Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Φούσκωμα στο ταβάνι


andrews

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα. Δυστυχώς κατοικώ σε οικοδοομή στην οποία η συνενόηση είναι μία άγνωστη λέξη. Το διαμέρισμα μου είναι στον δεύτερο όροφο και ο τρίτος όπως και ο τέταρτος σχηματίζουν ένα σχήμα πυραμίδας εμφανίζουν μεγαλύτερα μπαλκόνια δηλαδή. Η ένοικος του τρίτου η οποία είναι η δυσκολότερη όλων έχει ακριβώς απο πάνω μου το μπαλκόνι της το οποίο σαν πλάτος πρέπει να φτάνει τα 3,5 με 4 μέτρα κάτι το οποίο σημαίνει πως μερικά δωμάτια μου έχουν αποπάνω τους ένα είδος πλάκας (ταράτσας)το μππαλκόνι της δηλαδή. Υπάρχουν εμφανή σημάδια ρωγμών αλλά και φουσκόματος στο σοβά του ταβανιού μου στην κουζίνα χωρίς όμως να έχει εμφανιστεί υγρασία. Η υγρασία έχει εμφανισθεί στης διπλανής μου ενοίκου τους τοίχους και την περιμένω και εγώ. Η ιδιοκτήτρια του 3ου ισχυρίζεται πως το μπαλκόνι της αποτελεί μέτωπο της οικοδομής και ζητάει απο όλους τους ένοικους να πληρώσουν ωστε να γίνει μόνωση του μπαλκονίου της. 1) αυτό είναι σωστό? Είναι δυνατόν να ισχύει κατι τέτοιο? 2) τι μπορώ να κάνω νομικά πλέον απο τη στιγμή που θα δώ υγρασία να εμφανίζεται στο ταβάνι μου η στους τοίχους μου? Να σημειωθεί πως με προειδοποίησε πως θα δω φέτος υγρασία στους τοίχους μου στην τελειταία συνέλευση της οικοδομής. Αυτό δεν αποτελεί εν γνώση της φθορά ξένης περιουσίας? Σας ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας κούρασα.

Υ.Γ. επιμένει να πληρωθούν οι επισκευές απο όλη την οικοδομή, όπως και το συνεργείο που θα κάνει την επισκευή να είναι δικό της και δεν αφήνει κανένα άλλο να μπεί στο σπίτι της να κάνει έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

Για το δικό της συνεργείο έχω ενστάσεις. Θα βρεθεί ένας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αξιόπιστος μηχανικός ή ο μηχανικός κατασκευαστής που θα εκτιμήσει την ζημιά, θα αναζητήσει προσφορές, θα κινήσετε την διαδικασία αναζήτησης του πιο αξιόπιστου και με καλή σχέση δουλειάς τιμής μηχανικό κατασκευαστή που θα επιληφθεί του προβληματος όσο για το βασικό ερώτημα επειδή δεν γνωρίζω ανάμενε απαντήσεις.........

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω andrews, αλλά έχει εν μέρη δίκιο. Η σωστή μόνωση της οικοδομής αφορά όλους. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να δει την κατάσταση μηχανικός και να εκτιμήσει από που προέρχεται η φθορά. Αν είναι από κακοτεχνία ή λόγο ηλικίας της οικοδομής, τότε θα καταμεριστεί σε όλους. Αν είναι από αμέλεια ή κακοδιαχείριση της ιδιοκτήτριας, τότε είναι δική της ευθύνη. Αντιλαμβάνεσαι, όμως, ότι θα είναι δύσκολο να το ξεκαθαρίσετε και δύσκολα κάποιος θα αποφανθεί με βεβαιότητα το Α ή το Β... Πόσο μάλλον όταν η ιδιοκτήτρια δεν είναι συνεργάσιμη.

Απευθυνθείτε σε μηχανικό οι ιδιοκτήτες στο σύνολο σας και θα σας δώσει μια γνώμη. Ας φέρει και η κυρία τον δικό της, αν θέλει να νοιώθει ασφαλής. 'Όσων αφορά το ότι αρνείται να μπει κάποιος στο διαμέρισμα για να κάνει αυτοψία και θέλει να διαλέξει αυτή το συνεργείο, αυτό είναι από τα άγραφα! Που ακούστηκε άλλος να πληρώνει και άλλος να διαλέγει?

Οπλιστείτε με υπομονή. Τα θέματα συνιδιοκτησίας είναι πάντα ευαίσθητα...

Link to comment
Share on other sites

Η ιδιοκτήτρια του τρίτου έχει δίκιο ώς προς το ποιος πληρώνει.

