Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Καυστήρα συμπύκνωσης ή απλό;


anaxarsis

Recommended Posts

Ξεκινάω εργασίες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο σπίτι μου και έχω μια απορία με τους καυστήρες. Υπάρχουν 2 ήδη καυστήρων ο απλός και ο συμπύκνωσης και εδώ είναι το πρόβλημα μου. Σκέπτομαι να επιλέξω συμπύκνωσης γιατί μου έχουν πει ότι είναι οικονομικότερος και αποδοτικότερος οι μισοί πωλητές και η άλλοι μισοί ότι ι όλα αυτά ισχύουν μόνο αν έχεις επιδαπέδια θέρμανση και όχι καλοριφέρ. Ισχύει κάτι τέτοιο για να μην πληρώσω άδικα την διάφορα και τελικά δεν θα έχω κάποιο όφελος?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, η αύξηση της απόδοσης προέρχεται από την θερμότητα συμπύκνωσης των υδρατμών των καυσαερίων (που στην περίπτωση του φυσικού αερίου είναι πολλοί) και έχει προφανώς σχέση -και- με την θερμοκρασία επιστρεφομένων. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις πιστοποιημένο βαθμό απόδοσης για την θερμοκρασία λειτουργίας της εγκατάστασής σου και να αγνοήσεις τις γνώμες των (συνήθως ανίδεων) πωλητών...

Link to comment
Share on other sites

Εαν νομίζεις ότι έχεις να δώσεις τα περίπου 300 ευρώ διαφορά που έχει ο ένας με τον άλλον σίγουρα θα τα κάνεις απόσβεση μιας και έχει μεγαλύτερη απόδοση (μην περιμένεις τεράστια διαφορά), οπότε η απάντηση είναι ΑΞΙΖΕΙ εαν μπορείς να τον πληρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Alexis pap γνωρίσω τον τρόπο λειτουργίας ενός λέβητα συμπυκνώσεως απλά δεν γνωρίζω αν την απόδοση του την πιάνει στους 70-80 βαθμούς που λειτουργούν τα καλοριφέρ ή στους 40-50 βαθμούς που θέλει η επιδαπέδια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.