Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία ρυμοτομίας


Recommended Posts

Παιδιά γειά σας,

ως νέος μηχανικός θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία ρυμοτομίας?

Έχω μια περίπτωση απο πελάτη όπου το οικόπεδό του βάσει σχεδίου πόλεως ρυμοτομείται. Πρέπει λοιπόν να φτίαξω το τοπογραγ. με όλές τις διορθώσεις επάνω, δηλ, ρυμοτομουμ. επιφάνεια. Πρέπει να τοποθετήσω και τα όρια των απέναντι αλλά και όμορων οικοπέδων? Χρειάζεται να βάλω και τα υψόμετρα δρόμου?

Τι άλλο χρειάζεται για το φάκελο που πρέπει να υποβάλω στην Πολεοδομία για τακτοποίηση?

Χρειάζεται να υποβάλω κάτι στον Δήμο?

Τι άλλο έπεται της τακτοποίσησης ώστε να προβώ σε έκδοδη οικοδομικής αδείας που αφορά το συγκεκριμένο οικοπέδο?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...............

Link to comment
Share on other sites

Εχεις ελέγξει εάν η ένταξη στο σχέδιο έχει γίνει με τον Ν.1337/83 ? Ετσι όπως το διάβασα, καταλαβαίνω πως είναι παλαιό σχέδιο πόλης.

Εάν έρθεις σε συνεννόηση με την πολεοδομία θα σου πούνε τις προδιαγραφές του τοπογραφικού διαγράμματος, την έκταση της απότύπωσης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τις σωστές παρατηρήσεις του DIMITRIS80, δεν αναφέρεις το βασικό στοιχείο της περίπτωσης και, συγκεκριμένα, εάν το οικόπεδο παραμένει άρτιο μετά τη ρυμοτόμηση ή όχι. Κατέληξες στην τακτοποίηση γιατί δεν έχει πρόσωπο και είναι μη οικοδομήσιμο ή χρησιμοποίησες τη λέξη από λάθος;

 

Ξεκαθάρισε, πρώτα, αυτά τα θέματα και συζητάμε. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και το άρθρο 25 του ν. 1337/83 για τα μη άρτια οικόπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Το οικόπεδο είναι άρτιο βάσει του ΠΔ 29/5-12-88 (ΦΕΚ 869Δ). Το θέμα είναι άλλο...Μου είπανε απο την Πολεοδ. ότι ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει μία υπεύθυνη δηλ. για κοινή χρήση του ρυμοτ. τμήματος. Το ρυμοτομ. τμήμα είναι όμως κτίσμα.

Ερώτημα.......

Καλύπτεται ο ιδιοκτ. με αυτήν την υπεύθ. δηλ. ή μπορεί να έχει τραβήγματα μετά. Σημειωτέων ότι το κτίσμα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να δωθεί σε κοινή χρήση άρα λοιπόν το νοήμα έχει η δήλωση? Μηπως για να εξασφαλίσει την Πολεοδ.? Δεν θα ήταν ίσως πιο σωστό να γράψει στην δήλωση ότι κάνει την παραχώρηση αλλά μετά την αποζημίωση? Θα το δεχτεί η Πολεοδ.?

Link to comment
Share on other sites

Παρουσιάζεις το θέμα με δόσεις και αυτό δεν βοηθάει ούτε σένα ούτε αυτούς που θέλουν να απαντήσουν. Δεν ξεκαθαρίζεις εάν το οικόπεδο βρίσκεται στο σχέδιο που αναθεωρήθηκε ή στην επέκταση. Με βάση τη δήλωση που ζητάει η πολεοδομία, υποθέτω ότι είναι στα τμήματα που το ΡΣ είχε εγκριθεί με τις διατάξεις του 1923. Για τον ίδιο λόγο, υποθέτω ότι το ρυμοτομούμενο τμήμα έχει μικρό πλάτος και για να εκδοθεί νέα άδεια, η πολεοδομία ζητάει την υπεύθυνη δήλωση ότι το ρυμοτομούμενο τμήμα (κτίσμα?) τίθεται σε κοινή χρήση.

 

Ως νέος πολιτικός μηχανικός δεν έχεις εμπειρία στα θέματα αυτά και συνιστώ να συμβουλευτείς ένα έμπειρο τοπογράφο για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

H απλή υπεύθυνη δήλωση διάθεσης στην κοινή χρήση του ρυμοτομούμενου κτίσματος ξέρεις τι σημαίνει??? Ότι παραιτείται της αξίας του κτίσματος και ότι θεωρεί ότι το κτίσμα δεν υφίσταται. Καλύτερα ακολούθα τη συμβουλή του ΜΑΚΑΡ και συνεργάσου με κάποιον που θα ξέρει τι κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.