίνακες czerny. Το μέγεθος που προκύπτει είναι σε kn ενώ περίμενα να προκύψουν knm. Είναι κάποιο είδος ανηγμένης ροπής?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Στις πλάκες οι ροπές είναι kNm/m = kN. Δηλαδή τοπική ροπή (dM/dz) ανηγμένη σε λωρίδα πλάτους 1m. Λογικά αυτό βγάζει ο πίνακάς σου, κάνε αν θες μια επαλήθευση και αν συνεχίζεις να έχεις απορία τα λέμε...

Link to comment
Share on other sites

Το κατάλαβα. Άρα στην ουσία για να κάνω την επίλυση, άκολουθώ την ίδια διαδικασία με την μέθοδο των λωρίδων. Απλά παίρνω έτοιμα τα μεγέθη των ροπών απο τους πίνακες.

Link to comment
Share on other sites

Πες το κι έτσι. Αλλά καμία σχέση με την μέθοδο των λωρίδων, οι συντελεστές προέκυψαν με την αναλυτική μέθοδο για επιφανειακό φορέα (λύση διαφορικών εξισώσεων) και λαμβάνουν υπόψη την ροπή συστροφής (M1,2). Είναι πλάκα συνεχών ανοιγμάτων;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, πλάκα συνεχών ανοιγμάτων είναι. Αν κάνω ανάλυση με επιφανειακά πεπερασμένα (π.χ. στο etabs), τα μεγέθη των ροπών (μονάδες) που θα προκύψουν θα είναι αντίστοιχα με αυτές απο τους πίνακες czerny?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.