Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια μελετητη υδρογεωτρήσεων


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι

Είμαι Μηχανικός μεταλλείων - μεταλλουργός ΕΜΠ , κάτοχος του διπλώματος μου εδώ και 3 χρόνια. Θα ήθελα να ασχοληθώ με την αδειοδότηση και εκπόνηση μελετών υδρογεωτρήσεων. Απ'οσο ειδα στο μητρώο μελετητών η κατηγορία 20. Μελέτες και ΄Ερευνες Γεωλογικές Υδρογεωλογικές και Γεωφυσικές. Διάβασα στο site οτι για κατηγορία μελετητή Α απαιτήται να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 4 χρόνια απο την απόκτιση του πτυχίου. Ισχύει αυτό? Μπορεί κάποιος να μου αναλύση την διαδικασία ωστε να έχω το δικαίωμα υπογραφής σε τέτοιου είδους μελέτες?

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρω

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ρωτάς πολλά πράγματα μαζί...οπότε είσαι ακόμα στην αρχή του ψαξίματος. Θα βρεις πολλά πράγματα στο φόρουμ κάνοντας σχετικές αναζητήσεις και ψάχνοντας τα σχετικά θρεντ. Ομοίως δοκίμασε το google, αλλά και τις ιστιοσελίδες του ΤΕΕ και Υπουργείου.

 

Χοντρικά τώρα:

 

1. Ναι, πτυχίο μελετητή μπορείς να πάρεις 4 χρόνια μετά τη λήψη του διπλώματός σου. Ξεκινάς με κατηγορία Α και κάθε 4 χρόνια, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία, ανεβαίνεις κατηγορία.

 

2. Η αδειοδότηση υδρογεωτρησεων περιέχει την εκπόνηση επιμέρους μελετών, όπως: γεωλογική, περιβαλλοντική, τοπογραφική, ίσως στατική κτλ. Δεν είναι δηλαδή μία συγκεκριμένη μελέτη μόνο...Ψάξε όλη τη σχετική νομοθεσία για να είσαι σίγουρος.

 

3. Γενικά, αν σε ενδιαφέρει το θέμα, σου συνιστώ να βγάλεις και πτυχίο για περιβαλλοντικές μελέτες...κατ. 27.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντηση.. ηθελα να μου επιβεβαιωσεις αυτο με τα τεσσερα χρόνια.. Εφόσον εχω το πτυχίο μου 3 χρονια τωρα θα χρειαστεί να περιμένω αλλο ένα χρονο :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.