Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίδομα ανεργίας από ΟΑΕΔ


drososio

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως θα πρέπει να πιέσουμε το ΤΕΕ και τους συλλόγους ώστε να ζητήσει εγκύκλιο από τον ΟΑΕΔ για τον άνεργο μηχανικό ώστε να εφαρμόζονται παντού οι ρυθμίσεις που αναφέρατε προηγούμενα. Επίσης πρέπει να ζητήσουμε να εφαρμοστεί η συμφωνημένη ρύθμιση με την Πολιτεία, σχετικά με τη διευρυμένη ιδιότητα του άνεργου μηχανικού, για την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κυρίως αυτών μέσω του ΟΑΕΔ. Ουσιαστικά οι μηχανικοί αποκλείονται από τα περισσότερα προγράμματα. Δείτε σχετικά το θέμα: Επιδοτήσεις ανέργων και μηχανικοί http://wp.me/phScz-GV

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια χαρά μπορείς να έχεις κάρτα ανεργίας. Αν έχεις από πριν σαν εργαζόμενος φοιτητής είσαι μια χαρά! Αν πάλι θες να βγάλεις μετά από την κτήση του Διπλώματος και της εγγραφής στο ΤΕΕ, κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος και πως πληρείς κάποια εισοδηματικά κριτήρια και είσαι ''έτοιμος''

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εαν εισαι μισθωτος + ελευθερος επαγγελματιας και απολυθεις απο την μισθωτη εργασια παιρνεις επιδομα ανεργειας\;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Λοιπόν παιδιά επειδή βλέπω ότι κανένας δεν έχει απαντήσει με σαφήνεια αν τελικά παίρνουν οι μηχανικοί επίδομα ανεργίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τελικά παίρνουμε κανονικά. Δυστυχώς λόγω της κρίσης απολύθηκα τον Ιανουάριο από τη δουλειά μου, όπου ήμουν υπό το καθεστώς ΜΙΣΘΩΤΗΣ, το τονίζω, εργασίας και η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η ίδια με όλους τους άλλους ανέργους. Τα μόνα που πρέπει να προσέξετε είναι:

1. Να έχετε ένσημα ότι εργαζόσασταν για 14 τουλάχιστον μήνες ως μισθωτοί,

2. Να μην έχετε κάνει έναρξη επαγγέλματος ή να κάνετε διακοπή άμεσα, γιατί αλλιώς είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και δε δικαιούστε τίποτα.

 

Να σημειωθεί ότι κι εμένα πήγαν να μου πούνε κάτι χαζομάρες στον ΟΑΕΔ ότι πρώτη φορά τους έρχεται μηχανικός και δεν ξέρουν αν μπορώ να πάρω επίδομα και τέτοιες αηδίες, αλλά μη μασάτε...

Link to comment
Share on other sites

παιδια εγω τελειωνω σε 2 μηνες εργασια ως φοιτητρια και παιρνω και το πτυχιο μου ταυτοχρονα. στο εξης θα δικαιουμαι για 12 μηνες ταμειο ανεργιας απο τον οαεδ(ασφαλιση ικα μεχρι τωρα).τον οκτωμβριο ομως σκεφτομαι να δωσω εξετασεις στο τεε.θα μπορω να εξακολουθω να παιρνω το ταμειο ανεργιας η θα πρεπει να το κοψω,αν δεν εχω βρει απασχοληση(που χλωμο το κοβω...)???ξερει κανεις να μου πει σιγουρα?

ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επειδή τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο θέλω να επαναφέρω το θέμα και να ρωτήσω : Μηχανικοί που δουλεύαν σε εταιρία με μπλοκάκι κι απολύονται δικαούνται επίδομα ανεργίας?Με τη προυπόθεση εννοείται ότι θα κλείσουν τα βιβλία τους και θα στερούνται και υπογραφής.

 

Κι αν όχι μήπως θα έπρεπε να μελετηθεί μια τέτοια πρόταση απο ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ...

Και να ισχύει ότι ισχύει και στα άλλα ταμεία και κλάδους. Δηλαδή οι μηχανικοί που θα είναι στο ταμείο ανεργίας, να μην πληρώνουν εισφορές (εννοείται), αντιθέτως να επιδοτείται και κάποιος αριθμός ενσήμων (ότι δλδ ισχύει περίπου και στο ΙΚΑ).

 

Κι αυτοί που τρώνε τα μεγάλα κομμάτια της πίτας που λέγεται "αγορά" (βλ. παλιές καραβάνες μηχανικοί που έχουν εδραιωθεί και τα έχουν και τατσι μιτσι με το σύστημα) να επομίζονται και το βάρος αυτού το εκτρώματος που έχουν φτιάξει...Της μίζας,της εκμετάλευσης και της σαπίλας.

 

 

Υ.Γ. εννοείται πως τα παραπάνω δεν ισχύουν για όλους,αλλά ολοι έχουμε μερίδιο ευθύνης

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι από τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ δεν απαλλάσεσαι, έχεις δεν έχεις δουλειά, έχεις δεν έχεις κάνει έναρξη. Τις κουβαλάς από την στιγμή που γράφεσαι στο ΤΕΕ. Τώρα αν είσαι μισθωτός μόνο εκεί δεν βάζεις το χέρι στην τσέπη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.