Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή σε ΤΕΕ με Diploma (RIBA 3)


OLINAPAL

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Ξέρει κανείς να μου πει τι χρειάζεται να κάνει ένας αρχιτέκτονας που έχει Diploma από Μεγάλη Βρετανία και είναι μέλος του αντίστοιχου δικού μας ΤΕΕ εκεί, εδώ και έξι χρόνια; Χρειάζεται να πάει στο ΔΙΚΑΤΣΑ, να δώσει εξετάσεις για το ΤΕΕ; Ξανατονίζω ότι δεν κάνει αναγνώριση πτυχίου, είναι δεδομένο ότι είναι αναγνωρισμένο.

Link to comment
Share on other sites

στο ΤΕΕ παρε τηλεφωνο αυριο και αν δεν βγαλεις ακρη πες μας τι σου ειπαν.

 

προσεχε γιατι το RIBA 3 δεν σημαινει αναγνωριση επαγγελματικων δικαιωματων στην Αγγλια, αυτο το δινει το ARB. Στο λεω εγω που ειμαι και στα δυο...

 

απο εμπειριες παλιοτερες θα σου πω τιποτα να μην θεωρεις δεδομενο. αν πχ το bachelor εχει γινει ελλαδα, και μετα πηρε το δρομο του το παιδι με diploma κλπ στην αγγλια, υπαρχει σοβαρη περιπτωση να μην του δινουν ισοτιμια. αλλα ας μην προτρεχουμε. για καντε ενα τηλεφωνακι.

 

προσεχε αυτο που σου ειπα, το RIBA Ι, ΙΙ και ΙΙΙ ειναι πιο πολυ ακαδημαικου ενδιαφεροντος για εκτος αγγλιας, δηλαδη αν εχεις riba 2 "λογικα" θα πας κατευθειαν για εξετασεις ΤΕΕ αφου περασεις απο ΔΙΚΑΤΣΑ (δεν νομιζω να τα γλυτωσεις σαν διαδικασια), αλλα εδω μεσα ειχα διαβασει περιπτωση παιδιου νομιζω με 2 που του δωσανε μαθηματα στο ΕΜΠ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι γραμμένος στο ARB. Ένα βασικό θέμα είναι ότι θέλει να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία του για το μελετητικό πτυχίο. Επίσης έχει πάρει από το ΔΟΑΤΑΠ βεβαίωση που γράφει ότι το πτυχίο του είναι ισότιμο και αντίστοιχο του ΕΜΠ. Στο ΤΕΕ είπαν ότι θα πρέπει να στείλει διάφορα έγγραφα, όπως πτυχία, βαθμολογίες, βεβαίωση από RIBA, βεβαίωση ARB και η διοίκηση θα απόφασίσει. Όταν ρώτησε αν αυτό θα γίνει μέσα σε ένα μήνα όπως γράφει το Π.Δ.38/2010 (ΦΕΚ 78Α΄/25-5-2010) είπαν ότι αυτό θα το αποφασίσει η διοικούσα επιτροπή. Γενικά δεν υπάρχει αρκετά σαφλης ενημέρωση. η Μαγική πρόταση "θα δούμε"!

Link to comment
Share on other sites

ωραια ας κανει αυτα που λενε και ας βαλει το χρονομετρο να μετραει, δεν υπαρχει "θα αποφασισει η επιτροπη" αν θα απαντησει εντος πλαισιου, οφειλουν να απαντησουν.

 

αλλα γενικα δεν νομιζω να εχει προβλημα ο ανθρωπος, γιατι αν του δημιουργησουν προβλημα, εγω που ειμαι κατα των δικαστηριων θα σου πω να μου τον στειλεις να τον παρω με τον δικηγορο μου που ειναι μαυρο σκυλι να κανουμε μια ωραια αγωγουλα και να ζηταμε και τα χαμενα εισοδηματα απο την καθυστερηση, και να κατσουμε μετα να γελαμε.

 

αλλα ξαναλεω, ακομη και για ελλαδα θα ειναι εντυπωσιακο να του αρνηθουν του παιδιου την εγγραφη. για την εμπειρια δεν γνωριζω το νομικο καθεστως και μαλλον ειναι θεμα νομικο το τι προβλεπεται και πως θα κατοχυρωσει δικαιωμα.

