Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχή σε οκόπεδα χωρίς πρόσωπο απο χρησικτησία


TANOS79

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι γεία σας. Μου έτυχε μια πείπτωση για να διερευνήσω αν μπορεί ο ιδιοκτήτης να οικοδομήσει μια αποθήκη υλικών 100μ2 περίπου σε οικόπεδο 1500μ2 σε εκτός σχεδίου περιοχή. Το οικόπεδο δεν έχει στην πραγματικότητα πρόσωπο σε κοινοχρηστο δρόμο παρά υπάρχει πρόσβαση απο αγροτικό δρόμο μέσω ενός χωματόδρομου. Επίσης τα συμβόλαια του οικοπέδου δείχνουν ότι το οικόπεδο έχει προσέλθει στην ιδιοκτησία του πελάτη μου το 1995 με προκάτοχο που το κληρονόμησε απο συγγενή του με προσόντα χρησικτησίας.

Είναι δυνατή η οικοδόμηση αποθήκης σε τέτοιο οικόπεδο με το σκεπτικό οτι το΄οικόπεδο είναι ως έχει λόγω παλαιότητας της ιδιοκτησίας;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς πρέπει να έχει πρόσωπο σε εθνική, επαρχιακή ή κύρια δημοτική οδό και ταυτόχρονα να είναι προυφιστάμενο του '64 για >1200μ2.

Βλέπε το διάταγμα του '85 για την εκτός σχεδίου δόμηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς στο μήνυμά σου, προκύπτει ότι δεν είσαι μηχανικός.

Ακόμη, και το ερώτημα που βάζεις ("το οικόπεδο είναι ως έχει λόγω παλαιότητας της ιδιοκτησίας") δεν υπάρχει στην πολεοδομική νομοθεσία.

 

Η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα ενός γηπέδου (έτσι ονομάζεται το ακίνητο που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή) εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να βρεις ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου (κατά προτίμηση τοπογράφο), να του δώσεις όλα τα σχετικά στοιχεία και να ακολουθήσεις τις συμβουλές του.

Link to comment
Share on other sites

Αφενός θα προτιμούσα να μην βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα απο κανέναν για την ιδιότητα κάθε μέλους (στον προηγούμενο αυτό). Αφού πρέπει να αποδεικνύουμε οτι δεν είμαστε ελέφαντες ας ξανατοποθετήσω το ερώτημα:

Σε γήπεδο 1500μ2, εκτός σχεδίου, εκός ΖΟΕ, με συμβόλαια ιδιοκτησίας που αποδεικνύουν την κυριότατα του γηπέδου απο χρησικτησία προ του '50, με έγγραφη δήλωση του οικίου κοινοτάρχη για την κυριότητα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και τα όρια του γηπέδου. Ερωτώ αν ξέρει κάποιος συνάδελφος για τόσο παλαιά γήπεδα αν πρέπει να υπάρχει πρόσωπο ωστε αποδειχθεί η αρτιότητα και να οικοδομήσει μια αποθήκη.

Εναλλακτικά αν μπορώ να κάνω χρήση του αρ.167 για εκτός σχεδίου δόμηση όπου έπειτα απο βεβαίωση της νομαρχίας, ως καλλιεργήσιμης έκτασης, να οικοδομηθεί βοηθητική αποθήκη 50μ2;

Συνάδελφοι.............................

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, myri

Link to comment
Share on other sites

επειδή είχα μια παρόμοια περίπτωση, με αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, 2000μ από "χρησικτησία" του πεθερού μου, να πώ το εξής:

 

Η γυναίκα μου , έκανε συμβόλαιο με το χαρτί που ο πεθερός μου είχε πάρει από την κοινότητα του χωριού.

Συμβόλαιο έγινε κανόνικά, αλλά βάσει νόμου το συγκεκριμένο ακίνητο φάινεται ότι είναι: μή άρτιο και μη οικοδομήσιμο.

 

Βέβαια δεν γνωρίζω -επειδή το συγκεκριμένο χωράφι είναι ελαιώνας- εαν υπάρχει κάποιο παραθυράκι για χτίσιμο αποθήκης....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν οι νόμοι :smile:

Οι παρεκκλίσεις δεν είναι παραθυράκια ...απλά πολυδαίδαλη νομοθεσία! Κάτι μπορεί να γίνεται, απευθυνθείτε σε κάποιον τοπογράφο για να το ελέγξετε ΑΝ γίνεται

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.