Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Ρευματοδότηση κλιμακοστασίου


Liberta

Recommended Posts

Γεια σας. Εχουμε μια ημιτελη οικοδομη τριωροφη. Αυτο τον καιρο τελειωσαμε εναν οροφο και εκανα αιτηση για ρευμα μονο για τον οροφο. Ειχα ρωτησει μηχανικο και ηλεκτρολογο για το κοινοχρηστο ρευμα της σκαλας για να το παρω αργοτερα αφου θα μπω να κατοικησω σε κανα εξαμηνο και μου ειπανε οτι αυτο ειναι πιο ευκολο δεν εχει την ιδια διαδικασια. Σημερα ομως που εκανα την αιτηση στη Δεη και τους ειπα για το κοινοχρηστο τι χρειαζεται μου ειπανε θα κανετε την ιδια διαδικασια. Τους λεω δηλαδη παλι πολεοδομιες -εφοριες κλπ και μου λενε ναι. Το θεμα ειναι οτι αν το ηξερα θα σφραγιζα την αδεια και για κοινοχρηστο ρευμα . Γνωριζει κανεις τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Επρεπε να κανω αιτηση ταυτοχρονα και για τα δυο??? πως δινουν ρευμα για τη σκαλα με τον ιδιο τροπο ή απλα δεν ηξερε η υπαλληλος. Σημειωτεον ότι τις αποδειξεις των μαστορων μου τις κράτησε η εφορια και φοβαμαι μηπως βρω προβλημα στο να μου ξανασφραγισουν πιστοποιητικο. Τωρα πρεπει να μου βγαλει πιστοποιητικο για τη σκαλα μονο ο ηλεκτρολογος?? :(

Link to comment
Share on other sites

Φίλη Ελευθερία, ίσως έχεις μία σύγχυση ως προς τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ηλεκτροδότηση. Και είσαι απολύτως δικαιολογημένη...

Λοιπόν, το πρώτο που χρειάζεται είναι να έχει γίνει τελική θεώρηση της οικοδομικής αδείας. Μετά να έχουν πάει τα παραστατικά στην εφορία και να έχει δώσει αυτή την έγκρισή της.

Αν αυτά έγιναν για το σύνολο της οικοδομής, τότε ανά πασα στιγμή μπορείς να συγκεντρώσεις τα υπόλοιπα δικαιολογητικά με απλές αιτήσεις:

- Γνήσιο αντίγραφο αδείας με την ένδειξη "για την ΔΕΗ".

- Σχέδιο ηλεκτρολόγου για την εγκατάσταση.

- Συμβόλαιο

 

Αν έγινε μερική τελική θεώρηση, μόνο για τους αποπερατωμένους διαιρετούς χώρους, δεν μπορείς να συλλέξεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους μη αποπερατωμένους χώρους.

 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητήσεις ενημέρωση και συμβουλή από τον μηχανικό σου.

Αν εχει γίνει μερική τελική θεώρηση μόνο για το αποπερατωμένο διαμέρισμα, δύσκολα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.