Link to comment
Share on other sites

αλλα γενικα δεν νομιζω να εχει προβλημα ο ανθρωπος, γιατι αν του δημιουργησουν προβλημα, εγω που ειμαι κατα των δικαστηριων θα σου πω να μου τον στειλεις να τον παρω με τον δικηγορο μου που ειναι μαυρο σκυλι να κανουμε μια ωραια αγωγουλα και να ζηταμε και τα χαμενα εισοδηματα απο την καθυστερηση, και να κατσουμε μετα να γελαμε.

 

Θα σε έχω υπόψη μου εσένα...

Link to comment
Share on other sites

Διευκρίνισε μας τι γράφει η πράξη προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ .

 

Μας αναφέρεις ότι το πτυχίο είναι ισότιμο και αντίστοιχο με του ΕΜΠ .

 

Ερώτηση

 

Γράφει με συγκεκριμένη αντίστοιχη σχολή της Ελλάδος ή γράφει γενικά και αόριστα ισότιμο και αντίστοιχο του πτυχίου σου με το ΕΜΠ ?

Διότι για την αντιστοιχία με κάποιο συγκεκριμένο τμήμα της Ελλάδος υπάρχει χρέωση μαθημάτων σε όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια χωρίς καμία εξαίρεση .

 

Προσωπικά εγώ δεν έχω δει ανακοίνωση του ΔΟΑΤΑΠ που να αφορά δεδομένη αναγνώριση πτυχίο μηχανικού από Βρετανία de facto χωρίς καμία χρέωση μαθημάτων !!!

Το ΤΕΕ δεν το ενδιαφέρει αν είσαι μέλος του αντίστοιχου ΤΕΕ Αγγλίας αλλά ζητάει πάντοτε την αναγνώριση της αντιστοιχίας του πτυχίου σου από το ΔΟΑΤΑΠ με την αντίστοιχη συγκεκριμένη Ελληνική Σχολή .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συναδελφοι

εγω έχω το αντίθετο θέμα. Θέλω να γραφτώ στο αγγλικό ARB και μου ζητούν βεβαίωση απο το ΤΕΕ οτι εξασκώ το επάγγελμα στη χώρα μου (ευκολο αυτο) αλλά και βεβαίωση του επιπέδου των προσόντων μου (status of qualification) . Εχει κάνει κανείς τη διαδικασία; Στο Τεε μου ειπαν" Για ο,τι θελετε ,κάντε αίτηση ". Μήπως το έχει κάνει κανείς ως διαδικασία;

ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

το status of qualification αφορα τις σπουδες σου, οχι το eligibility to practice (που θα το βεβαιωσει το ΤΕΕ)

 

αν θυμαμαι, ουσιαστικα τα πτυχια σου θελουν οι ανθρωποι. μεταφρασμενα. μπορεις παντως να ζητησεις διευκρινηση μεσω email (αν το τηλεφωνικο ειναι δυσκολο για σενα) και σε 1 μερα θα σου απαντησουν.

 

για δες και ξαναρωτα. πας αγγλια για εργασια?

----------------------------------------------------

edit.

 

λοιπον στο σαιτ γραφουν:

 

v.Confirmation of status of qualification

 

Please supply a certificate issued by the competent authority (a list of all competent authorities is included as part of these application documents) to confirm that your qualifications are covered by the Directive. If you are unsure about the document that you need to obtain, please contact the office as we may have a sample statements that we can supply on request.

 

ζητα δειγμα οπως σου προτεινουν, αν και νομιζω οτι θα σου πουν αυτο που λεω, για τα πτυχια. αλλα εσυ ζητα δειγμα του εγγραφου για σιγουρια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω Howard! Θα στειλω e-mail να τελειώνω. Στο ίδιο σαιτ γραφει και για τις μεταφράσεις το κατωθι

Translations are required of all documents submitted in a language other than English: these will need to be made by a licensed or otherwise authorised translator or bureau in the UK or another EEA state.

Δηλαδή υπάρχουν αρμόδιοι ιδιώτες που το κάνουν αυτο, γιατι θα προτιμούσα να μη μπλέξω με μεταφραστικη υπηρεσια, δημόσιο , για να τελειώσω σύντομα.

Ναι, θα πάω για δουλειά. Εχω ακούσει οτι εκεί δε χρειάζεται να κάνεις τον ψυχολόγο στους πελάτες σου. :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.