Jump to content

christos_ioannina

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

About christos_ioannina

 • Rank
  Μέλος
 1. 50 για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης?Πλάκα κάνεις!!!7 ειχα πληρώσει για έναν μήνα καθυστέρηση πέρσι
 2. Δεν λέω πως εμείς που μένουμε εκτός Αθηνών πρέπει να μείνουμε με το φραπέ στο χέρι...Εγώ προσωπικά μάζεψα από μένα και φίλους συναδέρφους 7 απο τις 233 υπογραφές που μαζεύτηκαν πανελλαδικά για την κατάργηση ασφάλισης ιδιότητας από το σχετικό group του facebook.Ενημέρωσα όσους μπορούσα.Φυσικά και χρειάζεται μαζικότερη συμμετοχή αλλά στην Αθήνα λαμβάνονται οι αποφάσεις και εκεί πρέπει να μαζευτεί ο πολύς κόσμος να διαμαρτυρηθεί.
 3. Γιατι η Αθήνα είναι το κέντρο των αποφάσεων...Εκεί συνεδριάζει το ΕΤΑΑ και εκεί είναι τα υπουργεία.
 4. Ήρθε και σε μένα η λυπητερή 1924 ευρώ από 1516 με το ανέβασμα ασφαλιστικής κατηγορίας, Τα ψέμματα τελείωσαν. Πρέπει να μην πληρώσει κανείς αυτή τη φορά μπας και ταρακουνηθούν!Η κατάσταση είναι εξοργιστική
 5. Τα χρήματα επιστρέφονται γρηγορότερα απ'ότι συνέβαινε παλιότερα, που κάνανε ακόμα και 6 μήνες να μπούνε.Λογικά έπρεπε να είχανε μπει ήδη σε εσένα!
 6. Συμφωνώ με το Θοδωρή στο ότι στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν εφαρμοστούν οι αυξήσεις , θα πρέπει να κερδίσουμε τη δυνατότητα παραμονής στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία για μεγαλύτερο διάστημα, όπως γίνεται στον ΟΑΕΕ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αγωνιστούμε όμως τόσο για τη δυνατότητα προσωρινής παύσης του ΤΣΜΕΔΕ όσο και για τη δυνατότητα να πληρώνει κανείς λιγότερες εισφορές όταν είναι υποαπασχολούμενος.
 7. http://www.etaa.gr/files/DS_ETAA_Thema_16.pdf Καταστροφή!!!! Εδώ είναι η απόφαση για αναδρομική αύξηση των εισφορών από το ΕΤΑΑ
 8. Θα είναι απίστευτη αλητεία να υπάρξουν αναδρομικά, ακόμα και να εφαρμόσουν αυξήσεις η εφαρμογή θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2012 και μετά. Μετά θα γίνει επανάσταση!Ούτε καν οι αυξήσεις πρέπει να εφαρμοστούν γιατί μετά θα κάνουμε όλοι αίτηση διαγραφής. Η μόνη ρεαλιστική περίπτωση που βλέπω ενδεχομένως να εφαρμόζεται είναι αυτή η διάταξη που ισχύει στον ΟΑΕΕ, που επιτρέπει στους ασφαλισμένους να κατεβούν στην κατώτερη ασφαλιστική τάξη ως το 2014.
 9. Τελικά μπαίνουμε ή δεν μπαίνουμε? Μια κοπέλα συνάδερφος μου είπε πως ρώτησε το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ και της είπαν πως μπαίνουμε. Εγώ από την άλλη ξέρω πως δεν μπαίνουμε φέτος. Τι ισχύει τελικά?
 10. Αμα δεν έχεις κρατήσεις σημαίνει πως παίρνεις το ίδιο ποσό που θα έπαιρνες αν ήσουν με ΑΠΥ?Σε αυτή την περίπτωση συμφέρει το ΙΚΑ γιατί δεν θα πληρώνεις τουλάχιστον το τέλος επιτηδεύματος, ασε που θα γλυτώνεις και τη μανούρα με τα βιβλία, τις καταστάσεις πελατών - προμηθευτών κ.τ.λ.. Να φανταστείτε πως εγώ άνοιξα επιπλέον δραστηριότητα "εκπαιδευτικές δραστηριότητες" για τα ΙΕΚ, και ενώ αρχικά έκοβα αποδείξεις στο μπλοκάκι που είχα ως μηχανικός τώρα μου λένε πως θα πρέπει να ανοίξω νέο μπλοκάκι για τη νέα δραστηριότητα. Επιπλέον έχω και τα μπλεξίματα με τον ΟΑΕΕ, που ενώ έχω πάρει εξαίρεση συνεχ
 11. Οχι τις εισφορές θα τις πληρώνεις εσύ από ότι έχω καταλάβει αλλά το θέμα είναι τουλάχιστον να γλυτώνεις το τέλος επιτηδεύματος και να μην σου κάνουν κρατήσεις για ΙΚΑ αφού είσαι ήδη πλήρως ασφαλισμένος. Αυτή τη στιγμή είμαι με ΑΠΥ αλλά σκοπέυω μόλις λήξει η σύμβαση μου με το ΙΕΚ στα τέλη Ιουνιου να κλείσω το μπλοκάκι και γενικά το ελέυθερο επάγγελμα και αν με πάρουν τον Οκτώβρη να με πάρουν με ΙΚΑ. Απλά υποθέτω πως όπως για να με πάρουν με ΑΠΥ ζήτησαν εξαίρεση από ΟΑΕΕ, για να με πάρουν χωρίς ΑΠΥ θα ζητήσουν εξάιρεση από ΙΚΑ ή αλλιώς θα πληρώνω ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ ταυτόχρονα σαν χαζός.
 12. Το ρωτάω αυτό γιατί όταν είσαι με ΑΠΥ σε δραστηριότητα ασχετη με μηχανικό και με λίγα λεφτα (π.χ. ωρομίσθιος σε ΙΕΚ όπως εγώ) φορτώνεσαι το τέλος επιτηδεύματος αλλά και αναγκάζεσαι να γραφτείς στον ΟΑΕΕ και ταυτόχρονα να εξαιρεθείς από αυτόν. Όντας γραμμένος στον ΟΑΕΕ, παρά την εξαίρεση, σου έρχονται κανονικά τα ραβασάκια εισφορών ΟΑΕΕ ανά εξάμηνο και τα γλυτώνεις μόνο αν φέρνεις ενημερότητα ΤΣΜΕΔΕ.Έτσι έχεις διπλό μπελά:Και πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος για μια δραστηριότητα που θα μπορούσες να την κάνεις θεωρούμενος ως μισθωτός αλλά και δεν μπορείς να καθυστερήσεις το ΤΣΜΕΔΕ γιατί τότε φορτώ
 13. Δεν γίνεται να εισαι με ΤΣΜΕΔΕ, χωρις ΑΠΥ γιατι έχεις κλείσει τα βιβλία και να εισαι με ΙΚΑ? Εννοώ να έχεις πάρει εξαίρεση από ΙΚΑ με τον ίδιο τρόπο που παίρνεις εξαίρεση από ΟΑΕΕ αν δουλεύεις με μπλοκάκι σε δραστηριότητα άσχετη με μηχανικό.
 14. Πάνω απ' όλα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να μην ασφαλίζει ιδιότητα αλλά την εργασία του μηχανικού...αυτό είναι το α και το ω
 15. Ναι αλλά νομίζω ότι οι αυτοί μπορούν να σταματήσουν την ασφάλιση. Μόνο σε εμας υπάρχει τέτοια ανωμαλία. Πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να μην ασφαλίζει ιδιότητα, είναι η μόνη λύση!Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.