Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων


samantha_10_09

Recommended Posts

συνέχεια από άλλο θέμα

http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=245354#post245354

 

 

......

 

τόσο καιρό εργαζόμουν σε εταιρεία και έκοβα μόνο σε αυτή δελτία....και έφυγα πολύ πρόσφατα και δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτά ...βασικά όχι έφυγα...με διώξαν γιατί είμαι έγκυος!!!!!!!!!!!!! (εξ΄ου και η δυσκολία μου να κατανοήσω κάποια πράγματα.... :P:p:p)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
...βασικά όχι έφυγα...με διώξαν γιατί είμαι έγκυος!!!!!!!!!!!!! [/b]

 

Σόρρυ αν και άσχετο με το τόπικ αν μπορείς να αποδείξεις με οποιοδήποτε τρόπο ότι απολύθηκες επειδή ήσουν έγκυος μην το αφήσεις πάρε τους και τα σώβρακα....Άσε που αν φαίνεται ότι είσαι και το ήξεραν και σε απέλυσαν μύνησέ τους....εγώ αν και δουλεύω για μένα τώρα θα το έκανα, ψάξε το...απλά λίγο χρόνο θα χάσεις αλλά μπορεί να αποζημιωθείς αδρά...sorry και πάλι για το off topic.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έκοβες μόνο σε αυτούς δελτία η σχέση εργασίας θεωρείται εξαρτημένη. Άρα σκίσε τους και πάρε τους τα σώβρακα.

Link to comment
Share on other sites

samantha_10_09: Δυστυχώς εφόσον έκοβες αποδείξεις θεωρείσαι ελ. επαγγελματίας. Και το οτι σε έδιωξαν φοβάμαι πως δε θα θεωρηθεί απόλυση. Άλλωστε αυτή είναι γνωστή μέθοδος-σύμβαση εργασίας, για να αποφεύγουν οι εργοδότες την πρόσληψη που συνεπάγεται άδειες, δώρα, αποζημιώσεις, κτλ. Ωστόσο μπορείς να απευθυνθείς στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα σου πουν αυτοί αν μπορείς να κάνεις κάτι. Κοίταξέ το πάντως μήπως καταφέρεις κάτι. Είναι απαράδεκτο!

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως υπαρχουν δεδικασμενα (με δημοσιογραφους) που παρολο που υπηρχαν τα στοιχεια εκεινα που στοιχειοθετουσαν την "εξαρτημενη εργασια" (ηλεκτρονικο ταχυδρομειο, αλληλογραφια στο ονομα του "υπαλληλου", μαρτυριες κλπ) το δικαστηριο δεν θεωρησε τον απολυμενο ως δικαιουχο αποζημιωσης.

 

απο την αλλη απο συζητησεις με δικηγορους ακουω οτι εχει αλλαξει πολυ τον τελευταιο καιρο η "ατμοσφαιρα" απο τους δικαστες. απο την αλλη βεβαια εχω δει με τα ματια μου τι σημαινει "αποζημιωση" για το δικαστηριο, και σας ενημερωνω οτι ουτε τα εξοδα παραστασης για την πρωτη φορα του δικηγορου δεν αρκουν, οχι που θα πατε εκει για 3-4 αναβολες και θα γινει το δικαστηριο σε 8-9 χρονια.

 

δυσκολα τα πραγματα κυρια μου. επειδη εχετε το μεγαλο χαρτι της εγκυμοσυνης, μιληστε με νομικο. καντε και μια αμερικανικη συμφωνια να παρει λεφτα αμα κερδισετε και καλο κουραγιο.

Link to comment
Share on other sites

samantha_10_09: Δυστυχώς εφόσον έκοβες αποδείξεις θεωρείσαι ελ. επαγγελματίας. Και το οτι σε έδιωξαν φοβάμαι πως δε θα θεωρηθεί απόλυση. Ωστόσο μπορείς να απευθυνθείς στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα σου πουν αυτοί αν μπορείς να κάνεις κάτι.

 

Έχει ψηφιστεί νόμος που λέει ότι αν έχεις κόψει για 3 μήνες ΑπΥ στον ίδιο εργοδότη τότε θεωρείται πως καλύπτεις πάγιες ανάγκες και θα έπρεπε να είχε κάνει πρόσληψη.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και δεδικασμένα όπου οι ''υπάλληλοι'' δικαιώθηκαν και μάλιστα μηχανικοί.

Απευθύνσου και στο σύλλογό σου.

Το άλλο με την εγκυμοσύνη, τι να πω τώρα...

Και γι αυτό υπάρχει και νομοθεσία και δεδικασμένα.

Κάτι πολύ σημαντικό. Αν δουλεύετε με μπλοκάκι κάντε ένα συμφωνητικό π.χ. για ένα χρόνο ώστε να είστε καλυμμένοι ότι δεν θα χάσετε και χρωστούμενα. Βέβαια τότε δεν μπορείς να ισχυρισθείς ότι είσαι υπάλληλος αλλά είσαι καλυμμένος για μια χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι πολύ σημαντικό. Αν δουλεύετε με μπλοκάκι κάντε ένα συμφωνητικό π.χ. για ένα χρόνο

 

τον "εργοδοτη" τον ρωτησες? ουρα κανουν και παρακαλανε να κανουν συμβασεις με τους εργαζομενους, ειδικα στον κλαδο μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.