Μετάβαση στο περιεχόμενο

CVT για ηλεκτροκίνητο αμαξάκι?


thanosboy

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την υλοποίηση μιας ιδέας... είμαι φοιτητής στο Pολυτεχνείο Κρήτης και μαζί με τους συναδέλφους μου τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα ηλεκτροκίνητο αμαξάκι το οποίο μετάσχει σε αγώνες. Βελτιώνοντας χρόνο με το χρόνο τα χαρακτηριστικά του φέτος αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και με την βελτίωση της μετάδοσης.Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται κάτι σχετικά με μεταβλητή σχέση μετάδοσης, τύπου scooter κλπ αλλα για ηλεκτροκινητήρες.(έχουμε προμηθευτεί ήδη ενα variator απο scooter 50cc με σκοπό να το προσαρμόσουμε, αλλά ψάχνουμε για περαιτέρω λύσεις όπως πχ http://www.fallbrooktech.com/.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ειναι συνεχως μεταβαλλομενη σχεση μεταδοσης ετσι?? χωρις να ειμαι απαραιτητα σιγουρος, θα πρεπει να εχεις το εξης:

εναν σερβομηχανισμο, ο οποιος θα κινει την μεταβαλλομενη τροχαλια, ο οποιος θα ελεγχεται απο μια μοναδα (ισως κανα plc) το οποιο θα λαμβανει υποψιν του το φορτιο του κινητα (το οποιο εξαρταται απο την πιεση στην εισαγωγη του κινητηρα) ταχυτητα οχηματος και ποσο πατημενο ειναι το γκαζι. αυτο ειναι αν θελεις να κανεις ηλεκτρονικα την δουλεια. αν θελεις να την κανεις απλα μηχανικα, πρεπει να φτιαξεις σερβομηχανισμο να λειτουργει απο την υποπιεση στην εισαγωγη. νομιζω κατι παλια fiat punto μοντ 96 ειχαν ecvt οποτε μπορεις να ψαχτεις εκει.

Link to comment
Share on other sites

Τα CVT με τραπεζοειδή ιμάντα έχουν μεγάλη απώλεια ισχύος σε τριβές. Είναι απλούστατοι μηχανισμοί -ενεργοποιούνται φυγοκεντρικά, μηχανικά απολύτως- αλλά δεν κάνουν κάτι φοβερό...

 

Για τις ανάγκες ενός ηλεκτρικού αγωνιστικού οχήματος είναι ακατάλληλοι παντελώς.

 

Αλλά, εφόσον το ηλεκτρολογικό μέρος του οχήματος (κινητήρας - controller) είναι σχετικά ανεπτυγμένα δεν χρειάζεται CVT. Όλη η δουλειά μπορεί να γίνει με το μοτέρ.

 

Τι μοτέρ χρησιμοποιείτε; Παραδοσιακό με καρβουνάκια ή brushless;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο AlexisPap...το cvt δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα!

Καλύτερα να ελέγχετε τον κινητήρα κατευθείαν (άλλωστε τα μοτέρ έχουν τέτοια ροπή, που είναι περιττό το κιβώτιο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.