Μετάβαση στο περιεχόμενο

vaggelhs92

Core Members
  • Περιεχόμενα

    268
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vaggelhs92's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν υπάρχει στάνταρ αν έχω πληροφορηθεί σωστά... Εξαρτάται βασικά απο το ποιόν τομέα του τμήματος ενδιαφέρεσαι. Αν ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακό στη χρηματοοικονομική διοίκηση, λογικά με βαθμούς πάνω ή έστω πολύ κοντά στο 7και κάτι και με πτυχίο οικονομικών θα σε κάνουν δεκτό. Αν ενδιαφέρεσαι για ενέργεια μόνο με πτυχίο οικονομικών, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Γενικά για μεταπτυχιακά απο οτι έχω ρωτήσει θέλεις πάνω απο 7.5-8.Συγκεκριμένα, αν έχεις πάνω απο 8 παίζουν πάρα πολύ και οι υποτροφίες, στο ΠΚ τουλάχιστον. Τα παραπάνω στα λέω με κάθε επιφύλαξη εννοείται, για μια ξεκάθαρη απάντηση επικοινώνησε με τη σχολή.
  2. Στο ΜΠΔ της Κρήτης που είμαι εγω, προσφέρεται μεταπτυχιακό στα ενεργειακά συστήματα αλλά και στη χρηματοοικονομική διοίκηση. Για κάποιες πρόχειρες πληροφορίες δές εδώ https://www.tuc.gr/fileadmin/users_data/public_relations/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%A4%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%A0%CE%94.pdf
  3. @giorgaras Όχι πρός το παρόν τουλάχιστον.Για να τα πάρουν μονόδρομος η μετονομασία, αλλά δεν υπάρχει η θέληση νομίζω, κυρίως λόγω της απασχόλησης φοιτητών και αποφοίτων σε άλλα αντικείμενα, και στη σχετικά χαμηλή ανεργία που έχουν.
  4. Μπορείς να πάρεις και ενα τηλέφωνο στο πολυτεχνείο, λογικά θα σου δώσουνε κάποια πληροφορία αλλά για σιγουριά μόνο ΔΟΑΤΑΠ.
  5. Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί πιο πάνω, εγω θα το γράψω γιατί μου άρεσε πολύ... Είναι 3 ισοβίτες σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.Σε μια φάση ο "διευθυντής" των φυλακών επειδή βαριόταν αποφασίζει να αφήσει εναν ισοβίτη ελεύθερο, αφού "ψυχαγωγηθεί" πρώτα. Τους βάζει σε ένα κλειστό δωμάτιο, το οποίο είχε μόνο μια λάμπα έτσι ώστε να φωτίζεται όλο, και μια πόρτα απο την οποία μπήκαν.Στο δωμάτιο τους δείχνει 5 μπλούζες, εκ των οποίων οι δυο έχουν μια άσπρη στάμπα στη πλάτη, και οι τρείς μια μαύρη στάμπα στη πλάτη. Τους κλείνει τα μάτια και τους φοράει ΤΥΧΑΙΑ μια μπλούζα στον καθένα.Μετά τους τοποθετεί τον έναν πίσω απο τον άλλον, και μετά τους λύνει τα μάτια.Οι κρατούμενοι είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε ο τρίτος να βλέπει τις στάμπες των άλλων δυο, ο δεύτερος τη στάμπα του πρώτου και ο πρώτος να βλέπει μόνο τοίχο. Μετά ο διευθυντής τους λέει, όποιος σηκώσει πρώτος χέρι και μου πεί τι χρώμα είναι η στάμπα που φοράει και το δικαιολογήσει θα τον αφήσω να φύγει.Άν το πεί στη τύχη ή δεν μπορεί να το δικαιολογήσει θα τον εκτελέσω εν ψυχρώ. Μετά απο αρκετή ώρα, σηκώνει το χέρι ο ΠΡΩΤΟΣ(αυτός που έβλεπε μόνο τοίχο μπροστά του) και ισχυρίζεται πως έχει μια μπλούζα με τη μαύρη στάμπα.Και ήταν ΣΩΣΤΟΣ και το δικαιολόγησε. Με αυτά τα δεδομένα, και με χρήση μόνο της λογικής, μπορείτε να βρείτε τη δικαιολογία? Δεν ξέρω, εμένα μου πήρε μια βδομάδα να το λύσω...(μην χρησιμοποιήσετε πιθανότητες ή κάποιο μαθηματικό εργαλείο, μόνο τη λογική).Όποιος θέλει την απάντηση pm.
