Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διακόπτης διαφυγής έντασης (ρελέ)


mech.eng

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ Φ/Β ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ 3*185mm2+95+95 OI OΠΟΙΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΕΩΣ 260 Α.ΒΕΒΑΙΑ,ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 140 ΑΜΠΕΡ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ).ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ Δ.Δ.Ε ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΗ 30mA ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 125 ΑΜΠΕΡ.

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΔΙΑΡΡΕΕΤΑΙ ΜΕ 170 ΑΜΠΕΡ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΝΑΣ Δ.Δ.Ε ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ 125 ΑΜΠΕΡ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ) ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.

ΑΝ ΟΧΙ,Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΡΕΛΑΙ ΜΕ ΤΟΡΟΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΑΣΗΣ ???

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 

Παρακαλω διορθωστε τη δημοσιευση σας, τα κεφαλαια δεν επιτρεπονται και δημιουργηστε ενα τιτλο με καλυτερη περιγραφη terry

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι τα 30mA είναι πολύ λίγα για μία εγκατάσταση όπου έχεις αντιστροφείς. Θεωρώ ότι θα έχεις "nuinsance tripping" λόγω ρευμάτων διαρροής που υπάρχουν εκ των πραγμάτων στους αντιστροφείς. Καλύτερα να απευθυνθείς στον κατασκευαστή του αντιστροφέα.

 

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι κάποιοι κατασκευαστές "Cicuit Breaker" προσφέρουν και modules προστασία έναντι ρευμάτων διαρροής που μπορούν να ενσωματωθούν στον διακόπτη.

Link to comment
Share on other sites

Τα ρελέ με τοροειδή δεν μπορούν να ρυθμιστούν σε ευαισθησία 30mA, από όσο το είχα ψάξει τουλάχιστον.

 

Οι διασυνδεδεμένες εγκαταστάσεις PV δεν θεωρούνται εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και επομένως δεν ισχύουν οι απαιτήσεις του 384 και νομίζω και της ΥΑ που υποχρεώνει θεμελιακή και ΔΔΕ. Αυτή την εντύπωση έχω, ψάξτο και μόνος σου.

Link to comment
Share on other sites

Μίλτο,κοίταξε τα RD2 της ΑΒΒ.Λειτουργούν και σε 30 mA.

Oστόσο,το προβλημά μου δεν είναι η ευαισθησία αλλα η ονομαστική ένταση.

Οι αγωγοί θα διαρρέονται απο 150 Α περίπου.Το μεγαλύτερο ρελαί που βρήκα ειναι 125 Α.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως η απαντηση ειναι προφανης.

Τα 125 του ΔΔΕ ειναι το μεγιστο ρευμα που μπορει να διερχεται απο αυτόν χωρις να παθει βλάβη και να λειτουργει κανονικα. Αν εσυ του "βαλεις" ρευμα 150Α λογικο είναι να "εχεις" πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Τα RD2 νομίζω ότι σου κάνουν όσο αφορά τηην ένταση.

 

http://www05.abb.com/global/scot/scot209.nsf/veritydisplay/5ba539f757c32cb880256d83003ca0c4/$File/1txd00001c0201-3.pdf σελίδα 22.

 

Πρέπει απλά να τα συνδιάσεις με κατάλληλο μέγεθος μετασχηματιστή, ώστε να χωράει τα καλώδια.

 

Έχω την εντύπωση ότι ρεύμα το IΔn το οποίο ρυθμίζεις στο RD2, είναι η ένταση που "στέλνει" ο Μ/Σ σε αυτό. Δηλαδή μια διαρροή 30mA, μετασχηματίζεται σε ένταση πχ 6mA, οπότε το RD2 δεν αντιδρά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν το έχω δουλέψει ποτέ αυτό το υλικό να ρωτήσω. Υπάρχει ένας Μ/Σ εντάσεως ο οποίος μετράει τις 3 φάσεις + Ν και συνδέεται στο RD και αυτό έχει κάποια NC ή NO επαφή προκειμένου να οπλίσει ή να αφοπλίσει κάποιο ρελλέ ισχύος ή ακόμα και να τριπάρει ένας αυτόματο ισχύος ? Φαντάζομαι έτσι θα λειτουργεί. Προφανώς απ ότι βλέπω πρέπει να θέλει και 230V τροφοδοσία ε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.