Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνορεύει με τον ευατό του


Recommended Posts

Ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του οικόπεδο εντός οικισμού άρτιο κατά παρέκκλιση. Έχει επίσης παραδίπλα άλλο ένα δικό του, άρτιο μεν αλλά τυφλό, καθώς δεν έχει δρόμο.

Πάει και αγοράζει άλλο ένα οικόπεδο που είναι ανάμεσα στα άλλα δυο και ακουμπάει με αυτά, σε δύο διαφορετικές πλευρές του. Αυτό που αγοράζει είναι 300 τ.μ. και έχει πρόσωπο σε δρόμο 3.50 μ . Είναι κατά παρέκκλιση καθώς προϋφίσταται του 85’ .

Κανένα από αυτά δεν έχει κτίσμα.

Θέλει τώρα να χτίσει στο τυφλό οικόπεδο.

Τι γίνετε στην περίπτωση αυτή , θα πρέπει να παραχωρήσει δρόμο ή τα οικόπεδα μετράνε ενιαία καθώς είναι ένας ιδιοκτήτης και δεν μπορεί να συνορεύει με τον εαυτό του. Κ αν ισχύει το τελευταίο χρειάζεται κάποια συμβολαιογραφική πράξη πριν οικοδομήσει ?? δεν μου έχει τύχη κάτι τέτοιο. Ποία είναι η γνώμη σας.

Ευχαριστώ .

Link to comment
Share on other sites

απ'ότι ξέρω αν τα οικόπεδα είναι συνεχόμενα και ανοίκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη τότε η συννένοσή τους είναι "αυτόματη" χωρίς κάποια διαδικασία... δεν ξέρω τι γίνεται όμως με την αρτιότητα αν τα συννενομένα οικόπεδα δεν έχουν το απαραίτητο εμβαδό...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, το βρήκα και αυτο που αναφερες ,ότι δηλαδή γίνετε αυτοματα η συνένωση.

Ομως μπορεί το τυφλό οικόπεδο, να παρει το δρόμο απο το διπλανο του που είναι κατα παρέκκλιση ,καθώς έχει μόνο 3.50 μ πρόσωπο?

Υποθέτω πως ναι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν το ξέρω αυτό. Που το λέει? Τα οικόπεδα περιγράφονται με όρια και με συμβολαιογραφικές πράξεις, δεν σημαίνει ότι γίνεται αυτόματα ενοποίηση διαφορετικών οικοπέδων με διαφορετικά όρια και συμβόλαια αν ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να γίνει νέο συμβόλαιο όπου να νομιμοποιείται η συνένωση.

Που το λέει? Να το δώ κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι καταλαβαίνω το πρόβλημά σου είναι το πρόσωπο σε δρόμο.

Αν είναι έτσι, τότε το γεγονός ότι το οικόπεδο που αγόρασε είναι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, δε σημαίνει ότι αν το συνενώσει με τα διπλανά θα είναι και αυτά οικοδομήσιμα. Έχω την εντύπωση ότι η παρέκλιση ισχύει για το υπάρχον μόνο οικόπεδο. Εάν το συννενώσει με τα διπλανά, παύει να ισχύει η παρέκκλιση, αφού παύει να υπάρχει ουσιαστικά και το οικόπεδο που προϋπάρχει του 1985.

Link to comment
Share on other sites

Οταν λέω το βρήκα ,εννοώ ότι το βρήκα απο ένα προηγούμενο θεμα που έχει συζητηθει εδώ http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?t=767&highlight= . κατα τ'άλλα όλα ακόμη συζητιούνται.

Το πρόβλημά πλέον είναι ο δρόμος CHIHOR Αν γινει συννένωση συμβολαιογραφικά σίγουρα παυει να ισχύει η αρτιότητα.

Εαν δεν γίνει όμως κάποιο συμβολαιο κ παραμέινει έτσι σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθει σε προηγουμενο θέμα, τότε τι γίνετε ???

Link to comment
Share on other sites

Συν. αν συννενωθεί το κατά παρέκλιση με το τυφλό, το νέο οικόπεδο μπορεί να οικοδομηθεί σαν κατά παρέκλιση αφού δεν έχει ακόμα τον κανόνα.

 

Το έχω κάνει αρκετές φορές, με τελευταία πριν από 10 ημέρες.

 

Αυτό που λες ισχύει για την κατάτμηση και για την περίπτωση που ενώνει 2 μη άρτια ούτε κατά κανόνα αλλά ούτε κατά παρέκλιση και με την συννένωση προκύπτει εμβαδό που πληρεί το εμβαδό της παρέκλισης, αλλά δεν πληρεί τον χρόνο παρέκλισης αφού συννενώθηκαν σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.