  6. Επίσης σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ούτε η δικιά σου σχολή υφίσταται...Οι μηχανολόγοι είναι εντελώς διαφορετικό τμήμα απο τους αεροναυπηγούς και όχι τομέας...Όπως καταλαβαίνεις δεν είσαι σε θέση να μιλάς για εξειδίκευση τη στιγμή που το δίπλωμα σου θα λέει ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ... Επίσης στο εξωτερικό δεν υπάρχουν τμήματα τοπογράφων τι πάει να πεί αυτό? Καθαρά οικονομικό μάθημα υποχρεωτικό έχουμε 1.Νομίζω πως οι χημικοί μηχανικοί έχουν περισσότερα.Και προδεδίκασες οτι τεχνητή νοημοσύνη είναι αδύνατον να μάθω, ευχαριστώ... Είμαστε ενα τμήμα που έχει κοντά 65 μαθήματα για πτυχίο.Οι μηχανολόγοι του ΑΠΘ έχουν 48...πιστεύω οτι κάποια μαθήματα ηλεκτρονικού και επιχειρησιακής έρευνας παραπάνω μπορούμε να τα έχουμε...
  7. Εγω λίγα πράγματα θα πώ, οτι θερμοδυναμική και μετάδοση θερμότητας κάνει μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ με διδακτορικό απο ΜΙΤ και τα μαθήματα του τα περνάνε όλοι τελευταία γιατί σχεδόν κάθε βδομάδα υπάρχουν "προαιρετικές" προόδοι... Επίσης οι μηχανολόγοι μηχ. του ΑΠΘ κάνουν και αυτοί μία θερμοδυναμική και μια ρευστομηχανική υποχρεωτικά, οι υπόλοιπες είναι στην ροή. Στους μηχανολόγους της Πάτρας δεν είδα κανένα μάθημα σχετικό με ρομποτική, ενω εγω θα διδαχθώ ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, μηχατρονική, ΣΑΕ 1,2. Κάθε πρόγραμμα σπουδών έχει τα φόρτε του. Ο giorgaras δεν είναι φοιτητής, είναι διπλωματούχος και πιθανότατα εργάζεται στο αντικείμενο του μηχανολόγου μηχανικού(δηλαδή ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ με αυτό το τρόπο) αν κρίνω απο τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις του σε τεχνικά θέματα...Και ξεκαθάρισε οτι έκανε πλάκα σε αυτό με τους καφέδες...Καληνύχτα.
  8. Άν ήταν φιλικά ζητώ συγγνώμη(και πάλι)...να βοηθήσω ήθελα...
  9. Νομίζω ζήτησα συγγνώμη...και πάλι στο αρχικό μου σχόλιο είχα τονίσει οτι δεν είμαι σίγουρος...διάβαζε καλύτερα...
  10. Συγγνώμη, ιεκ, ιδιωτικό πανεπιστήμιο, νόμιζα πως είναι το ίδιο.Λάθος μου.
  11. Υπάρχουν τα ΙΕΚ δομικών έργων.Νομίζω ενα είναι κάπου στην ομόνοια, πάει ενας φίλος μου αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος...Το ΞΥΝΗ νομίζω είναι.
  12. Μου δίνει ενα κύκλωμα με αντιστάσεις, πηγή τάσης και πηγή ρεύματος.Μου ζητάει κλασσικά να βρώ ρεύματα, ισχύ σε αντιστάσεις και σε πηγές.Και μετά μου ζητάει να κάνω το ισοζύγιο ισχύος του κυκλώματος. Και κάπου εδώ νομίζω κατάλαβα...Θα υπολογίσω την ισχύ στη κάθε πηγή, θα τις αθροίσω και θα πρέπει να είναι ίσες με το άθροισμα των ισχύων των αντιστάσεων έτσι???
  13. Αααα και η ισχύς των αντιστάσεων είναι η παραγόμενη ισχύς?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.