Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαμηλόσυχνα ηλεκτρομαγνητικά πεδία - πηγές και επιπτώσεις


ckiriako

Recommended Posts

Του κυριου Τσανακα ειναι η εκθεση; Εχω ακουσει τα καλυτερα, ειχα καθηγητες που ηταν φοιτητες του, και καναμε μαθημα με τα βιβλια του.

 

Προσωπικα και εγω πιστευω οτι οι γραμμες ΥΤ & ΥΥΤ κανουν λιγοτερο κακο απο οτι νομιζουμε, και οτι αλλες καθημερινες συσκευες με τις οποιες ερχομαστε καθημερινα σε επαφη οπως τα κινητα συσσωρευτικα μας βλαπτουν αρκετα. Συμφωνω και για το σκοταδι που λες οτι βρισκομαστε georgeS

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τον Τσανακα τον ειχα κι εγω καθηγητη αν λεμε τον ιδιο. Το γεγονος οτι ενας καθηγητης ειναι σοβαρος και κανει σοβαρες μελετες δε σημαινει απαραιτητα οτι ολα ειναι ΟΚ. Ο καθηγητης κανει μελετες συμφωνα με τα μεχρι τωρα δεδομενα που μπορει να εχει. Δυστυχως ομως τα δεδομενα που υπαρχουν για τον ηλεκτρομαγνητισμο και τις επιπτωσεις στον ανθρωπο ειναι περιορισμενα. Σιγουρα η σχεση των πεδίων με τον καρκινο ειναι ασθενως συνδεμενη. Πιο σημαντικο ειναι η σωστη διατροφη, ασκηση, αποφυγη εκθεσης στον ηλιο, αποφυγη χρησης χημικων παρα η απομακρυνση των μαγνητικων πεδιων. Απ' την αλλη ομως καλο ειναι οσο μπορουμε να προφυλασομαστε. π.χ. Οταν μιλουσα παλια με το κινητο χωρις hands free πανω απο 10λεπτο με επιανε πονοκεφαλος, αυτο κατι σημαινει, υπαρχει καποια επιδραση.

 

Εγω παντως αν ηθελα να αγορασω διαμερισμα θα απεφευγα να εχει απεξω μετασχηματιστη ή γραμμη 20kV. Η τουλαχιστον να μην ειναι το υπνοδωματιο απο εκεινη την πλευρα του σπιτιου.

Link to comment
Share on other sites

Από μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το Χ προϊόν πχ κάπνισμα ή γραμμές ΥΥΤ βλάπτουν σοβαρά την υγεία, έχουν να χάσουν πολλά λεφτά μεγάλες εταιρείες που μπορούν να διαθέσουν μεγάλα κεφάλαια σε "επιστημονικές" μελέτες που να αποδεικνύουν ότι όλα είναι μέλι-γάλα.

Αντιθέτως, ποιος θα χρηματοδοτήσει έρευνα που πιθανόν να καταλήξει σε αρνητικό αποτέλεσμα για τις εταιρείες αυτές;

Τα λεφτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

Ποιος όμως απ' όλους αυτούς τους επιστήμονες που λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την υγεία μας θα δεχόταν έναν πυλώνα ΥΥΤ της ΔΕΗ σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι που μένουν τα παιδιά/εγγόνια του;

Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες που μας δείχνουν συσχέτιση της ύπαρξης τέτοιων πυλώνων και αυξημένων κρουσμάτων λευχαιμίας και δη παιδικής. Άμεση σύνδεση δεν υπάρχει. Αλλά τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.