Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύστημα πυρόσβεσης σε δεξαμενή πετρελαίου σε νοσοκομείο


Konstantinos20

Recommended Posts

Καλημερα σας,

 

Θα ήθελα την βοήθειά σας αν γνωρίζετε,

Σε μελέτη πυρόσβεσης σε νοσοκομείο (νέο κτίριο)

στο υπόγειο υπάρχει ξεχωριστός χώρος όπου τοποθετείται δεξαμενή πετρελαίου.

μπορείτε να μου πείτε που θα βρώ κανονισμό που να αναφέρει τι απατείται για πυρόσβεση στο χώρο αυτό?

Στο σάιτ της πυροσβεστικής δεν βρήκα κάτι.

 

Θυμάμαι να έχω δει κάπου ότι για δεξαμενές μεγαλύτερες των 3 κυβ.μετρων τότε απαιτείται αυτόματο σύστημα κατάσβεσης (ολική κατάκλυση) με CO2 ή με ξηρά σκόνη.

Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος και να μου υποδείξει που βρίσκεται ο σχετικός κανονισμός?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Απ΄όσο μου έχει τύχει εμένα, στο λεβητοστάσιο εγκαθίσταται θερμοδιαφορικός ανιχνευτής και στο δωμάτιο της δεξαμενής ανιχνευτής καπνού. Επίσης, στο λεβητοστάσιο πάνω από τον καυστήρα τοποθετείται αυτοδιεγειρόμενος πυροσβεστήρας οροφής. Αυτά είναι γενικά τα ληφθέντα μέτρα. Σύστημα αυτόματης κατάσβεσης είναι πολύ εξεζητημένο.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν αυτό που αναφέρεις για τα 3μ3 γνωρίζω ότι αυτό είναι το όριο πάνω από το οποίο πρέπει για να αποτελέσει ο χώρος αποθήκευσης πετρελαίου ανεξάρτητο πυροδιαμέρισμα. Όσον αφορά την πυροπροστασία αυτού του χώρου, με βάση το άρθρο 12Α του ΠΔ71/88 , πρέπει να είναι ανεξάρτητο πυροδιαμέρισμα (επικίνδυνος χώρος-αποθήκευση ευφλέκτων υγρών) και από ενεργητικής απόψεως πρέπει να προστατεύεται με πυρανίχνευση και αυτόματη πυρόσβεση. Άρα το μόνο ερώτημα ,πιθανόν, είναι τι είδους πυρόσβεση, νερό ή κάτι άλλο. Το νερό δεν ενδείκνυται για πετρέλαιο κι άρα πάς σε ειδική κατάσβεση με κάτι άλλο . Από εμπειρία (αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το στηρίξω σε αποφάσεις και εγκυκλίους- θέλει ψάξιμο αυτό) σε αυτούς τους χώρους (όταν απαιτείται αυτόματη πυρόσβεση με βάση το ΠΔ 71/88) τοποθετείται σύστημα ολικής κατάκλισης με ξηρά σκόνη (δύο ανιχνευτές , με προσυναγερμό από τον έναν , επαλήθευση από το δεύτερο , εντολή κατάσβεσης κλπ). Το CO2 , επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά έχει μεγαλύτερες επιπλέον απαιτήσεις (εξαερισμού κλπ) και για αυτό το αποφεύγω.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα ο χώρος αυτός πρέπει να αποτελέσει ξεχωριστό πυροδιαμέρισμα. Άρα σίγουρα τοποθετείς πυροσβεσήρα οροφής έναν, μπορεί και δύο, αναλόγως το μέγεθος και τις διαστάσεις της δεξαμενής. Επίσης είναι απαραίτητος θερμοδιαφορικός ανιχνευτής με πίνακα πυρανίχνευσης και νομίζω ότι είσαι καλυμένος. Δεν προβλέπεται κάπου σύστημα κατάκλυσης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.