Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια λειτουργίας σε κατάστημα με αυθαίρετες τροποποιήσεις


rou24gr

Recommended Posts

Συνάδελφοι χρόνια πολλά!

 

Μου ζητήθηκε η έκδοση άδειας λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η άδεια είναι του '71 και φάκελος διαθέσιμος δεν υπάρχει παραμόνο ένα σχέδιο κάτοψης. Στο κατάστημα έχουν γίνει τροποποιήσεις:

-το πατάρι που εκτεινόταν στο 1/2 της κάτοψης με κυκλική μεταλλική σκάλα έχει προεκταθεί σε όλο τον όροφο και η σκάλα έγινε Π και σε γωνία

-προστέθηκε νιπτήρας στο πατάρι (θεωρείται wc?)

 

Ερώτηση: θέλω βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης ΜΟΝΟ για το ισόγειο.. Το αυθαίρετο πατάρι πως το χειρίζομαι??? Στα σχέδια της αποτύπωσης θα πρέπει να φανεί.... Επίσης η προέκταση είναι σε τέτοια θέση που δεν μπορεί να κλείσει με γυψοσανόδα και να απομονοθεί ο αυθαίρετος χώρος..

Υπάρχει δυνατότητα τακτοποίησης με τον Ν. 3843/10 εφόσον είναι εντός νόμιμου όγκου και αν ναι θα επηρεάσει την βεβαίωση κύριας χρήσης? Υπόλοιπο συντελεστή δεν υπάρχει οπότε η διαδικασία ενημέρωσης του φακέλου επίσης δεν υπάρχει σαν επιλογή.

 

Help!

 

Ανοίγω καινούρια ενότητα μιας και οι παλαιότερες σχετικές έμειναν πολύ καιρό αναπάντητες στο συγκεκριμένο θέμα! Ελπίζω στην άμεση βοήθειά σας!!

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα κατά την αυτοψία του Υγειονομικού. Πάντως, σχετικά με το wc στο πατάρι σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Θα πρέπει να γίνει wc στο ισόγειο αν θέλεις να κάνεις δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις οποιαδήποτε ρύθμιση με το Ν.3843/10 θα χρειαστείς ακριβή αντίγραφα από το φάκελο της Οικοδομικής Αδείας.

Αν ο φάκελος δεν υφίσταται θα πρέπει να κάνεις ανασύσταση, αφού πάρεις βεβαίωση από την Πολοεδομία ότι απωλέσθηκε με δική τους ευθύνη.

Η βεβαίωση κυρίας χρήσης δίνεται μετά από συσχέτιση της υφιστάμενης κατάστασης με τα σχέδια της Οικοδομικής Αδείας.

Το Υγειονομικό δεν έχει πρόβλημα που θα έχεις το WC, αρκεί αυτό να πληροί τις εκάστοτε προδιαγραφές και να εμφανίζεται στην κάτοψη της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η ανασύσταση φακέλου είναι αυτό που φοβάμαι ότι θα ζητηθεί.. Δεν έχω ακούσει βέβαια από κανέναν συνάδελφο στην περιοχή να το έχει κάνει ποτέ αλλά πάντα υπάρχει πρώτη φορά.. WC υπάρχει και στο ισόγειο βάση άδειας απλά έχει δημιουργηθεί ένα επιπλέον στο πατάρι.

 

Σε περίπτωση που γίνει ανασύσταση φακέλου θα ήθελα μία απάντηση για το πως θα χειριστώ το διπλασιασμένο πατάρι μετά.. Με τον 3843 ή υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.