Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γονική μεταβίβαση άδειας συνεργείου


Recommended Posts

Μου ζητήθηκε να κάνω τη μεταβίβαση της άδειας συνεργείου απο τον Πατέρα στον Γιο του. Η 1η άδεια που είχε βγεί ήταν σαν φανοποιείο. Στη συνέχεια έγιναν οι διαδικασίες να βγεί η άδεια σαν φανοποιείο - βαφείο. Στο περιβάλλον και στην Πυροσβεστική βγήκε σαν φανοποιείο-βαφείο. Ο ιδιοκτήτης (Ο Πατέρας) είχε κάνει τα ΚΕΚ όπως του είχαν πεί απο το συγκοινωνιών αλλά δεν έβγαλε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για βαφείο. Το πρόβλημα είναι οτι τελικά δεν βγήκε η άδεια λειτουργιας σαν φανοποιείο-βαφείο λόγω κακης συνεννόησης. Στο συγκοινωνιών υπάρχει αυτη τη στιγμή η 2η άδεια λειτουργίας για φανοποιείο-βαφείο αλλά είναι ανυπόγραφη...έτσι το συνεργείο λειτουργούσε παράνομα και σαν φούρνος βαφής χωρίς να το ξέρει ο ιδιοκτήτης. Τώρα που θέλει να το μεταβιβάσει στον γιό του υπάρχει πρόβλημα γιατι του λένε οτι μπορεί να το μεταβιβάσει μόνο σαν συνεργείο φανοποιείο.

1) εγώ έβγαλα την άδεια στο περιβάλλον για να γίνει η μεταβιβαση σαν φανοποιείο-βαφείο(το πρόβλημα το βρήκανε αργα στο συγκοινωνιών)

2) απο το συγκοινωνιών μου είπανε οτι υπάρχει ένας νόμος παλιός(το ψάχνουνε) που δίνει το δικαίωμα στον πατέρα να μεταβιβάσει το συνεργείο σαν φανοποιείο-βαφείο και ας μην υπήρχε στην αρχική άδεια. ΑΝ δεν βρούνε τον νόμο μου είπανε οτι η η μεταβίβαση αρχικά θα γίνει σαν φανοποιείο και μετά θα γίνει η προσθήκη του φούρνου βαφής. Η άδεια η νέα στο περιβάλλον την έβγαλα σαν φανοποιείο-βαφείο

Είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση και δεν ξέρω αν έγινα κατανοήτός...:confused::confused:

Καμιά ιδέα αν έχει τύχει ακτι παρόμοιο σε κανέναν???

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να γίνεις λίγο περισσότερο σαφής:

 

1) ως προς τις ημερομηνίες των αδειών

 

2) γιατί εσύ έκανες καινούργιες μελέτες ΜΠΕ & Πυροσ. ως ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ,

αφού υπάρχει ήδη ανυπόγραφη απόφαση στο Μεταφορών?

 

3) ο γιός του έχει τις δύο άδειες επαγγέλματος (φανοποιού + βαφέα) για να

γίνει η μεταβίβαση (δεν αναφέρεις κάτι)?

 

4) ......?

 

Δώσε κάποιες απαντήσεις και τα λέμε!

Link to comment
Share on other sites

1) Η 1η άδεια βγήκε το 91 σαν συνεργείο-φανοποιείο. Το 2001 ο ιδιοκτήτης ήθελε να βάλει και φούρνο βαφής στην άδεια. Έτσι έβγαλε το περιβάλλον και την πυροσβεστική σαν Φανοποιείο-Βαφείο. Απο το Συγκοινωνιών του ζητήσανε να πάει να κάνει κάποιες ώρες στα ΚΕΚ για να έχει δικαίωμα να δουλέψει και το Βαφείο, όπως και έγινε. Το μπέρδεμα είναι οτι δεν είπανε στον ιδιοκτήτη (έτσι ισχυρίζεται) οτι χρειάζεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ο ιδιοκτήτης τελικά βρέθηκε με άδεια λειτουργίας σαν φανοποιείο-βαφείο(με αριθμό πρωτοκόλλου) αλλά χωρίς σφραγίδα απο την υπηρεσία:o...τώρα πώς βρέθηκε αυτός με τέτοιο χαρτί χωρις να είναι σφραγισμένο δεν γνωρίζω

2) εγώ έβγαλα άδεια-μεταβίβαση στο περιβάλλον σαν φανοποιείο-βαφείο γιατί έτσι μου είπανε αρχικά απο το συγκοινωνιών..Μάλιστα ήρθανε έκαναν αυτοψία στο χώρο και μετά προχώρησα...Στη συνέχεια κατάλαβαν οτι η άδεια λειτουργίας που έχουν στο αρχείο τους είναι χωρίς σφραγίδα.

3) ο γιός του ιδιοκτήτη έχει άδεια μόνο φανοποιείου. Του είπανε απο συγκοινωνιών να κάνει 36 ώρες στα ΚΕΚ και θα πάρει και την άλλη ειδικότητα.

4) Το πρόβλημα είναι οτι το συγκοινωνιών ψάχνει να βρεί έναν τρόπο να λύσει το πρόβλημα ψάχνοντας έναν παλιό νόμο που επιτρέπει στον Πατέρα να κάνει μεταβίβαση της άδειας και του Φανοποιειου και του Βαφείου ακόμα και αν είχε μόνο για το ένα άδεια λειτουργίας.

