Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιδράσεις στις στηρίξεις μεταλλικής πινακίδας


 

Recommended Posts

Γενικά το ελάχιστο πάχος συγκόλλησης είναι 0.7*t όπου t το πάχος του ελάσματος. Πρόβλημα με στρεπτοκαμπτικό δεν έχω γιατί η διατομή είναι κυκλική. Απλά οι διατομές επεβλήθηκαν κατά κάποιο τρόπο από το αρχιτεκτονικό αν αυτίο σας καλύπτει...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο. Αλλά δεν θέλει να κάνει ζευκτό 20m... μία πινακίδα θα κρεμάσει, σε εσωτερικό χώρο, με άνοιγμα 10m... Δεν είναι λογικά αυτά που έβγαλε...

 

Συμφωνώ....Και γενικά όταν οι Μηχανικοί μάθουμε να σχεδιάζουμε "πρακτικά" και φέρνουμε το κάθε έργο μας στις λογικές απαιτήσεις της κάθε δουλειάς που μας ζητείται, τότε θα σταματήσουν και οι αλουμινάδες και παντός είδους σιδεράδες, να μας παίρνουν τις δουλειές και να λένε "έλα μωρέ θα ρωτήσεις τον μηχανικό, αυτός δε ξέρει...."

 

Συνάδελφε belbos, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα παραπάνω λεγόμενά μου δε θέλουν να θίξουν την μελέτη σου, ούτε εσένα....απλά αναφέρω ένα προβληματισμό μου....μάλλον είσαι νέος μηχανικός, όπως άλλωστε είμαι και εγώ!!....

Link to comment
Share on other sites

Και εσύ πετάχτηκες από το πουθενά και μου έκανες παρατήρηση.

Ποιος είσαι και που τραγουδάς?

Που θα μας κάνεις και παρατηρήσεις !

 

 

Χαχα! One man show......

Link to comment
Share on other sites

@nikoscivil: Καταγράψατε την άποψή σας και την τεκμηριώσατε . Δεχτείτε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες απόψεις και προσπαθείτε να μην σχολιάζετε. Δεν είμαστε στην Κουβέντα.

@Archytas: Συνιστώ ψυχραιμία και χαμήλωμα των "τόνων"

 

Δεν θέλω να επανέλθω.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου είναι χρήσιμο αν κοιτούσες τις συγκολλήσεις στις κοίλες διατομές και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Γενικά είναι ένα θέμα οι συγκολλήσεις από μόνες τους.

 

2ef5lp3.png

 

n4whuu.png

 

2dj2a2x.png

 

20hk7rr.png

 

2vshjkj.png

Link to comment
Share on other sites

Οκ ευχαριστώ πολύ ! Ειδικά τη τελαιταία σελίδα την έψαχνα καιρό και ο ευρωκώδικας δεν αναφέρει κάτι. Στο παλιό βιβλίο της τριανδρίας χρησιμοποιούνταν αυτοί οι τύποι...

 

Δεν χρειάζεται να κάνω έλεγχο σε στρεπτοκαμπτικό ε;

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ συμφωνώ ότι οι διατομές είναι μεγάλες για στατικό ύψος 1.5 m με μοναδική φόρτιση το ίδιο βάρος της κατασκευής. Επίσης το πάχος των 10 mm επίσης είναι αρκετά μεγάλο. Θα πρότεινα ένα πάχος περίπου 6 mm.

Παρατήρηση επίσης προς γνώση κάποιων όταν η διατομή μας δεν επαρκεί τότε αυξάνουμε την διατομή και όχι το πάχος. Αυτό μας δίνει οικονομικότερη κατασκευή που είναι πολύ σημαντικό. Εκτός μόνο αν απαιτείται η διατομή μας να μην μεγαλώσει σε διάσταση λόγω κάποιων απαιτήσεων της κατασκευής.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση belbos αφού η διατομή πρέπει να έχει τέτοια διάσταση λόγω αρχιτεκτονικών απαιτήσεων ελάττωσε το πάχος. Είναι κρίμα να βαραίνει η κατασκευή τζάμπα.

Και μία ερώτηση προς όλους μας: σε αυτή τη περίπτωση που η μόνη φόρτιση είναι το ίδιο βάρος υπάρχει λόγος να πάρουμε συνδυασμό φόρτισης με προσαύξηση 1.35*DL?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.