Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Πατάρι κάτω από στέγη


αντιδντ

Recommended Posts

Το θέμα μου έχει ως εξής: Έχω μιά γκαρσονιέρα στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, μόνη της στον όροφο. Στα σχέδια της οικοδομής φαίνεται ύψος εξωτερικής τοιχοποιίας 2,80 μέτρα και στο ύψος αυτό κατασκευή πλάκας. Πάνω από την πλάκα φαίνεται στέγη ύψους 2 μέτρων. Κατά την κατασκευή ο μηχανικός μου πρότεινε και συμφώνησα να μην γίνει η προαναφερόμενη πλάκα, κατασκεύασε πατάρι σε ύψος 2,30 μέτρα με εμβαδό το μισό περίπου της κατόψεως, με σκάλα γιά πρόσβαση και ανέβασε και την περιμετρική τοιχοποιία κατά 50 εκατοστά με ταυτόχρονη μείωση του ύψους της στέγης στο 1,5 μέτρο ώστε να μην διαταραχθεί το νόμιμο ύψος στο ψηλότερο σημείο. Στην ερώτησή μου γιά τακτοποίηση μου συνέστησε 'όχι'. Επειδή όμως αυτό εγώ το νοικιάζω και δεν ξέρω μήπως έχω πρόβλημα με την ενεργειακή επιθεώρηση σκέπτομαι να κλείσω με όρθιες γυψοσανίδες τελείως το πατάρι, το οποίο τελικά δεν είναι και βολικό λόγω περιορισμένου ύψους. Μου δημιουργεί όμως πρόβλημα η σκάλα που αν την ξηλώσω θα γίνουν πολλές ζημιές. Σκέπτομαι λοιπόν να την κρατήσω, κάτι σαν ντεκόρ. Μετά από αυτές τις μετατροπές θα έχω πρόβλημα κατά την ενεργειακή επιθεώρηση;

Link to comment
Share on other sites

"Στην ερώτησή μου για τακτοποίηση μου συνέστησε 'όχι'."

 

Σου εξήγησε γιατί δεν ρυθμίζεται;

Link to comment
Share on other sites

Μα παραμένεις μέσα στον εγκεκριμένο όγκο και επομένως δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα ρύθμισης.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός μου ισχυρίζεται ότι το ανέβασμα της εξωτερικής τοιχοποιίας κατά 50 εκατ. μας δημιουργεί το πρόβλημα. Επιπλέον υπάρχει και μιά μικρή μετακίνηση στη μία πλευρά της εξωτερικής τοιχοποιίας προς τα μέσα κατά 20 εκατ. και σε μήκος 5 μέτρων(δηλ. μικραίνει το διαμέρισμα), ενώ υπάρχει και μετακίνηση της εξωτερικής τοιχοποιίας κατά 30 εκατοστά και σε μήκος 2,5 μέτρων στην συνέχεια του ως άνω τόιχου, δηλ. εδώ λίγο το μεγαλώνουμε, χωρίς όμως να μεταβάλλεται το συνολικό νόμιμο εμβαδόν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.