Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τίτλοι για εγκατάσταση φ/β σε δώμα


ntemhs

Recommended Posts

Θέλω να εγκαταστήσω φ/σ σε επίπεδο δώμα ιδιοκτησίας του πατέρα μου, το θέμα είναι ότι για το εν λόγω ακίνητο ο πατέρας μου δεν διαθέτει καθόλου τίτλους ιδιοκτησίας, ρώτησα στην τοπική εφορία ποιο θα είναι το κόστος για χρησικτησία (για ναγίνουν συμβόλαια έπειτα κ.τ.λ.) και έφτασα κοντά στο εγκεφαλικό (50.000 ευρώ μόνο για το οικόπεδο), το ερώτημα είναι εαν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αποδειχθεί ιδιοκτησία και να το δεχτεί η Δ.Ε.Η. αντί τίτλων ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

nthemhs, δεν γνωριζω άλλο τρόπο, αλλά πιστεύω ότι θα το μάθεις μόνο αν ρωτήσεις στα κεντρικά της ΔΕΗ πχ AN καλυπτονται με κάμποσα Ε9. Αν η απάντηση είναι θετική, φρόντισε να πάρεις την ανάπτηση γραπτώς.

Link to comment
Share on other sites

H ΔΕΗ, μπορεί να δεχθεί και ιδιωτικό συμφωνικό (με συμβολαιογραφική πράξη),για αποκλειστική χρήση σκεπής-ταράτσας για τουλάχιστον 25 έτη.

Link to comment
Share on other sites

Για τα οικιακά δεν υπάρχει συμβολαιογραφική μίσθωση, μόνο ιδιοκτησία.

 

Αλλά, έστω ότι έχουμε επενδυτικό έργο με δυνατότητα συμβολαιογραφικής μίσθωσης, πρέπει να υπάρχει αρχικό συμβόλαιο ιδιοκτησίας.

Στην προκειμένη περίπτωση αν υπάρχει καθαρή χρησικτησία πρέπει να πληρωθεί ο φόρος ώστε να γίνει ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

@MAINOS;

Θα πρότεινα αν δεν έχουμε τη συνολική εικόνα του αντικειμένου να μης μπερδεύουμε τον κόσμο.

Δεν είναι δυνατό η ΔΕΗ να δεχτεί κανενός είδους απαλλαγή τίτλου ιδιοκτησίας ( ; )

Η αίτηση σύνδεσης είναι ξεκάθαρη και οι απαιτήσεις της νομοθεσίας είναι και αυτές ξεκάθαρες (όσο αφορά τα οικιακά τουλάχιστον).

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Για μισό ρε παιδιά. Η οικοδομικές άδειες, ο λογαρισμός της δεη, από μόνα τους αυτά δεν παράγουν δικαιώματα ιδιοκτησίας? Επίσης όταν οικόπεδο είναι άρτιο κατά κανόνα και θέλει ο ιδιοκτήτης του να χτίσει, από την πολεοδομία δεν ζητώνται συμβόλαια και ρωτώ τι έχει περισσότερη βαρύτητα, να χτίσει κανείς δηλαδή μια μεγάλη επένδυση που θεωρητικά ο ιδιοκτήτης θα είναι ξεκρέμαστος μια ζωή (επειδή δεν θα 'χει συμβόλαια κτλ) ή να κάνει μια μικρή επένδυση (φωτοβολταικων) ύψους 20-40 χιλ ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ δέχεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή είναι τίτλος ιδιοκτησίας και μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο. Δεν την νοιάζει τη ΔΕΗ να κόψει 1-2 ΦΒ. Ίσα ίσα, λιγότερη δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.