Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρομόνωση


Mbay

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα σας.

 

Θελω τα φώτα σας σε ενα θέμα που με έχει κάνει να χάσω τον ύπνο μου:

 

Στο υπόγειο ενός κτιρίου, το οποίο μελλοντικα θα γίνει αποθήκη, παρουσιάζει έντονα προβλήματα υγρασίας και ροής υδάτων σε περιπτώσεις κακοκαιρίας. Το κτίριο αυτό βρίσκεται πολυ κοντά στη θάλασσα. Στην παρούσα κατάσταση, το δάπεδο είναι στρωμένο με μωσαικό και οι τοίχοι είναι σοβατισμένοι. Κάποιος επαγγελματιας του είδους, μου ειπε οτι τα νερα μπαινουν από τους τοίχους και όχι από την πλάκα, η οποία φαινεται υγιής. Υπαρχει μια αρχικη μελέτη για κατασκευή 2 φρεατιων με αντλίες, όπου μέσω καναλιών τα νερα θα οδηγούνταν σε ενα "πηγαδι", το οποιο υπαρχει στη μια ακρη του υπογείου. Όμως, προσωπικα δεν αναλαμβανω την ευθυνη να σπασω την πλακα και να ανοιξω φρεατια, διοτι φοβουμαι πως η θαλασσα θα αναβλυζει σαν συντριβανι...... Γνωριζω βεβαια οτι τα νερα πρεπει να σταματησουν εξω απο το κτιριο και οχι απο μεσα, αλλα δεν εχουμε τη δυνατοτητα να παρεμβουμε εξωτερικα και να κανουμε εκει μονωση. Οποτε, με τα δεδομενα:

α. Η πλακα δεν πρεπει να σπασει για να δημιουργησουμε φρεατια και καναλια

β. Τα νερα εισερχονται από τους τοιχους

 

τι μου προτεινετε σαν μια καλη περιπτωση υγρομονωσης?

 

Σας ευχαριστω θερμα εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει μια αρχικη μελέτη για κατασκευή 2 φρεατιων με αντλίες, όπου μέσω καναλιών τα νερα θα οδηγούνταν σε ενα "πηγαδι", το οποιο υπαρχει στη μια ακρη του υπογείου.

 

Η μελέτη σε τι βάθος έχει δείξει τον υδροφόρο ορίζοντα?

 

Τα φρεάτια μήπως θα μπορούσαν να γίνουν εξωτερικά του κτιρίου? (και ας είναι και ένα παραπάνω)

 

Μήπως το γεγονός ότι το φαινόμενο εμφανίζεται μετά από κακοκαιρία, σημαίνει πως το πρόβλημα είναι -κυρίως - στα μη μονωμένα περιμετρικά τοιχεία?

 

Πάντως προσωπικά, έχω δημιουργήσει εκ των υστέρων φρεάτιο σπάζοντας το δάπεδο του υπογέιου. Δημιουργείται ένας πίδακας αρχικά, αλλά σύντομα εκτονώνεται. Απλά μην χρησιμοποιείς ηλεκτρικό κομπρεσέρ και να έχεις έτοιμη αντλία συνδεδεμένη με λάστιχο. Απαιτεί συντονισμό

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λετε για τα φρεατια εξωτερικα του κτιριου ισως να ειναι μια καλη λυση. Δεν εχω θεμα με τον αριθμο τους, αρκει να γινει η δουλεια σωστα.. Τωρα, οσον αφορα στον υδατινο οριζοντα, τους εχω ζητησει να μου πουν που βρισκεται, αλλα απαντηση δεν εχω λαβει ακομα... Το βεβαιο ειναι οτι μετα την εντονη κακοκαιρια (πριν απο 2 εβδομαδες) βρηκαν 2 δαχτυλα νερο στο υπογειο...

 

Σιγουρα το προβλημα ειναι στα μη μονωμενα περιμετρικα τοιχεια, απλα δε μπορω να επεμβω εξωτερικα σε αυτα...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις ακούσει το "Κάλιο γαϊδουρόδενε… παρά γαϊδουρογύρευε";

 

Αυτό ακριβώς ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

 

Έπρεπε να έχει γίνει από πριν μόνωση στα θεμέλια με ναύλον και για το υπόγειο να χρησιμοποιηθεί ειδικό μπετό μη υδρόπερατό. Στις εταιρείες που πουλάνε μπετό αν τους ρωτήσεις θα σου πουν τι προϊόντα έχουν. Στην Ηλεία η διαφορά τιμής από το απλό μπετό είναι περίπου 3€/μ³.

 

Μετά την κατασκευή δεν υπάρχει 100% σωστή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.