Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή σε ΤΕΕ με Diploma (RIBA 3)


OLINAPAL

Recommended Posts

στην ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει αλλη επισημη μεταφραση εκτος αυτης του υπουργειου εξωτερικων, το οποιο απο οτι θυμαμαι οταν γυρισα σαν αποφοιτος απο αγγλια, ηταν Γ.Τ.Π. (με το συμπαθιο). Μετα απο πολλη απελπισια, τους τα εδωσα εγω ολα μεταφρασμενα και απλα τα αντιγραψαν......

 

αλλα επειδη απο αυτα που διαβαζω μπορει να υπαρχουν επισημοι μεταφραστες στην αγγλια (δεν το γνωριζω) για δες γιατι σιγουρα θα ειναι γρηγοροτερο και πιο σωστο να το κανεις στην αγγλια. απλα θα ειναι μαλλον ακριβοτερο. ρωτα τους στο ιδιο μαιηλ να σου προτεινουν επισημους μεταφραστες να δεις τι θα πουνε.

 

δεν ειναι ευκολα ουτε εδω παντως. εχεις βρει κατι ή ερχεσαι για ψαξιμο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν, έβγαλα άκρη τελικά , οπότε τα γράφω και για όσους θέλουν να κάνουν τη διαδικασία. Στο arb ζητούν βεβαίωση απο το ΤΕΕ, ότι αφενός είσαι αρχιτέκτονας γραμμένος και εξασκείς το επάγγελμα στη χώρα και βασικά θέλουν να γράφει οπωσδηποτε το εξης: "ο τίτλος σπουδών μου είναι σύμφωνος και πληροί τις ελάχιστες προυποθέσεις , όπως περιγράφονται στο άρθρο 46 της Οδηγίας 2005/36/EC".

Οσον αφορά στη μετάφραση, τα έκανα μόνη μου και μου τα επικύρωσε δικηγόρος (με μεταφρασμένη σφραγίδα και proficiency)

Howard, δεν το κατ'αλαβα οτι είσαι πάνω. Είναι άσχημα τα πράγματα; Χειρότερα απο δω δε φαντάζομαι. Αν δε σου κάνει κόπο και έχεις χρόνο, στειλε κανα ινφο...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι παρόμοιο. Εγώ πήρα πτυχίο Βachelor το καλοκαίρι από Βρετανικό πανεπιστήμιο και σκέφτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου Ελλάδα .Αν αποφασίσω να εγγράφω στο Μετσόβιο για παράδειγμα, ξέρετε σε ποιο έτος θα μπω έχοντας πτυχίο 3ετους φοίτησης από Αγγλία ? Θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσατε γιατί δεν ξέρω από πού να αρχίσω να ψάχνω . Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

γιατι? υπαρχει διαδικασια "εγγραφης" στο ΕΜΠ εχοντας το μπατσελορ?

 

στο ΔΟΑΤΑΠ δεν θα στειλουν τον ανθρωπο? Και καλα κρασια.

 

elina86 εκτος αν υπαρχουν σοβαροτατοι λογοι αξεπεραστοι, κατσε πανω και τελειωσε τις σπουδες σου, δηλαδη diploma και riba 2 τουλαχιστον. και μεχρι τοτε θα ειναι και τα πραγματα αλλιως και ευκαιρειες θα εχεις πανω, αλλα και πιο ευκολα θα γυρισεις πισω.

Link to comment
Share on other sites

Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσω Αγγλία αλλά έχω ακούσει ότι από το 2012 τριπλασιάζονται τα δίδακτρα.Μου είπε κάποιος ότι αν πας από Αγγλικό πανεπιστήμιο στο Μετσόβιο θα σε βάλουν δεύτερο έτος και θα κουβαλάς και μαθήματα παράλληλα. Δηλαδή δεν συμφέρει από θέμα χρονών. Και έχω το εξής δίλλημα στο μυαλό μου.Η πάω Αγγλία και τελειώνω στην ώρα μου,ή έρχομαι εδώ και…Όσο για το Δοαταπ epic fail. Είναι τόσο ανάγωγοι που δύσκολα να σου απαντήσουν σε κάτι….

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε κάποιος ότι αν πας από Αγγλικό πανεπιστήμιο στο Μετσόβιο θα σε βάλουν δεύτερο έτος και θα κουβαλάς και μαθήματα παράλληλα.

 

το epic fail ειναι αυτο που σου ειπαν. ισχυει αν δωσεις εξετασεις για μεταγραφη - believe me, δεν θες να μπεις στη διαδικασια. αλλιως ΔΟΑΤΑΠ για αναγνωριση του πτυχιου, θα σου δωσουν μαθηματα και ξεκινας την προσπαθεια.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι γνωρίζω αυτές οι μεταγραφές τελείωσαν εδώ και χρόνια και με την κατάργηση και του τότε ΔΙΚΑΤΣΑ .Οι προϋποθέσεις ήταν να περάσεις όλα τα μαθήματα μέχρι το 2 έτος στο εξωτερικό και έπειτα μετά από εξετάσεις στην Ελλάδα γινόταν η μεταγραφή .

Πλέον μέσα από το ΔΟΑΤΑΠ από ότι ξέρω περνάνε όλα τα πτυχία ως προς την κρίση τους και έπειτα γίνονται όλα τα άλλα.Το ΕΜΠ και οποιοδήποτε ίδρυμα σήμερα δεν μπορεί να δεχτεί ένα ξένο πτυχίο χωρίς βεβαίωση και από το ΔΟΑΤΑΠ για να κάνει την όποια εγγραφή του στο Ελληνικό Τμήμα.

Εκτός και εάν ισχύει από το Yπουργείο Παιδείας ο νόμος ως προς την μεταφορά των ECTS από χώρα σε χώρα και από το ένα ίδρυμα στο άλλο στα πλαίσια της Ε.Ε.

Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω και καλό είναι όποιος ξέρεις να μας ενημερώσει εάν επιτρέπεται κάτι τέτοιο και στην χώρα μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.