Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικοί αρμοί προς αποφυγή κοντών υποστυλωμάτων


 

Recommended Posts

Σε μια μεζονέτα το δάπεδο του ισογείου στο ένα όριο (το οποίο είναι και μονόπλευρο) έρχεται 1,80μ κάτω απο το φυσικό έδαφος. Δεν έγινε λάθος όμως, απλά δε το είχα αντιληφθεί σε επίπεδο μελέτης.

 

Σε αυτή την πλευρά λοιπόν, υπάρχουν τρείς κολόνες. Λόγω αρχιτεκτονικών περιορισμών, δεν μπορώ να σηκώσω τοιχίο υπογείου μέχρι πάνω, αλλά μόνο έως το +1,80. Ετσι, εάν ρίξω κολόνες και τοιχίο μαζί, κάνω κοντά υποστυλώματα... Εχω καταλήξει λοιπόν, στην δημιουργία κατακόρυφων αρμών μεταξύ τοιχίων και κολόνων όπως προβλέπεται και για την τοιχοποιία.

 

Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον λόγο για τον οποίο να μην καλύπτομαι από αυτή την κατασκευαστική διάταξη;

Βέβαια, θα γίνουν "κορδόνια" υδατοδιογκούμενα για μόνωση αρμού και επάλειψη με τσιμεντοειδές κονίαμα για γενικότερη μόνωση, αλλά απο μέσα...

 

Κάποια σκέψη;

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ, αλλά ευτυχώς μπορώ να συνεχίσω το τοιχείο μέχρι την οροφή για τουλάχιστον 1μ αριστερά και δεξιά των στύλων.

Link to comment
Share on other sites

Αν εκανες τα τοιχεια μεχρι την πλακα η αυτο που λεει ο Αρης ?. Μαλλον δεν καταλαβαινω, αφου αυτο το τμημα ειναι στο οριο αρα δεν εχεις παραθυρα πορτες κλπ. τι αρχιτεκτονικος περιορισμος μπορει να υπαρχει.Γιατι αφενος γλυτωνεις ολα αυτα , αφετερου μπορει ο διπλανος μελλοντικα να μπαζωσει 1,5 m απο το φυσικο του εδαφος οπως εχει δικαιωμα απο ΓΟΚ και να βρεθεις με την τοιχοποιια στην επιχωση με οτι αυτο συνεπαγεται. Τωρα βεβαια τα λεω αυτα χωρις να ξερω τι επιδραση θα εχει αυτο απο στατικης αποψεως στον φορεα σου.

Θα μπορουσες επισης να κανεις και εσωτερικα στεγανωση αλλα επειδη αυτο τρωει χωρο γιατι θελει και ενα δρομικο τοιχο στο τελος απο μεσα μαλλον δεν το θελει κανενας.

Link to comment
Share on other sites

Για την μόνωση θα το παλέψω όσο πιο πολύ μπορω. Θα μιλήσω και με τον γείτονα να δω αν επιτρέπει να κάνω το στραγγιστικό στο οικόπεδό του (έχει χτίσει ήδη).

 

Για τις αρχιτεκτονικές "απαιτήσεις" ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί όσο σκέφτομαι πόσο αυτές καταστρέφουν κτίρια, με πιάνει κάτι...

 

Επειδή δεν το σχολιάζει κανείς, να υποθέσω πως καλύπτομαι απο κοντά υποστυλώματα με τους αρμούς ( ; )...

 

ΥΓ. Αρε, Αρη, όντως για γέλια είμαστε όσοι έχουμε καταντήσει υποχείρια και είλωτες "αρχιτεκτονικών απαιτήσεων"...

Link to comment
Share on other sites

Αφου κανεις αρμους υποτιθεται οτι δεν εχεις πλεον κοντο υποστυλωμα.Αυτο λεει και ο κανονισμος. (Βεβαια το ενδιαμεσο τοιχειακι σου μετα ειναι προβολος ).

 

Οσο για τους αρχιτεκτονικους περιορισμους και το τι κανουν στις στατικες μελετες ...αστα να πανε...

 

ΥΓ. Αλλα δεν μπορω να φανταστω σε εφαπτομενη του οριου πλευρα,τυφλη δηλαδη, ποιος μπορει να ειναι ο αρχιτεκτονικος περιορισμος.Ετσι απο περιεργεια και μονο ,αμα δεν βαριεσαι στειλε ενα pm.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.