Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισαγωγή σε αρχιτεκτονική σχολή εξωτερικού


Recommended Posts

Χαίρετε,

είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια εφαρμοσμένων μαθηματικών,και λογικά το φεβρουάριο πτυχιούχος.Κατόπιν σκέψης,καταλήγω ξανά ότι παρέκλεινα όλο αυτό το διάστημα αρκετά από αυτό που ήθελα να σπουδάσω,δλδ αρχιτεκτονική.Έχω αποφασίσει ότι θα φύγω για εξωτερικό για να σπουδάσω και θα ήθελα το Σεπτέμβρη του '11 να έχω μαζέψει πράγματα και να μαι εξω.

Παρόλαυτα,το ιντερνετ και η πληροφόρηση που δέχομαι για τις επιλογές μου είναι μεγάλη και δεν έχω καταλήξει ούτε στο πως κάνω την αίτηση,τι χρειάζεται,και κατά κύριο λόγο που.Η Ιταλία και η Ισπανία ενώ έχω ακούσει ότι είναι από τις καλυτερες επιλογές,έχουν απορριφθεί κυρίως για τη γλώσσα και για τον τρόπο εισαγωγής.Με αποτέλεσμα να καταλήγω στην Αγγλία.Και κατά κύριο λόγο,Ουαλία.Λονδίνο δεν με ενδιαφέρει τόσο,γιατί η ζωή και τα δίδακτρα δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στο πορτοφόλι μου.

Κάθε πληροφόρηση σχετικά με τους προβληματισμούς μου,θα ήταν αρκετά χρήσιμη.

Ευχαριστώ!

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Κάτια,

 

Μπράβο που πέρνεις μια τέτοια απόφαση!!! Ισπανία όντως θα ήταν μια πλύ καλή επιλογή, Ιταλία πάλι όχι στο λέω από πείρα φίλων μου. Αν ήξερεσ γερμανικά θα σου πρότεινα Γερμανια (Ααχεν, Βερολίνο). Πάντως σκοτία σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγγλια έχει από τα καλύτερα τμήματα αρχιτεκτονικής και θα σου βγεί και ποιο οικονομικά. Επίσης δες και Στοκχόλμη (ή σε γειτονικές πόλεις) όπως και Ολλανδία (Αμστερνταμ, Ντελφτ) έχουν πολύ καλά τμήματα, καλή ποιότητα ζωής, και φτηνά δίδακτρα και είναι στα αγγλικά, είναι τσάμπα και πολύ ωραία πόλη.

 

Ελπίζω να βοήθησα

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, καταρχας συγχαρητηρια για τον τροπο σκεψης σου. Η διαδικασια για εισαγωγη σε προπτυχιακες σπουδες στην Βρετανια ειναι κλασικη ανεξαρτητως κλαδου σπουδων. Πρεπει να κανεις ετηση μεσω της ιστιοσελιδας του UCAS οπου εκει θα βαλεις τις επιλογες σου απο σχολες και πανεπιστημεια που θελεις. Μετα αυτα θα σου απαντησουνε με conditional offer συνηθως με το τι χρειαζονται απο εσενα Αγγλικα συστατικες κτλ και οταν εσυ τα αποκτησεις αυτα θα τους τα στειλεις και θα σου δωσουνε unconditional offer. Αν δεν τα καταφερεις να τα αποκτησεις ολα υπαρχει το clearing για οσες θεσεις εχουνε μεινει το οποιο παντα ειναι δυσκολο για τα μεγαλα πανεπιστημεια γιατι παντα καλυπτονται οτι προδιαγραφες και να βαλουνε. Στα υπολοιπα μπορεις να βρεις και ετσι.

 

Οσο αφορα την Σκωτια που ειπωθηκε απο την συναδελφο marianna sb, επειδη μενω εδω ειναι πολυ καλα τα πανεπιστημεια και κρατανε ενα πιο δημοσιο χαρακτηρα σπουδων και πιο φιλικοι οι καθηγητες και ανθρωποι μπορω να πω απο αλλα μερη της Βρετανιας. Οσο αφορα το οικονομοικο μερος να ξερεις οτι στην Σκωτια τα διδακτρα για τις προπτυχιακες σπουδες απο φοιτητες ΕΕ (εκτος αγγλιας χαχαχα) πληρωνονται απο την Σκωτσεζικη κυβερνηση με στοχο να προσκαλεσουνε ετσι καλους επιστημονες εδω περα για να προσφερουνε. Οποτε αφου σε ενδιαφερει ο οικονομοικος τομεας ειναι καλη επιλογη. Καλη επιτυχια!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Κάτια,

στην Ιταλία η Αρχιτεκτονική είναι πάρα πολύ καλή και μια απ τις καλύτερες της Ιταλίας είναι στη Βενετία!!!! Το θέμα τώρα είναι ποιός μπορεί να μπεί. Πάρε ένα τηλέφωνο στο ελληνικό προξενείο εκεί να ζητήσεις παλιότερες εξετάσεις να ρίξεις μια ματιά. Οσο για τη γλώσσα αυτό είναι ένα πρόβλημα αν δεν ξερεις καθόλου θα πρέπει να κανεις ιταλικά πριν πας. Με ενα 6μηνο εντατικά και πολύ διαβασμα μορείς να φυγεις!

 

Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε οποια επιλογή σου!!!!!!

 

────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ξέρουν οι Ιταλοί που αναστηλώνουν καμιά 150αρια χρόνια πριν από εμάς, τότε ποιοι θα ξέρουν άραγε ... ; Να συμπληρώσω Ρώμη, Φλωρεντία και Μιλάνο φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

καλησπερα!ειμαι και εγω φοιτητρια στο τμημα των εφαρμοσμενων μα8ηματικων οχι τελειωφοιτη βεβαια..αλλα επειδη εχω και εγω τον ιδιο στοχο με σενα κα8ως η αρχιτεκτονικη ηταν το ονειρο μου 8α η8ελα να σε ρωτησω αν εψαξες το 8εμα σχετικα με τα πανεπιστημια του εξωτερικου και αν βρηκες κατι..8α με βοη8ουσες πολυ..ευχαριστω! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Χαίρετε ! Ονομάζομαι Lavdim και μένω στην Πανέμορφη Πάτρα μας !!! Είμαι μαθητής ΄Γ λυκείου και το όνειρο μου ήταν και είναι να γίνω Αρχιτέκτονας. Να πω την αλήθεια όμως με τα μαθήματα δεν είμαι και άριστος και αν δώσω πανελλήνιες εξετάσεις ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να περάσω σε μια Αρχιτεκτονική σχολή που θέλω ! Σκοπεύω να μην δώσω πανελλήνιες και απλά να προσπαθήσω να βγάλω ένα όσο το δυνατόν καλύτερο απολυτήριο Λυκείου και να πάω στο εξωτερικό να σπουδάσω. Μου αρέσει πάρα πολύ το Λονδίνο και τα αγγλικά μου είναι σε επίπεδο Lower αλλά θα προχωρήσω σε Proficiency ! Δεν ξέρω όμως σε ποια σχολή να πάω αλλά και τι δικαιολογητικά χρειάζεται να έχω ?  Βασικά έχω ακούσει πως για να πας σε μια οποιαδήποτε σχολή στο εξωτερικό θα πρέπει να έχεις δώσει πανελλήνιες εξετάσεις. Ισχύει κάτι τέτοιο ? 

Θα το εκτιμούσα πολύ αν απαντούσατε στο μήνυμά μου αυτό και να με καθοδηγήσετε στο τι να κάνω !
Ευχαριστώ !!!  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.