Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπρόθεσμη εξόφληση εισφοράς στο ΤΣΜΕΔΕ


CHOUTOS

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα. Θέλω να περάσω από τα κεντρικά στην Κολοκοτρώνη να εξοφλήσω την εισφορά του Α' εξαμήνου η οποία έληξε στις 30/4/2010. Μου ανέφερε συνάδελφος ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσω και τα πρόσθετα τέλη που προκύπτουν από την καθυστέρηση αυτή. Ισχύει κάτι τέτοιο? Είχα την εντύπωση ότι τα τέλη αυτά απλά συμπεριλαμβάνονται σε κάποια επόμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή γνωρίζει κάποιος για τί επιπλέον ποσό μιλάμε? Αν δηλαδή θελήσω να πληρώσω μόνο το ποσό που αναγράφεται στην ειδοποίηση δε θα δεχθούν την πληρωμή?

Link to comment
Share on other sites

Υποχρεωτικά πληρώνεις και τους τόκους. Έχε μαζί σου κάνα 100στάρικο παραπάνω...δε νομίζω να είναι τόσο αλλά καλού-κακού...

Link to comment
Share on other sites

Μπορει καποιος να αναφερει τον τροπο υπολογισμου των προσθετων τελων καθυστερησης? Ψαχνωντας στο σαιτ βρηκα οτι ειναι 3% για τον πρώτο μήνα καθυστέρης και 1% για κάθε επόμενο. Αυτο αναφερεται σε καθε μηνα ξεχωριστα ή συνολικα στη δοση του καθε εξαμηνου?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, η εξόφληση της εισφοράς του Α' εξαμήνου γίνεται μέχρι τις 30/6 (γι'αυτο λέγεται και εξάμηνο). Εxtra επιβάρυνση αν υπάρχει και πόση είναι, δε γνωρίζω, αλλά προφανώς θα επιβαρυνθείς τους μήνες που πέρασαν μέχρι να πληρωθεί η δόση, απο τον Ιούνιο και μετά μετρώντας.

Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνω από το 40άρι που πλήρωσα extra σήμερα και συνδυάζοντάς το με αυτό που λέει ο φίλος ΑΕΚΤΖΙΣ (δηλ. ότι πλήρωσα πρόσθετα τέλη για Ιούλιο και Αύγουστο) και με το ύψος της εισφοράς (980 ευρά), μάλλον είναι 3% για τον πρώτο μήνα και 1% για κάθε επόμενο επί του συνολικού ποσού της εισφοράς για όλο το εξάμηνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Στις εφορίες θα βεβαιώνονται οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

 

Στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας θα βεβαιώνονται οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών του ελεύθερου επαγγελματία προς τον ΟΑΕΕ καθιστώντας, έτσι, ευχερέστερη την είσπραξή τους.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, κάνοντας αποδεκτή σχετική εισήγηση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ για την τροποποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης οφειλών και αναγκαστικής είσπραξής τους. Με βάση την απόφαση «οι οφειλές δύναται να βεβαιωθούν στη ΔΟΥ κατόπιν εξουσιοδότησης του προϊσταμένου του τμήματος με απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού». Τα μέτρα αυτά είναι η κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη ή κινητών και απαιτήσεων αυτού σε χέρια τρίτου και η κατάσχεση ακινήτων.

 

Για τη λήψη οποιουδήποτε αναγκαστικού μέτρου από τα παραπάνω απαιτείται «έγγραφη παραγγελία σε δικαστικό επιμελητή από τον αρμόδιο προϊστάμενο, ο οποίος θα λάβει εξουσιοδότηση κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Η παραγγελία θα περιέχει τα στοιχεία του οφειλέτη, το είδος της οφειλής, τη χρονική περίοδο που οφείλεται, τον αριθμό της Πράξης Επιβολής Εισφορών και Πρόσθετων Τελών και το συνολικό ποσό αυτής».

 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_8132.html

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.