 

Το μπαλκόνι του τρίτου αποτελεί μέρος του κελύφους της οικοδομής. Το ίδιο ισχύει και για την ταράτσα. Η επισκευή του βαρύνει την οικοδομή εφόσον δεν έχει γίνει κάποια ζημιά από κάποιον συγκεκριμένο. Σκέψου πχ η ταράτσα να βάζει νερά στον 4ο όροφο και να μην επισκευαστεί. Τα νερά από τον 4ο θα πάνε στον 3ο και ούτω κάθε εξής.

 

Λογικά δεν θα υπάρχει υγρομόνωση σε κανένα σημείο γι αυτό και οι υγρασίες. Έχεις ελαφρές υγρασίες και πιθανά να την γλυτώνεις διότι το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας πάει στο διπλανό διαμέρισμα (ισως λόγω κλίσης της πλάκας).

 

Εαν δεις υγρασίες θα πρέπει να γίνει έλεγχος από μηχανικό και εαν συμφωνεί να επισκευαστεί το πρόβλημα. Αλλιώς μόνο δικαστικώς μπορείς να την αναγκάσεις να επιτρέψει την επισκευή. Σε κάθε περίπτωση το κόστος βαρύνει όλη την οικοδομή.

 

Δεν μπορεί να απαιτήσει να επιλέξει η ίδια τα συνεργεία που θα επισκευάσουν το πρόβλημα αλλά θα πρέπει όμως να αναλάβει ο διαχειριστής ή όποιος άλλος να βρει τουλάχιστον 3 προσφορές από συνεργεία και να επιλεγεί ένα από αυτά. Δεν είναι απαραίτητο να επιλεγεί το ποιο φθηνό αλλά σωστό είναι να επιλεγεί ο καλύτερος.

 

Μιας και οι προσφορές θα είναι παραπλήσιες, σιγουρα είναι λογικό να έχει η γνώμη και η ίδια μιας και αφορά χώρο της ιδιοκτησίας της. Μπορείτε να πάρετε προσφορές και εαν η προσφορά του συνεργείου της επιλογής της είναι κοντινή τότε καλό είναι να επιλέξετε αυτό για να μην έχετε περισσότερες ευθύνες σε περίπτωση κακοτεχνίας. Εαν η προσφορά του δικού της συνεργείου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη των άλλων τότε απλά ζητήστε να πληρώσει η ίδια την διαφορά και τα υπόλοιπα να τα μοιραστείτε. Νομίζω ότι είναι δίκαιο για όλους αυτό.

 

Σε περίπτωση που θέλει να τα πληρώσει όλα η ίδια μόνο τότε έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποιον θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ παιδια. Λόγω του οτι είμαι άσχετος με το αντικείμενο δεν θα ήθελα να με κοροιδεύει η πλέον αχώνευτη συνένοικος ..παγκοσμίος φαντάζομαι.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα με βοηθήσουν στην επόμενη συνέλευση. Μπορεί να είναι αχώνευτη αλλα δεν έιναι εντελώς τρελή τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Η απόψη μου είναι τι χρειάζεται ενόργανος έλεγχος για να δούμε την ζημιά στο δικό σου σπίτι. Μην προβείς σε επισκευή χωρίς να έχεις αυτή την πληροφορία. Χρειαζεται ειδική μελέτη που θα αντοποκρίνεται στο πρόβλημα. Κατα την γνώμη μου κανένα συνεργείο δεν θα πρέπει να ακουμπήσει τίποτα χωρίς πρώτα να γνωρίζουμε το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

... Κατα την γνώμη μου κανένα συνεργείο δεν θα πρέπει να ακουμπήσει τίποτα χωρίς πρώτα να γνωρίζουμε το πρόβλημα.

 

ΣΩΣΤΟ. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ.

 

Αλλιώς τζάμπα ο κόπος και το χρημα

Link to comment
Share on other sites

Ο ενόργανος έλεγχος στην δική σου κατάσταση είναι

 

Αγωγιμότητα σκυροδεματος για να δούμε εαν το σκυρόδεμα εχει αποπλυθεί απο την υγρασία και κατ'επεκταση υπάρχουν προβλήματα αντοχής.

 

Μέτρηση ημιδυναμικού για να δούμε εαν εχουμε διάβρωση όπλισης και σε τι βαθμό.

 

Μέτρηση χλωριόντων για να δούμε εαν ο πάνω χρησιμοποιούσε προιόντα καθαρισμού με βάση το χλώριο. Εαν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα τότε το σκυρόδεμα δύσκολα προστατευει τον οπλισμό. Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα οτι ακόμα και με ελάχιστη υγρασία μπορεί νε συνεχιστεί η διάβρωση της όπλισης και σε μερικά χρόνια να ρηγματώσει το σκυρόδεμα.

 

Υπάρχουν διάφορες εταιρίες που αναλαμβάνουν. το κόστος εξαρτάται απο την εταιρεία και το αριθμό των δειγμάτων/μετρήσεων. Με ΠΜ μπορώ να πώ εταιρίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.