Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsilena

Core Members
  • Περιεχόμενα

    336
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by tsilena

  1. aiche θεωρώ όταν φτάσει την τιμή πώλησης της οικιακής kWh. Το τιμολόγιο δεν μπορεί να γίνει αρνητικό από τη στιγμή που μιλάμε για λογιστικό συμψηφισμό.
  2. Από τα όρια του πλουτισμού που είχαμε, πάμε στα επίπεδα μιας ΠΟΛΥ καλής επένδυσης. Η πτώση των τιμών των υλικών είναι αρκετά μεγαλύτερη από την πτώση της πώλησης της kWh. Μάλλον έχουμε αρχίσει να παραλογιζόμαστε γράφοντας καταστροφολογίες. Ήταν αναμενόμενο και έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Η τιμή των επενδυτικών κλειδώνει με την κατάθεση πλήρους αίτησης (ΔΕΣΜΗΕ/ΔΕΗ), η τιμή στα οικιακά με την υπογραφή της σύμβασης συμψηφισμού. Ferari> Ο πλήρης φάκελος πρέπει να περιέχει όλα τα διακιολογητικά που απαιτεί ο ΔΕΣΜΗΕ για τη Σύμβαση Πώλησης. Τα έξοδα σύνδεσης τα αποδεικνύει κάποιος προσκομίζοντας τη Σύμβαση Έργου με τη ΔΕΗ (η οποία είναι ένα από τα δικαιολογητικά), (εκτός και αν δεν κατάλαβα τι εννοείς).
  3. b@bis στην περίπτωση που αλλάξει ο πάροχος, ο νόμος δεσμεύει τον νέο πάροχο να αναλάβει το υπολοιπο χρονικό διάστημα με την αρχική τιμή πώλησης της kWh. Αν διαβάσεις τη σύμβαση το αναφέρει και μέσα. Το ανάλογο συμβαίνει και με αλλάγή ιδιοκτήτη του φ/β.
  4. Πολύ πρόσφατα ανέλαβα να ελέγξω για φιλικό πρόσωπο, ένα τέτοιο είδος συμβολαίου αγοροπωλησίας πριν ολοκληρωθεί. Ανεξάρτητα με το τι είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, απευθύνθηκα στη Διαχείρηση Δικτύων της ΔΕΗ και στο Νομικο Τμήμα του ΔΕΣΜΗΕ, για το τι γίνεται τώρα και μου απάντησαν τα εξής: ΔΕΗ: Αν έχουν υπογραφεί και πληρωθεί οι ΟΣ, δεν έχουν πρόβλημα, δεν τους ενδιαφέρει το Έργο να γίνει σε σταθμό με άλλον ιδιοκτήτη. Αν δεν έχουν πληρωθεί οι ΟΣ, τότε δεν επεναδιατυπώνουν τους Όρους, πρώτον γιατί υπάρχει αλλαγή ιδιοκτήτη αλλά κυρίως γιατί θα πρέπει να δώσουν επέκταση του 6μήνου. Δεν το κάνουν. Ο Χρήστος έχει δίκιο, μου ανέφεραν και αυτό που λέει. ΔΕΣΜΗΕ: Το νομικό τμήμα του ΔΕΣΜΗΕ είπε ότι όλα τα συμβόλαια αγοροπωλησιας είναι στον αέρα και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο ΔΕΣΜΗΕ να μην προχωρήσει στην υπογραφή Συμβάσεων με αλλαγές τέτοιου είδους σε νομικά σχήματα. Η μόνη λύση που δέχεται ο ΔΕΣΜΗΕ, είναι η αλλαγή της Σύμβασης μετά από την διασύνδεση του σταθμού με κανονική πώληση της μονάδας. Όσο για το θέμα του αφανούς εταίρου, δεν τους ενδιαφέρει γιατί το ρίσκο το παίρνει ο αφανής εταίρος. Στην ουσία το συμβαλλόμενο μέρος είναι ο αρχικός ιδιοκτήτης των αδειών.
