Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή πλαισίου μηχανής ερπυσμού για πτυχιακή εργασία


 

Recommended Posts

καλησπέρα και από ένα νέο μέλος και στο φόρουμ και στην μηχανολογία. λόγω μικρής εμπειρίας δεν ξέρω πολλά από μεταλλικές κατασκευές. χρειάζομαι για την κατασκευή ενός πλαισίου μηχανής ερπυσμού τις γνώσεις σας και την βοήθειά σας για την σωστή επιλογή δοκών και την σωστή συγκόλληση αυτών μεταξύ τους.με την σωστή στατική μελέτη δεν μπορώ να κάνω την σωστή επιλογή δοκών? υπάρχει κάτι σε βιβλίο που να με βοηθήσει να τα βγάλω εις πέρας ολα οσα χρειάζομαι και να μάθω και κατι παραπάνω?

 

το πλαίσιο μου θέλω να είναι 2,3μ ύψος και 1μ πλάτος το μέγιστο βάρος που θα δοκιμαστεί είναι 350 κιλά

 

με 1)την στατική μελέτη 2) επιλογή δοκών 3) επιλογή σωστής συγκόλλησης μεταξύ τους δεν θα είναι καλό αυτό το μέρος πτυχιακής εργασίας?

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, μιλά για πλαίσιο αντίδρασης στο οποίο θα δοκιμάζονται στοιχεία σκυροδέματος σε επρυσμό... Και μάλλον εννοείς φορτίο 350 τόνους; Διευκρίνισε και ανέβασε και κανένα σχέδιο για να πάρεις γνώμες...

Link to comment
Share on other sites

Όπως το καταλαβαίνω το φορτίο αναρτάται από την πάνω δοκό, ενώ η μεσαία δοκός είναι απλώς οδηγός... 350kg είναι αμεληταίο φορτίο...

Εφόσον τα όργανα μέτρησης στηρίζονται στην πάνω δοκό (ή στο ίδιο το δοκίμιο) η παραμορφωσιμότητα του πλαισίου δεν επιρρεάζει σε τίποτα. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι εξειδικευμένο / εξεζητημένο...

Link to comment
Share on other sites

το ξέρω πως δεν θέλει κάτι δύσκολο αλλά....μπορείς να με βάλεις σε μια σειρά ενεργειών που πρέπει να κάνω.που μπορώ να βρώ στατική μελέτη για αυτήν την κατασκευή,που μπορώ να βρώ πίνακες για επιλογή δοκών,που μπορώ να βρώ μελέτη για τις συγκολλήσεις αυτών?ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Στατική μελέτη είναι όλο το πακέτο που θέλεις:

- Για την ανάλυση του φορέα θα πρέπει να καταφύγεις στις γνώσεις από τα μαθήματα της σχολής σου. Για φορέα αυτής της πολυπλοκότητας η ανάλυση γίνεται εύκολα στο χέρι. Αλλά θέματα συντελεστών ασφαλείας και δυναμικών φορτίσεων απ' ότι ξέρω οι μηχανολόγοι τα αντιμετωπίζετε διαφορετικά από εμάς... εμείς εφαρμόζουμε ΕΚ-3.

- Για την επιλογή διατομής υπάρχουν πίνακες με τα στοιχεία των πρότυπων διατομών. Μπορείς όμως και μόνος σου να υπολογίσεις τα A, Ι και W της διατομής (στην πράξη το κάνουμε συχνά)

- Ο έλεγχος (διαστασιολόγηση) των συγκολλήσεων γίνεται βάση κάποιου κανονισμού ή προτύπου. Εμείς χρησιμοποιούμε ΕΚ-3...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, ναι, θα πρέπει. Αλλά για να μην σε παιδεύω θα σου πω κατευθείαν το αποτέλεσμα. Ο ορθοστάτης UPN120 θα βγεί επαρκής έναντι λυγισμού...

 

Υ.Γ: Προσπάθησε να μην γράφεις greeklish...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

θα ήθελα μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω βιβλίο ή γενικά οτιδήποτε γύρω από δοκιμές ερπυσμού χαλάρωσης και επανέταξης.ευχαριστώ πολύ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.