Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό σε περιοχή κτηματολογίου


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα. Θέλω να κάνω ένα τοπογραφικό για συμβολαιογραφική πράξη σε ένα αγροτεμάχιο σε περιοχή όπου υπάρχει κτηματολόγιο. Ο πελάτης έχει το κτηματογραφικο διάγραμμα με τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:

Μπορώ να το μετρήσω (σε αυθαίρετο σύστημα συντ/νων) και να δω αν υπάρχει διαφορά όσον αφορά το εμβαδό? Η πρέπει να το εξαρτήσω και να προχωρήσω υποχρεωτικά σε μεταβολή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών αν χρειασθεί? το ρωτάω αυτό επειδή πρόκειται για συμβόλαιο και οχι για έκδοση οικοδομικής αδείας.. Μπορώ δηλαδή εν ολίγοις να παραδώσω τοπογραφικό με βάση το κτηματολόγιο για να προχωρήσει η μεταβίβαση ή είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ακόμα και για τα τοπογραφικά συμβολαίου ?

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω GPS. Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αποτυπώνεις σε ανεξάρτητο. Κάνεις έλεγχο με το κτηματογραφικό. Αν είσαι κάτω του 10% διαφορά στο εμβαδό κλπ δίνεις τοπ. διάγραμμα με τη δήλωση Ν651/1977 και 1337/83 (επίσης δεν είναι κακό να βάλεις και τη δήλωση Ν3481/2006 περί συμβατότητας σχήματος-ορίου-εμβαδού με το Κτηματολόγιο, αν και δεν είναι απαραίτητη).

 

Αν θέλεις διορθωτική τότε εξαρτάσαι από ΕΓΣΑ (δίνονται στοιχεία κοντινών τριγ/κών από το Κτημ/κό γραφείο με το κτηματογραφικό) και κινείσαι (ο ιδιοκτήτης) για διορθωτική.

 

Tι σόι GPSάκιας είσαι; Να ζήσουν και οι dealers ;)

Link to comment
Share on other sites

.....(επίσης δεν είναι κακό να βάλεις και τη δήλωση Ν3481/2006 περί

 

Γιατι νομιζω οτι ειναι το ΦΕΚ1510Β ειναι το νεοτερο..(αποφαση 461/03)

Link to comment
Share on other sites

Σε περιοχές όπου λειτουργεί κτηματολογικό γραφείο πρέπει να συντάσονται τοπογραφικά διαγράμματα σε ΕΓΣΑ87. Το να ελέγξεις μόνο το εμβαδό δε λέει τίποτα γιατί μπορεί και το σχήμα να είναι λάθος και το σημαντικότερο η θέση.

Link to comment
Share on other sites

@agios συμφωνώ. Αλλα αφου πρόκειται για συμβόλαιο φαντάζομαι οτι το μόνο που ενδιαφέρει τον συμβολαιογράφο ειναι αν το αγροτεμάχιο ειναι άρτιο και οικοδομήσιμο και με ποιον συνορεύει. Συμφωνω οτι πρέπει να ελέγξω εμβαδό και σχήμα σιγουρα, αλλά οσον αφορά τη θέση γιατί να μην ελεγχθεί εκ των υστέρων (οταν αποφασίσουν να οικοδομηθεί) και να διορθωθεί αν χρειασθεί? Ειναι απαραίτητο αυτο να γίνει τώρα κατα τη μεταβίβαση? Απορίες εκφράζω..

Link to comment
Share on other sites

Τυχαινει καμμια φορα να βρισκεται σε αλλη θεση το ΑΤ,ειδικα αν ειναι κανενα κληροτεμαχιο που εχει στη σειρα καμμια 20αρια και ειναι ολα ιδια.Επισης μολις μου ηρθε απο το συλλογο ΑΤΜ Β.Ελλαδας ενα μάιλ που αναφερει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που εχουμε να δηλωσουμε στην 651 περι κτηματολογιου.

Link to comment
Share on other sites

jojo εννοείς να συμπληρώσουμε την 651 με την δήλωση συμβατότητας

ή και στα τ.δ. που πανε για δήλωση στο κτηματολόγιο απαιτείται 0 651?

 

επίσης αν κοιτάξετε στα downloads υπάρχουν κάποια έγγραφα που λένε ότι

δεν απαιτείται η δήλωση συμβατότητας. τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως έχει τύχει σε περιοχή που λειτουργεί κτηματολόγιο να το απαιτήσει ο συμ/φος καθώς κατά τα λεγόμενα του θα είχε ο ιδιοκτήτης πρόβλημα στην μεταγραφή του στο υποθηκοφυλάκειο - κτηματολογικό γραφείο.

Link to comment
Share on other sites

Μιας και στη 651 αναφερω πάντα για το κτηματολόγιο,δεν το μελετησα το ΕΜΑΙL με πολυ προσοχη,βραδυατικα. Θα το ανεβάσω κάπου, όταν θα είμαι στον υπολογιστή, να έχουμε και μια δεύτερη άποψη

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τελικά μπορώ να ενεργήσω χωρίς να μελετήσω τη θέση ως προς το κτηματολόγιο? παρά μόνο εμβαδό και σχήμα? Και πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.