  5. Η Solon δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη γερμανική φωτοβολταϊκή αγορά ήταν γνωστό εδώ και χρόνο περίπου. Έπρεπε να έχει αντιδράσει πο γρήγορα με τις τιμές της. Από την άλλη, η αγορά πρέπει να καθαρίσει από όλα τα βαφτισμένα γερμανικά, βαφτισμένα ευρωπαϊκά και αμφιβόλου ποιότητας. Η συγκεκριμένη εταιρεία βέβαια δεν είχε πρόβλημα ποιότητας αλλά αρογκανισμού. Κάθε τεχνολογία περνάει από τα ζενίθ και κάπου ισορροπεί. Δεν είναι κακό το ξεκαθάρισμα όσο αναστάτωση και να φέρνει.
  6. Ο ΔΕΣΜΗΕ έχει αποπληρώσει μέχρι και το τιμολόγιο του Σεπτεμβρίου. Ο Οκτώβριος (το εκκαθαριστικό) πράγματι δεν είναι πληρωμένος. Το ότι δεν έχεις πληρωθεί το Σεπτέμβριο έλεγξέ το. Μήπως την ημερομηνία της πληρωμής δεν είχε ισχύ η φορολογική ενημερώτητα; Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί εκνευριστικές αργοπορίες. Πιστεύω ότι είτε με την αύξηση του τέλους ΑΠΕ είτε με μέρος από το εξωφρενικό τέλος της ΕΡΤ θα αποκτίσει ο ΔΕΣΜΗΕ την οικονομική του ανεξαρτησία. Η ΡΑΕ εξετάζει διάφορα μέτρα και εύχομαι να υλοποιηθούν κάποια γρήγορα.
  7. Τα SANYO έχοντας το ποσοστό του άμορφου πυριτίου έχουν κάποια καλύτερη συμπεριφορά στις υψηλές θερμοκρασίες από τα μονοκρυσταλλικά και τα πολυκρυσταλλικά πλαίσια. Από την άλλη πλευρά, λόγω πάλι του άμορφου έχουν μεγαλύτερη +/-% διαφορά ως προς την ονομαστική ισχύ του πλαισίου και χρειάζονται προσοχή στη διαστασιολόγηση (sorting). Τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα. Αν κοιτάξουμε επιπόλαια την απόδοση, τα First Solar σαν άμορφα αποδίδουν πιο πολύ, τα SANYO σαν άμορφο/μονο αποδίδουν λίγο λιγότερο και τα Suntech σαν πολυκρυσταλλικά έρχονται τρίτα. Προσωπικά δεν θα συνιστούσα τσ ακριβά SANYO σε πάρκο όπου δεν έχεις πρόβλημα χώρου.
  8. Το πιστωτικό ή το χρεωστικό ποσό των έργων της ΔΕΗ έρχεται σε κάποιο εκκαθαριστικό του λογαριασμού της καταναλωτικής παροχής του πάρκου. Συνήθως το διάστημα έκδοσης του τιμολογίου είναι 2 έως 5 μήνες από την ημερομηνία της σύνδεσης. Το θέμα με τους μετρητές είναι παλιό και πραγματικά ανεπίτρεπτο. Κανονικά έπρεπε να παραγγελθεί ο μετρητής με την πληρωμή των Ο.Σ. σα μέρος του ενιαίου εργου.
  9. To χειμώνα δύσκολα να μην έχεις σκιάσεις ολόκληρη την ημέρα (σε ταράτσεις). Αποδεκτό τους χειμερινούς μήνες είναι η απόλυτη αποφυγή σκιάσεων ανάμεσα στις 10:00 με 14:30.
