Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Ασφάλεια από σεισμό


nancyf

Recommended Posts

Όταν πόρισμα σε έκθεση αυτοψίας από σεισμό λέει για "Ρωγμές στη φέρουσα τοιχοποιία και στις γωνίες του κτιρίου, αποκολλήσεις τοίχων στις επαφές τους, ρωγμές στα πρέκια και τους πεσσούς" για λασπόχτιστη λιθοδομή του 1928, ποσο σοβαρα ειναι τα πραγματα;;

Και μηπως ξερει κανεις αν υπαρχουν επιδοτησεις γι αυτες τις περιπτωσεις;

Ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αυτό πίστευα, αλλά ..Ελλάς το μεγαλείο σου,η δεύτερη επιτροπή μετά, το έκρινε ενταξει(μη κατεδαφιστέο).. Υπαρχει περιπτωση δηλαδή να έκανε λάθος με τέτοιο πόρισμα η πρώτη;;

Αναρωτιέμαι γιατί σκεφτόμουν να μείνω κι εγώ εκεί (ήδη συνιδιοκτήτες μένουν στο ισόγειο).

Υπάρχουν εξειδικευμένοι σ αυτά τα θέματα μηχανικοί δηλαδή,και αν ναι που να απευθυνθώ;

Link to comment
Share on other sites

Η 2η επιτροπή το έκρινε μη κατεδαφιστέο αλλά επισκευάσιμο.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επισκεφτείτε μηχανικό που έχει ασχοληθεί με επισκευές σεισμοπλήκτων.

Φαντάζομαι πως και άλλα σεισμόπληκτα κτίσματα επισκευάστηκαν στην περιοχή σας, οπότε μπορείτε να πληροφορηθείτε από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο μηχανικός που θα δει το οίκημα θα διαπιστώσει την έκταση των ζημιών και τον τρόπο επισκευής αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς η δεύτερη επιτροπή έκανε κάποιες παρατηρήσεις, αντίστοιχες (ή μάλλον αναντίστοιχες) αυτών της πρώτης... Γενικά ο δευτεροβάθμιος έλεγχος είναι αυτός που γίνεται με άνεση χρόνου, από αρτιότερα επανδρωμένη επιτροπή.

Τώρα, οι επιτροπές ενδιαφέρονται για την δημόσια ασφάλεια, και όχι για την ορθολογική διαχείριση της ακίνητης περιουσίας συγκεκριμένων ιδιοκτητών... Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναθέσεις σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σου να κάνει αξιολόγηση της δομικής κατάστασης του κτίσματος.

 

Edit: Erling, με πρόλαβες! :)

Link to comment
Share on other sites

Επισκευή για κτίριο του 1928, και σιγουρα ασύμφορο οικονομικά..Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση βρε παιδια,εσείς θα το κάνατε;θα μου πεις εσείς είστε μηχανικοι:)

Ευχαριστώ και για τις απαντήσεις!Αν χρειαστείτε νομικη συμβουλή θα το θυμάμαι..:)

Link to comment
Share on other sites

nancyf

 

με ενα σχετικά μικρό κόστος ενας μηχανικός που θα εμπιστευτείς θα σου κάνει μια κοστολόγηση με ακρίβεια 85%. Θα δείτε και αλλα πραγματα και ειδικότερα το ΣΔ. Μπορεί να έχει μειωθεί και να μην συμφέρει. Ολα μαζί τα συζητάτε και καταλήγεις. Για το δευτερο σκέλος της ερώτησης. Στην δουλειά μου βλέπω τα σπίτια σαν χρήση και εμπορική αξία. Τώρα σίγουρα με τα χρόνια εχω δει και κάποια που λες θα αμαρτήσω να το γκρεμίσω. Σε τελική ανάλυση έμειναν άνθρωποι, ιστορίες, κλπ. Υπαρχει βέβαια και η λογική πλευρά που λέει οτι απο πλευράς σεισμικής συμπεριφοράς μπορεί να μην τραβάει το άμοιρο. Υπάρχει πελάτης που είπε το θέλω αντισεισμικό για 2000 και ολα τα άλλα στην θέση τους και γράφαμε πέτρες, και μάστορα απο Αρτα με 200Ε την ημέρα. Στο τέλος το είδα και είπα ρε παιδιά αυτό δεν χτίζεται σήμερα. Πάς στην παλιά πόλη των Χανίων και τα βλέπεις να στέκονται φρουροί της ιστορίας. Με ανθρακουφάσματα και στα πατώματα. Τελικά το συνηθίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.