Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα απόσυρσης φακέλου


Recommended Posts

Ιδιώτης μου έθεσε το εξής ζήτημα:"Έχω αναθέσει σε έναν μηχανικό μια δουλειά.Όμως ο καιρός περνάει και η άδεια δεν βγαίνει.Εγώ βιάζομαι.Η επικοινωνία με τον μηχανικό δεν είναι καλη.Μπορώ να πάρω πίσω τον φάκελο από την πολεοδομία;Ή τί μπορώ να κάνω για να σταματήσει ο μηχανικός να χειρίζεται τη δουλειά;M'άλλα λόγια μπορώ να τον παύσω;"

Δεν προτίθεμαι έτσι κι αλλιώς να αναλάβω κάτι τέτοιο(άλλωστε δεν ασχολούμαι με έκδοση οικ.αδειών,διεκπεραίωση φακέλων κτλ).Εξάλλου το βρίσκω ίσως αντισυναδελφικό.Ωστόσο,γνωρίζετε κάτι επ'αυτού;Αν ο πελάτης είναι δυσαρεστημένος με έναν μηχανικό μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία έκδοσης της άδειας και να τον αλλάξει;Ο μηχανικός έχει τρόπο άμυνας;Υπάρχει σχετική νομοθεσία;

ΥΓ:Δεν γνωρίζω περαιτέρω λεπτομέρειες όπως για πόσο καιρό εκκρεμεί η άδεια,αν έχει πληρωθεί ο μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Γίνεται. Το ΠΔ των αμοιβών προβλέπει ακριβώς πως θα αποζημιωθεί ο "παυθείς" συνάδελφος για την εργασία που ολοκλήρωσε. Αν υπάρχει συμφωνία για αμοιβή μεγαλύτερη της ελάχιστης, και πάλι έχουν εφαρμογή οι ίδιες διατάξεις.

Φυσικά τέτοια περίπτωση είναι πάντα ατυχέστατη και απευκταία. Και για τον εργοδότη, και για τον συνάδελφο με τον οποίο διακόπτεται η συνεργασία, και για τον νέο που καλείται να αναλάβει. Παρ' όλα αυτά δεν είναι τόσο σπάνια...

Επομένως -δοθείσης της γενικότητας που αναγκαστικά έχει η δημόσια κουβέντα- το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να εξαντλήται κάθε δυνατότητα συνεννόησης και συνεργασίας εργοδότη - μηχανικού. Προφανώς βέβαια χωρίς να θιχθεί το συμφέρον του εργοδότη...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει για άλλη μια φορά να γίνει κατανοητό ότι ο Μηχανικός αμοίβεται για τις μελέτες που κάνει . Και οι δηλώσεις ανάθεσης/ανάληψης αυτό λένε.

 

Πουθενά δεν υπάρχει "ανάθεση έκδοσης οικ. αδείας" ή "διεκπεραίωσης" ή κάτι τέτοιο.

Αλλο αν (πολύ κακώς) έχει επικρατήσει η πρακτική του να κάνει τα παραπάνω ο μηχανικός.

 

Η δε έκδοση οικοδομικής άδειας γίνεται κατόπιν αίτησης του ιδιοκτήτη και συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων είναι και οι μελέτες.

 

Αρα

 

1. Ο ιδιοκτήτης μπορεί οποτεδήποτε να κάνει μια ακυρωτική αίτηση και να ζητήσει επιστροφη φακέλου.

 

2. Το τι γίνεται με τις αμοιβές του μηχανικού είναι πιο πολύπλοκο υπάρχουν σχετικές συζητήσεις στο forum. Γενικά μπορεί να συμβούν τα πάντα ακόμα και να πληρωθεί όλη τη δουλειά ο μηχανικός . Εξαρτάται τι στοιχεία θα πάνε στο Δικαστήριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.