Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διδακτορικό στον ενεργειακό σχεδιασμό κατασκευών.


ChristosP

Recommended Posts

Καλημέρα στο forum,

 

είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ ΕΜΠ και Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και πλέον σκέφτομαι τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα.

 

Με ενδιαφέρει να συνδυάσω τις δύο ειδικότητες σε θέματα γύρω από την ενεργειακή απόδοση των κατασκευών. Αυτό μπορεί να εμπεριέχει κατοικίες μικρής κλίμακας ( βιοκλιματικός σχεδιασμός, φ/β συστήματα κλπ) καθώς και έργα μεγαλύτερης κλίμακας (ξενοδοχεία, εργοστάσια κλπ). Για τον λόγο αυτό έχω σκεφτεί να κάνω διδακτορικό πάνω σε βιοκλιματικό σχεδιασμό και διαχείριση-εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Το ερώτημά μου είναι αν αξίζει αυτή η προσπάθεια και αν έχει επαγγελματικό μέλλον αυτό που σκέφτομαι να κάνω. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε έχεις 2 διπλώματα απο 2 πολύ καλές σχολές μηχανικών.Αυτό σημαίνει οτι είσαι ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ με το αντικείμενο και οτι γουστάρεις τρελά.Το μεταπτυχιακό δεν το κάνουμε για παραπάνω επ. δικαιώματα( μιας και δεν δίνει) αλλα επειδή μας αρέσει το αντικείμενο.Αμα σου αρέσει η ενέργεια κανείς δεν σε σταματάει.Σίγουρα είσαι πολύ καλός επιστήμονας και θα βρείς δουλεία.Οπότε η συμβουλή μου είναι αν θες να κάνεις μεταπτυχιακό επειδή θες να εξειδικευτείς σε έναν τομέα που σου αρέσει πολύ, τότε κάντο.Αν θες μεταπτυχιακό απλά επαγγελματικά τότε μην το κάνεις.Προσωπική άποψη δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

1) Βέβαια αξίζει.

2) Κάνε το μόνο αν το θες πραγματικά και μόνο αν σου αρέσει.

 

Δεν είναι δυνατόν πάντως να επηρεάζει τη ζωή σου και τα όνειρά σου η επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό για την ερώτηση περί ύπαρξης επαγγελματικού μέλλοντος.

 

Ωστόσο η ενεργειακή απόδοση κατασκευών πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στους ΠΜ, παρά στους ΗΜΜΥ.

Link to comment
Share on other sites

Το αν προλαβαίνεις λόγο ηλικίας δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια πρέπει να θέλεις και να έχεις την οικονομική άνεση ασχέτως ηλικίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.