Μετάβαση στο περιεχόμενο

750.000 τόνοι λιγότερα σκουπίδια λόγω κρίσης!


Engineer

Recommended Posts

Εξαιτίας της «οικονομικής κρίσης», τα σκουπίδια της Αττικής θα είναι μειωμένα έως και 23%, σύμφωνα με την ΟΕΑ, που υποστηρίζει εξάλλου ότι ο νόμος 3854 «χρεώνει» δίκαια τον κάθε δήμο, που καλείται πλέον να πληρώνει με τον τόνο τα απορρίμματά του.

 

Αποκαλυπτικοί οι πίνακες (είναι και από στοιχεία του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων), όπου γίνεται φανερή η αδικία στον τρόπο πληρωμής των σκουπιδιών του κάθε δήμου, που πολλές φορές είναι δυσανάλογος του αριθμού των δημοτών και του βάρους των σκουπιδιών, τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης από περίπου 2.200.000 τόνους πέρυσι, φέτος πέφτουν στο 1.447.187, όπως «οδηγούν» τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2010.

 

Μέχρι τον Ιούνιο του 2010, πριν από την τροποποίηση του ν. 2939 και την ψήφιση του 3854, οι ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) πλήρωναν για το κόστος της τελικής διάθεσης των σκουπιδιών με βάση το 6% του τακτικού προϋπολογισμού τους.

 

2235grthumblarge.jpg

 

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 9 του 3854, αλλάζει η κοστολόγηση και μετατρέπεται στο ο «ρυπαίνων πληρώνει», ανάλογα με τα απορρίμματα που παράγει. Σταματά έτσι το παράλογο φαινόμενο ένας δήμος με μικρό πληθυσμό, αλλά με πολλαπλάσια σκουπίδια να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ένα τίμημα βάσει των μικρών τακτικών του εσόδων με ποσοστό 6%.

 

Το φαινόμενο αυτό καλά κρατούσε έως σήμερα, καθώς κάτω από το τραπέζι έπεφταν χρήματα από άλλον ΟΤΑ ή ιδιώτη, με αποτέλεσμα ένας μικρός δήμος να «φορτώνεται» με το αζημίωτο τα βάρη (βλέπε σκουπίδια άλλων). Ετσι είχαμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

 

Πηγή και πλήρες άρθρο: Ελευθεροτυπία

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Μήπως όμως ο λόγος είναι ότι πάει καλά η ανακύκλωση.

Γνωρίζει κανείς ποιό είναι το βάρος που εξοικονομήθηκε εκεί?

 

 

Περισυλλογή των σκουπιδιών ανακύκλωσης γίνεται. Διαλογή όμως και επεξεργασία γίνεται??? Ή μήπως καταλήγουν όλα μαζί στη χωματερή ανεξαρτ'ητως χρώματος κάδου απορριμάτων...

Link to comment
Share on other sites

οντως τα σκουπιδια εχουν μειωθει...ο κοσμος δεν πετα τιποτα ...παει σουπερ και περνει ταπαραιτητα...φαγητο μετρημενες μεριδες....

 

δεν πειραζει αυτα τα θεωρω απο τα καλα της κρισης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.