  10. kusta80 δεν είναι μόνο πλαίσια κλεμμένα από το ανατολικό μπλοκ, είναι από παντού. Υπάρχουν ιστοσελίδες που μπορείς να δηλώσεις τα κλεμμένα πλαίσια. Στην Ιταλία για παράδειγμα η αστυνομία απασχολείται πιο πολύ με τα κλεμμένα πάρκα παρά με οτιδήποτε άλλο αυτην την εποχή. Το παραεμπόριο δίνει και παίρνει. Όσο αφορά τα εγχειρίδια των υλικών ενός συστήματος συμφωνώ. Μία κεντρική database η οποία θα ενημερώνεται συνέχεια είναι πολύ πιο σίγουρη από τα κιλά χαρτί που μαζεύει η ΔΕΗ. Καλό θα ήταν η ΔΕΗ με τη σύνδεση να δημιουργεί μία ταυτότητα του συστήματος, όπως η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Να ξέρουμε όλοι πόσα πλαίσια είναι συνδεδεμένα, τι τύπος είναι, τι μετατροπέας χρησιμοποιείται και τα σειριακά νούνερα. Έτσι π.χ. δε θα πρόσθεταν ΧΧΧ πλαίσια μετά την αναχώρηση του μηχανικού της ΔΕΗ. Απλά πράγματα σίγουρα, αλλά όσο πιο πολύ τα απλουστεύουμε τόσο πιο διαφάνεια έχουμε. Και δυστυχώς η διαφάνεια δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
  11. Κάνεις αίτηση για χαρακτηρισμό και χρήση γης στο υπεύθυνο για την περιοχή γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημερώνοντας ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις χχχ τετρ. μέτρα για κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού (+ τοπογραφικό, + τίτλο ιδιοκτησίας, ..). Θα σου απαντήσουν αν η γη είναι χαμηλή, μέσης ή υψηλής παραγωγικότητας. Αν είναι υψηλής θα κάνεις αίτηση για απαλλαγή με το 1% της καλλιεργήσιμης γης κάθε νομού και προχωράς κανονικά. Τα κριτήρια για την παραγωγικότητα της γης είναι σε ΦΕΚ από πέρυσι. Το ότι δεν αρδεύεται δε σημαίνει αυτόματα ότι δεν είναι υψηλής παραγωγικότητας. Θα κάνουν αυτοψία και θα απαντήσουν.
  12. Κάθε δικαιολογητικό που προσκομίζει κάποιος πρέπει να έχει ουσιαστική χρησιμότητα. Μόνο κάτω από αυτή τη άποψη απάντησα πριν. Δεν είμαι υπέρ καμμίας γραφειοκρατίας και στην τελική δε χρειάζονται να ελέγχονται τα πάντα. Το ότι υπογράφεται από μηχανικό μία μελέτη, πρέπει να θεωρείται ικανή και αποδεκτή όπως είναι. Χρειάζεται όμως να υπάρχει στο φάκελο για την ίδια την κατασκευή, είτε ελέγχεται είτε όχι. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν και άλλα που θα έπρεπε να ζητούν, όπως σειριακά νούμερα πλαισίων και μετατροπέων, flashdata πλαισίων, έλεγχος αποστάσεων βάσεων στήριξης (γενικά στατική της κατασκευής) Με αυτά δε θα μεταπουλώντουσαν πλαίσια και μετατροπείς από αμφίβολες πηγές (από καμένα πάρκα του εξωτερικού ή ασφαλιστικές εταιρείες ή κλεμμένα) και δε θα έβαζαν αμφίβολες σιδηροκατασκευές ή στηρίγματα σε αποστάσεις 2 μέτρων κλπ.
  13. Το μονογραμμικό δεν το θεωρώ πολυτέλεια και πρέπει να κατατίθεται. Είναι ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επεμβάινουμε στο δίκτυο άρα πρέπει να δείξουμε διατομές, ασφάλειες, κλπ. Το αν δεν ελέγχεται από τη ΔΕΗ δε σημαίνει ότι είναι άχρηστο. (Τότε θα μπορούσαν να βάζουν φ/β και οι υδραυλικοί.) Το λογαριασμό πράγματι δεν τον χρειάζονται, γιατί αναφέρουμε στην αίτηση την παροχή. Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι εξυπηρετεί. Η κάτοψη είναι απαραίτητη για τον έλεγχο των αποστάσεων, των κτιριακών κλπ Το αν έχει καταντίσει το ανέκδοτο της αίτησης, δεν φταίει η ΔΕΗ αλλά οι εγκαταστάτες, που άλλα δείχνουν και άλλα κατασκευάζουν. Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει η κάτοψη και ότι η ΔΕΗ, πρέπει την ημέρα της σύνδεσης να κάνει αυτοψία και να ελέγχει την προτεινόμενη εγκατάσταση της αίτησης και την τελική που συνδέει. Αν δεν είναι η ίδια, να μην υπογράφει τη σύνδεση. Μηχανικός είναι ο ΔΕΗτζής και από τη στιγμή που υπάρχει η ΥΔ του παραγωγού περί μη τροποποίησης της εγκατάστασης, έμεσα προστατεύει και τον ιδιοκτήτη. Η κατάθεση των αιτήσεων ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται ηλεκτρονικά, συμφωνώ. Όλα τα στοιχεία μπορούν αν δοθούν σαν σκαναρισμένα αρχεία και να παίρνουμε ηλεκτρονικό Αρ. Πρωτ. Αυτό όμως καλύτερα να το συζητήσουμε στο topic "Κουβέντα", γιατί είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα που μόνο στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να το σκεφτούμε.
