Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταπάτηση οικοπέδου


sofigiannis

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Συγχαρητήρια και απο εμάς...Το προβλημά μας είναι οτι είμαστε ιδιοκτήτες του 1ου ορόφου σε τριόροφη πολυκατοικία και έχουμε και ποσοστό 1/3 του οικοπέδου.Η ιδιοκτήτρια του 2ου εχει χτίσει ενα παράνομο οίκημα σε ένα μέρος απο το ισόγειο και κάνει καταπάτηση και στο υπόλοιπο χώρο φτιάχνοντας ντουλάπες και βάζοντας φυτά.Το ισόγειο στο συμβόλαιο θεωρείται πυλωτή.Τι ενέργειες χρειάζονται ωστε να οριοθετήσουμε το ποσοστό του οικοπέδου που μας ανήκει?Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

sofigiannis

είστε συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου

δεν οριοθετείται το ποσοστό σας, δεν υπάρχει αποκλειστική χρήση δική σας σε τμήμα του οικοπέδου

να ζητήσετε την συνδρομή μηχανικού και στη συνέχεια δικηγόρου

η επίλυση του προβλήματος μάλλον θα γίνει μέσω της δικαστικής οδού

Link to comment
Share on other sites

δεν έχετε ποσοστό σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα οικοπέδου έχετε το 1/3 κάθε κόκου άμμου που υπάρχει στο οικόπεδο. Και με σύσταση καθέτου να ορίσετε τμήματα κοινόκτητα κανείς δεν έχει δικαίωμα στο χώρο του να κάνει αυθαίρετα κατασκευές που δεν προβλέπει η οικοδομική άδεια, μόνο με άδεια μπορείτε να κάνετε τέτοιου είδους κατασκευές που λέτε όπως οικίσκοι και μόνιμα ντουλάπια.

Link to comment
Share on other sites

Και εμεις βλέπουμε να μην αποφευγουμε την δικαστική οδό,γιατί εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε ούτε κατασκευές ούτε τίποτ'αλλο,αλλά εκείνη αν έχει το οίκημα για 20 χρόνια,με κάποιο τρόπο μονοιμοποιείται,έτσι δεν είναι?Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

sofigiannis

είστε ευγενικοί (πόσοι είστε αλήθεια??) αλλά και ξεροκέφαλοι

συνεχίζετε να θέτετε ερωτήματα για τα οποία εικάζετε την απάντηαη με βάση κάποια πράγματα που έχετε ακούσει ,κάποτε,απο κάποιον

ΟΧΙ δεν "νομιμοποιείται", τουλάχιστον έτσι απλά όπως νομίζετε

για να μην σας πώ ότι εν μέρει μπορεί να θεωρηθείτε και συνυπεύθυνοι για ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτου, τόσο πολύ ανήκει σε όλους σας

να ακολουθήσετε τις προτροπές μας για συνδρομή μηχανικού και δικηγόρου.

Link to comment
Share on other sites

είμαστε δυο,η Σόφη και ο Γιάννης.Οσο για την ξεροκεφαλιά μας,αν οι φόβοι και οι αποριές μας θεωρούνται ξεροκεφαλιά,τότε ειλικρινά σας ζητάμε συγνώμη.Παρ'όλα αυτά σας ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.