Τώρα πως γίνεται το χαρτί της άδειας λειτουργίας του 2001 να έχει αρ.Πρωτ. να γράφει τα πάντα για το Φανοποιείο-Βαφείο και τελικά να μην έχει υπογραφεί έιναι μυστήριο για τα x-files;)

Επίχω να έγινα ποιο κατανοητός

────────────────────────────

Να αποφεύγετε τις άσκοπες παραθέσεις μηνυμάτων.

Link to comment
Share on other sites

είσαι σίγουρος, ότι η εγκεκριμένη ΜΠΕ καλύπτει πλήρως (εννοείται επικαιρωποιημένη) όλες τις πραγματικές χρήσεις/λειτουργίες της επιχείρησης???

 

το θέμα όπως το παρουσιάζεις, μεταφράζεται σε γραφειοκρατικό/νομικίστικο... το οποίο σίγουρα αφορά τον τύπο/νόμο του θέματος.

 

Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγάλο ΑΛΛΑ. σε οποιονδήποτε έλεγχο από οποιαδήποτε "αρμόδια" αρχή, θα γίνει κανονικό τσεκάρισμα και έλεγχος της υφιστάμενης κατάστασης, με αυτή που περιγράφεται στα έγγραφα/μελέτες, εκεί αυτομάτως δημιουργούνται θέματα....

 

κατα την γνώμη μου έλεγξε τι υπάρχει εγκεκριμένο για να είσαι σίγουρος, το ότι μπορεί να βγει κάποια άδεια λειτουργίας για την μία ή την άλλη δραστηριότητα, δεν απαλάσει το γεγονός ότι βασίζεται με την σειρά της σε άλλα έγγραφα τα οποία πιθανώς να έχουν/ ή να μην έχουν ανάγκη επανεξέτασης..

 

για να είσαι εσύ καλυμένος πάνω από όλα.

Link to comment
Share on other sites

Η μελέτη περιβάλλοντος του 2001 καλύπτει τις λειτουργίες του φανοποιείου-βαφείου...Και η καινούργια που βγήκε στο όνομα του Γιού πάλι έτσι βγήκε σαν φανοποιείο-βαφείο...Το συγκοινωνιών που ήρθε πριν 1 μήνα για αυτοψία στο χώρο, δεν είπε τίποτα..όλα καλά και απλώς μετα απο επικοινωνία μαζί μου, μου ζήτησαν 3 σχέδια-κατόψεις του χώρου + πυροσβεστική + περιβάλλον + να βγάλει ο Γιός άδεια ασκησεως επαγγέλματος για το Βαφείο...

Πριν 1 εβδομάδα διαπίστωσαν οτι η άδεια λειτουργίας του 2001 ήταν χωρίς σφραγίδα αλλά με αριθ.πρωτοκ...+ οτι ο πατέρας τελικά δεν είχε αδεια ασκήσεως επαγγέλματος για το βαφείο.:confused:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, αφού ούτε ο πατέρας αλλά ούτε και ο γιός έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος βαφέα, τότε κατά την γνώμη μου κάνε το εξής:

 

Κάνε μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας φανοποιείου απο τον πατέρα στο γιό και ζήτησε συγχρόνως (στα ίδια σχέδια) την άδεια λειτουργίας βαφείου, αφού ήδη έχεις κάνει μελέτες ΜΠΕ + Πυροσβ. ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ.

 

Όμως, για την άδεια λειτουργίας του βαφείου, θα πρέπει ο εργοδότης σου να προσκομίσει άδεια τεχνίτη βαφείου απο κάποιον που θα προσλάβουν (μεσω θεωρημένης κατάστασης Εργασίας προσωπικού) και θα τον έχουν ως υπάλληλο για 6-8 μήνες, μέχρι να βγάλει την άδεια επαγγέλματος βαφέα ο γιός και μετά αν θέλει τον απολύει.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό πρότεινα και εγώ στο συγκοινωνιών..απλά μου είπαν απο το συγκοινωνιών οτι υπάρχει ένας παλιός νόμος που παρέχει το δικαίωμα στον Πατέρα να μεταβιβάσει την άδεια λειτουργίας στον γιό του και να του δώσει προϋπηρεσία για το βαφείο ακόμη και αν δεν φαινότανε στην άδεια λειτουργίας...αυτό τον νόμο ψάχνει ο υπάλληλος...το θέμα είναι οτι και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να προσλάβει άλλο άτομο για λόγους οικονομίας..μπέρδεμα..

Πάντως ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

..απλά μου είπαν απο το συγκοινωνιών οτι υπάρχει ένας παλιός νόμος ....

...αυτό τον νόμο ψάχνει ο υπάλληλος...

 

Συνάδελφε, αν βρούν αυτό το νόμο που ψάχνουν στην υπηρεσία και σου πουν ποιός είναι , αν δεν σου κάνει κόπο στείλε μου ένα πμ για να ενημερωθώ, κάπου μπορεί να μου χρησιμεύσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έχω ραντεβου στο συγκοινωνιών..ελπίζω να βρήκανε την άκρη..αν έχουν βρεί τον νόμο θα σου το στείλω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.