Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αγορά διαμερίσματος


zeg

Recommended Posts

Καταρχας πολλά μπράβο για το εξαιρετικό site και τις χρησιμες συμβουλές σας.

Ενδιαφέρομαι για άμεσα την αγορά ενως ρετιρέ στο κέντρο της θεσ/νικης και ενώ η μεσήτρια μου έδωσε συμβόλαιο και βάζοντας δικο της μηχανικο να βρει την κατοψη του σπιτου στην πολεοδομια το χαρτι δεν μπορει να βρεθει.!Τι κανω σε αυτην την περίπτωση? Πώς μπορώ να συνεχισω τις διαδικασίες για την αγορα του ακινήτου και πως ειναι δυνατόν να μην υπαρχει η κατοψη στην πολεοδομία.Σας παρακάλω οποιος μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα πολύ

Link to comment
Share on other sites

Μην εμπιστευεσαι το μηχανικο της μεσιτριας,ουτε τη μεσιτρια σε καμοια περιπτωση!Βαλε δικο σου μηχανικο να βρει τις εγκεκριμενες κατοψεις και την αδεια της οικοδομης απο την αρμοδια πολεοδομια!Χωρις αυτα μην κανεις καμια κινηση για την αγορα,ουτε προκαταβολη μην δωσεις!

Link to comment
Share on other sites

chrstav: ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

 

Όταν μιλάμε για μια αγορά πολλών χιλιάδων ευρώ είναι ανόητο να τσιγκουνευόμαστε μερικά ελάχιστα ευρώ παραπάνω για να ελέγχουμε εμείς αυτό που αγοράζουμε.

 

Παρόλα αυτά όντως μπορεί να μην υπάρχουν τα εγκεκριμένα σχέδια στην πολεοδομία. Πολλοί φάκελοι ή σχέδια έχουν χαθεί από τα αρχεία. Άλλες φορές όντως έχουν χαθεί και άλλες φορές χάνονται "μυστηριωδώς". Θα σου το επιβεβαιώσει αυτό ο δικός σου μηχανικός.

 

Εγώ δεν θα αγόραζα πάντως χωρίς να έχω τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας στα χέρια μου. Εαν ο ιδιοκτήτης θέλει να το πουλήσει ας πληρώσει και ας κάνει ανασύσταση του φακέλου της άδειας. Αλλιώς παίρνεις το ρίσκο. Μπορεί όλα να είναι καλά και τυπικά, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι ότι αυτό το πρόβλημα (της μην ύπαρξης του εγκεκριμένου σχεδίου) θα το βρίσκεις μπροστά σου συνέχεια. Μπορεί να θέλεις ενα δάνειο, μπορεί να θέλεις να πάρεις οικοδομική άδεια για εσωτερικές αλλαγές στο σπίτι, μπορεί να θέλεις να το ξαναπουλήσεις, ή ότι άλλο. Όλοι αυτοί θα σου ζητούν το σχεδιο το οποίο εσύ δεν έχεις.

 

Δική σου η απόφαση. Εγώ θα πρότεινα στον ιδιοκτήτη να το κλείσω μεν με μια προκαταβολή αλλά να γίνουν οριστικά συμβόλαια μόνο όταν θα μου φέρει σχέδιο εγκεκριμένο από την πολεοδομία. Το πως θα το βρει είναι δικό του θέμα.

 

Άλλωστε κανονικά θα έπρεπε να έχει φυλαγμένο στον φάκελό του ήδη (άσχετα με την πολεοδομία) ενα επικυρωμένο αντίγραφο καθως θα έπρεπε να βρίσκεται και επισυναπτώμενο στο συμβόλαιο που συντάχτηκε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες"

 

Πολλές φορές, ψάχνοντας εγώ προσωπικά να αγοράσω οικόπεδο, έπεσα πάνω σε "απίστευτες ευκαιρίες", όπου έπρεπε "άμεσα" να το κλείσω με προκαταβολή για να μην "το κλείσει κάποιος άλλος". Το μόνο που έλειπε ήταν κάποιο "ασήμαντο" χαρτί "τυπικό" κατά την γνώμη του πωλητή/μεσίτη.

 

Στην ουσία επρόκειτο είτε για χρησικτησία, είτε για αυθαίρετο (αν ήταν κτίσμα).

 

Πρόσεχε! Οι αγοραπωλησίες θέλουν ηρεμία και ξεσκόνισμα με μηχανικό και δικηγόρο της εμπιστοσύνης σου....

 

Πριν από αυτά μπορούσες να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες - δεν το είχες φανταστεί! Τώρα ξέρεις!! ;)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βάλε δικό σου μηχανικό να κάνει έρευνα. Δώσε του ότι σου ζητήσει (μην σου πω και κάτι παραπάνω)!

Προφανώς είναι απόφαση ζωής, μην λυπηθείς τα παραπανίσια χρήματα προκειμένου να αγοράσεις κάτι 100% ΝΟΜΙΜΟ!

Επίσης ξεκαθάρισε τι άλλο δικαιούται το διαμέρισμα (πχ κάποια θέση στάθμευσης κι αν αυτή έχει σωστές διαστάσεις, κοινόχρηστοι χώροι, αν τα ρολόγια ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ είναι "σωστά", τι παίζει με την θέρμανση, κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.