Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστο βάθος παιδικής πισίνας


g-volos

Recommended Posts

Δεν υπάρχει οντως προδιαγραφη. Δεν υφίσταται όρος παιδική πισίνα.

 

Και τι σημαίνει παιδική; Για ποια ηλικία; Όλα τα παιδιά επιβαλεται να έχουν επίβλεψη σε κολυμβητικες δεξαμενές. Ακόμη κι αν πρόκειται για 20 πόντους βάθος.

 

Υπάρχουν μόνο υποδείξεις για το προτεινόμενο βάθος αναλόγως της χρήσης που θέλεις να κανείς αλλά όχι κανονισμοί.

Link to comment
Share on other sites

Έψαξα σε διάφορα ξενοδοχεία και βρήκα πως οι παιδικές πισίνες που χρησιμοποιούν έχουν βάθος από 0.60 εώς 0.80 m.SeNNinha παιδική πισίνα έχω την εντύπωση πως είναι η πισίνα που χρησιμοποιείται από παιδία εως 12 ετών (αν θυμάμαι καλά)

Link to comment
Share on other sites

Σαν πρακτική ευαρμογη τα βάθη 0,60-0,80 (εώς και 0,90) είναι αυτα που χρησιμοποιείς. Αλλά επειδή η ασφάλεια στο νερό δεν έχει σχέση με το βάθος αλλά με την ικανότητα για κολύμβηση και την παρουσια ναυαγοσώστη ή προπονητή, δεν υπάρχουν κανόνισμοι που να ορίζουν τα βάθη πισίνας. Οδηγίες και υποδείξεις λειτουργικές μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Για βάθος παιδικών δεν γνωρίζω νομοθεσία. Μόνο για διαστάσεις παιδικών (6,00x12,00).

Η νομοθεσία μιλάει μόνο για τα αβαθή (<0,90μ) που θέλουν σήμανση διαχωρισμού.

Link to comment
Share on other sites

Οι παιδικές πισίνες (εκμάθησης κολύμβησης και όχι αναψυχής), σαν αυτές που υπάρχουν σε όλα τα κολυμβητήρια, έχουν διαστάσεις (συνήθως) 6,00*12,00 και βάθος απο 0,80 έως 1,00 μ. Οι προδιαγραφές δίνονται απο τη γ.γ.α.

Συνήθως, απευθύνονται σε πολύ νέα παιδιά (περίπου 4,5 με 5 ετών), γιατί οι σύλλογοι δεν δέχονται εγγραφές μικρότερων, τα οποία σχετικά γρήγορα (με τη βοήθεια προπονητή, που βρίσκεται συνεχώς στο νερό) μαθαίνουν να επιπλέουν και μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την μεγάλη πισίνα.

Φυσικά και χρειάζεται σήμανση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βασει ευρωπαικης νορμας οι παιδικες πισινες πρεπει να εχουν βαθος μεχρι 60 εκατοστα και σε περιπτωση που ειναι κοντα απο την πισινα των μεγαλων διαχωριζοται με ενα καγκελο υψους 80εκατοστων.

 

Δυστυχως την εν λογω νορμα δεν μπορω να τη βρω .. τη γνωριζω ομως διοτι εκανα καποιους ελεγχους ασφαλειας σε ξενοδοχεια και στο σχετικο ερωτηματολογιο αναφερε καθαρα το νομιμο βαθος της παιδικης πισινας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το συνηθέστερο βάθος είναι 60cm χωρίς να ορίζει κάτι η νομοθεσία.

Να δώσεις μεγάλη προσοχή στα ανοίγματα των skimmer και στα φρεάτια, ναι είναι ασφαλείας που δεν ανοίγουν εύκολα και αποτρέπουν ατυχήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.