  14. rodag ,συμφωνώ απολύτως. Γιαυτό και εξεπλάγην με αυτά που διάβασα περί αναστολήςτης Απαλλαγής ΕΠΟ ή ΕΠΟ ή ΕΕΜΚ. Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα δημοσιεύματα; Αρκετά περνάει αυτός ο κλάδος με τις αρνήσεις των τραπεζών και με τις αλχημίες των κατασκευαστικών. Από την άλλη δεν είμαστε σοβαρό κράτος, μα τι λέω τώρα ;; !!!
  15. Μετά από ατελείωτο ψάξιμο, τελικά είμαι πιο μπερδεμένη από ποτέ... Οι εκπλήξεις συνεχίζονται και κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα πλάνο και μία επιχειρηματική πολιτική σ΄αυτή τη χώρα. Τελικά έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με τις ΓΓΥΠ; Διάβασα τα άρθρα της energypress που παρέθεσε ο gianniskriti, πήγα στο ΥΠΕΚΑ, στο ΣΕΦ αλλά δε βρήκα τίποτα που να δικαιολογεί τα κείμενα των άρθρων. Από την άλλη ο νόμος 4015 δε λέει για απαγόρευση των ΑΠΕ σε ΓΓΥΠ (θα το ξαναδιαβάσω) αλλά για αναμονή της ΚΥΑ που θα δημοσιευθεί αναφέροντας το άρθρο 9, παρ. 7 του 3851/2010 που λέει για το 1%. Με ποια δικαιολογία αρνούνται οι Πολεοδομίες; Έχει κανείς προσωπική εμπειρία; Αν κάποιος έχει πάρει το ΟΚ του 1%, μπορεί να ακολουθήσει τις ενέργειες για ΕΕΜΚ;
  16. Δε συμφωνώ. Από τη στιγμή που δεν έχει καλυφθεί το 1% του κάθε νομού δεν μπορεί να απαγορευτεί τίποτα χωρίς επίσημη αναστολή της νομοθετικής διάταξης και προσωπικά αν δεν είναι κάτι επίσημα αναρτημένο δεν το δέχομαι και δεν το πιστεύω. Το αν είναι σωστό να επιτρέπεται σε ΓΓΥΠ, είναι άλλο θέμα. Και δεν έχει χαθεί καμμία μπάλα, το 1% είναι το νόμιμο όριο. Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΥΠΕΚΑ αν μία απόφαση ως προς την παραγωγικότητα της γης εκκρεμεί, τότε η γη αποκαλείται ΓΓΥΠ !!!. Είναι πράγματι αυτή η γη, ΓΓΥΠ ή είναι αποτέλεσμα της οποιασδήποτε κωλυσιεργίας δημοσίων υπαλλήλων; Σε πολλές περιπτώσεις κατασπαταλείται το όριο.
  17. billlll σε οριζόντιες ιδιοκτησίες έχουμε ένα φ/β ανά κτήριο με συναίνεση των υπολοίπων. Σε κάθετες ιδοκτησίεςέχουμε ένα φ/β σε κοινόχρηστο χώρο (ταράτσα, σκεπή, αποθήκη κλπ) αλλά ο κάθε κάθετος ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει φ/β σε χώρο της ιδιοκτησίας του π.χ. ιδιωτικό γκαράζ και πρόσοψη.
