Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋποθέσεις και βαθμός αξιοποίησης νέων αποφοίτων Μηχανικών στην αγορά εργασίας


ΤΖΕΤΖΟΥΜΗΣ

Recommended Posts

Ας το δούμε και από την άλλη μεριά, αλλά πάντα ρεαλιστικά. Ολα εξαρτώνται από το τι ακριβώς ψάχνει η επιχείρηση.

 

Αν θέλει υπάλληλο για τη 'χαμαλοδουλειά' θα προσλάβει νέο και άπειρο. Στην περίπτωση αυτή εγώ θα έπαιρνα νέο μηχανικό με κριτήριο το ποια σχολή τελείωσε και σε πόσα χρόνια. Αυτά θα είναι ένδειξη για την θεωρητική του κατάρτιση και την όρεξη για δουλειά και κυρίως για μάθηση.

 

Αν πάλι θέλει συνεργάτη ή και συνέταιρο θα προσλάβει παληό και έμπειρο, αλλά θα είναι διαφορετικές και οι απαιτήσεις της δουλειάς και οι οικονομικές του απολαβές.

 

Το ότι ένας νέος θα φύγει μόλις μάθει τη δουλειά δεν είναι σίγουρο. Θα φύγει αν θεωρήσει ότι η εμπειρία του δεν πληρώνεται ή και δεν αξιοποιείται.

 

Σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις αλλά δεν καταργούν τον κανόνα.

 

Για την ώρα βέβαια το σημαντικότερο είναι αυτό που λέει ο cv98019: "είτε νέος είτε παλιός μηχανικός, αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα"

Οταν με το καλό ξανανοίξουν οι δουλειές τα ξαναλέμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι και εγώ μόλις τελείωσα Πολιτικός Μηχανικός. Ψάχνω εδώ και καιρό δουλειά και δεν βρίσκω τπτ. Οι κατασκευαστικές έχουν παγώσει όλες τις προσλήψεις, τα μικρά γραφεία έχουν πάψει να έχουν προσωπικό και ότι μελέτη αναλάβουν την βγάζουν είς πέρας μόνοι τους. Είναι πραγματικότητα πως η κρίση έχει επηρρεάσει τον χώρο των μηχανικών. Στην Πάτρα που είμαι υπάρχουν ήδη πολύ νέοι μηχανικοί που ετεροαπασχολούνται.

 

Οι εργοδότες μηχανικοί είναι λογικό να ζητάνε προσόντα αφού με τέτοια ανεργία είναι λογικό να έχουν πολλούς υποψήφιους εργαζόμενους, άρα θα επιλέξουν τον "καλύτερο".

Είναι γεγονός πως τα πρώτα μας βήματα θα είναι πολύ δύσκολα. Υπομονή θέλει. Εγώ περιμένω μήπως ξανανοίξei καποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και προμηθευτώ τον εξοπλισμό και κάνω τα πρώτα μου βήματα σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Αν δεν κάτσει και αυτό, μάλλον θα πάω να υπηρετήσω την Ελλάδα μας, καθώς δεν έχω εκπληρώσει την στρατιωτική μου θητεία.

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε το θέμα ρεαλιστικά. Εγώ αν είχα επιχείρηση δεν θα έπαιρνα νέο μηχανικό. Γιατί;

Γιατί δεν μπορώ να τον πληρώνω και να τον μαθαίνω.

 

Συνάδελφε, γιατί τόση απέχθεια για τους νέους μηχανικούς? Αν εσύ σαν πιο παλιός δε βοηθήσεις ένα νέον και του μάθεις την δουλειά ώστε αυτός σε 2 χρόνια να γίνει για σένα πολύτιμος συνεργάτης, τότε αιωνίως θα δουλεύεις μόνος σου, θα τρως όλο το ζόρι μόνος σου...

Θα φτάσουμε σε σημείο να ντρεπόμαστε που είμαστε νέοι μηχανικοί=άπειροι... Η εμπειρία αποκτείται όταν κάποιος δώσει την ευκαιρία... Αν κανείς δε δώσει την ευκαιρία, τότε δε έχει νόημα για κάθε νέο μηχανικό να προσπαθεί να κάνει καριέρα...

Link to comment
Share on other sites

Archytas αυτα που λες ειναι εντελως αντιφατικα για τον εξης λογο: Ο φοιτητης που θα παει να δουλεψει δηλαδη δεν θα ειναι απειρος; Την εμπειρια αυτος που θα την βρει ωστε να τον προτιμησει καποιος αντι ενος διπλωματουχου που δεν εχει εμπειρια; Δηλαδη εσυ αν ησουν εργοδοτης αυτον θα δεχοσουν να τον εκπαιδευσεις ενω τον διπλωματουχο οχι;

Γιατι αυτο καταλαβαινω εγω απο αυτα που γραφεις.

Αυτο που λες οπως καταλαβαινεις δεν στεκει. Εκτος αν εισαι της αποψης οτι θα παρει καποιος τον φοιτητη και θα δεχτει να τον εκπαιδευσει επειδη πολυ απλα θα του δινει ενα κομματι ψωμι ενω του διπλωματουχου θα πρεπει να του δωσει δυο...

Link to comment
Share on other sites

Ορισμένοι μάλλον ξεχνάνε πως ξεκίνησαν και από τα λεγόμενά τους δείχνουν μια εμπάθεια και περιφρόνυση για τους νέους και άπειρους συναδέλφους. Μάθαμε λοιπόν πως για να αποκατασταθεί επαγγελματικά ένας νέος μηχανικός δεν θα πρέπει να παρακολουθεί την σχολή του αλλά να παραβρίσκεται σε κάποιο πχ εργοτάξιο, αλλιώς όταν με το καλό αποφοιτήσει να κάνει κάτι άλλο στην ζωή του γιατί από προυπηρεσία γιοκ και δεν θα τον προσλάβει κανένας. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Τι φοβούνται μήπως τους πάρουν την δουλειά? Είπαμε υπάρχει κρίση αλλά όχι και έτσι...

Link to comment
Share on other sites

Η παρούσα συζήτηση τερματίζεται (προσωρινά, τουλάχιστον), για ευνόητους λόγους.

Όποιος ενδιαφέρεται για την συνέχισή της, η διαδικασία είναι γνωστή (π.μ.).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.