  18. Έψαξα στο ΥΠΕΚΑ και δε βρήκα κάτι αντίστοιχο. Υπάρχει κάτι δημοσιευμένο (ΥΑ ή ενημέρωση) και μου έχει ξεφύγει; Σε παρακαλώ βάλε το λινκ ή το αρχείο. Ευχαριστώ.
  19. kusta80 τι ακριβώς εννοείς με το πιο πάνω ποστ σου;
  20. Αν τα πλαίσια έχουν θετικές αποκλίσεις, τότε δε θα πολλαπλασιάζεις αρ.πλαισίων*230watts, αλλά αρ.πλαισίων*ΜΟ των πραγματικών watts που έχεις εγκαταστήσει. πχ αν ο μέσος όρος ισχύος των εγκατεστημένων πλαισίων είναι κοντά στα 233.5watts (τυχαία τιμή) τότε θα έχεις 81,024 kw και όχι 80 kw. Αν βέβαια η παραγωγή σου είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη μέγιστη θετική απόκλιση των πλαισίων, τότε κάπου έχουν προστεθεί πλαίσια ή υπάρχουν πλαίσια μεγαλύτερης ισχύος από αυτή που μας λες. Υπάρχει και η περίπτωση λάθους του μετρητή της ΔΕΗ, αλλά αυτό το βρίσκεις αν έχεις θετική διαφορά παραγόμενης ισχύος μεταξύ μετατροπέων και ρολογιού.
  21. Συμφωνώ, δε νομίζω να λέω κάτι διαφορετκό. Αν στα λεγόμενά μου πριν δε φαίνεται ξακάθαρα ότι ο διαχειριστής της ΕΕ είναι ο ομόρρυθμος εταίρος, τότε ευχαριστώ που παράθεσες.
  22. Και τώρα με τους αγρότες θα γίνουμε και "καταναλωτές" αγροτικών προϊόντων. Αγρότης πελάτης με ρώτησε αν θέλω να με πληρώσει σε ΡΙΓΑΝΗ και φασκόμηλο :!: :p
  23. Γκρίζα ζώνη. Θεωρητικά γίνεται, πρακτικά αν κάποιος πάει με το γράμμα του νόμου η μεταβίβαση του συμβολαίου αγοροπωλησίας του ΔΕΣΜΗΕ γίνεται μετά τη σύνδεση με το δίκτυο. Αυτό θα σου το απαντήσει το νομικό τμήμα του ΔΕΣΜΗΕ. Δεν έχω προσωπική εμπειρία για να σου απαντήσω. Πάλι πρέπει να δεις το όλο project καθαρά λογιστικά. Υπάρχουν υπεραξίες πριν την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου; Υπάρχουν δάνεια που θα πρέπει να αναληφθούν από το καινούργιο νομικό πρόσωπο (σίγουρα εκεί υπάρχουν έξοδα); Τι θα γίνει με τις εγγυήσεις των φυσικών προσώπων; Είναι καθαρά λογιστικό το θέμα και δεν έχω τη γνώση. Ένας καλός λογιστής είναι απαραίτητος.
  24. Σωστά σου είπε η δικηγόρος της ΔΕΗ. Το πρόγραμμα στεγών θέλει οικία και οτιδήποτε βοηθητικούς χώρους της οικίας/επαγγελματικής στέγης. Βέβαια αν αυτό συνάδει με την φιλοσοφία των ΑΠΕ είναι κάτι άλλο. Θα μας χάλαγε δηλαδή να επιτρεπόταν σε τόσα μαντριά, αγροτικές αποθήκες, θερμοκήπια;
  25. billlllll, με κάθε επιφύλαξη, θεωρώ ότι η εγκατάσταση στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα είναι έτσι κι αλλιώς εταιρική, άρα αντισταθμίζει το ΦΠΑ. Στο σπίτι του αν δεν είναι έδρα της εταιρείας του κανονικά δεν μπορεί, (μήπως η έδρα είναι το σπίτι του και τα ενοικιαζόμενα είναι παράρτημα; ). Ας το συζητήσει όμως με το λογιστή του
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.