Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο απο την μια πλευρά - ισόγειο από την άλλη


a.k.topo

Recommended Posts

Συνάδελφοι χρονια πολλά σε όλους και κάλες γιορτές.Ειμαι νέος μηχανικός και θα ήθέλα να με βοηθήσετέ να κατανοήσω κάτι.Σε μεζονέτα 2 ορόφων +υπόγειου βοηθητικου χώρου.Μεγιστο Επιτρεπόμενο ύψος 9 μετρά.Σε ότι αφορά το υπόγειο από τη μια πλευρά η διαφορά υψους του διαμορφωμένου εδάφους απο το ταβανι του υπογείου ειναι 1,2 <1,5 ,απο την άλλη πλευρα ειναι ολοκληρο πάνω απο το έδαφος 3 μέτρα.Επειδη δεν εχω την οικοδομικη αδεια ,θα ηθελα την γνώμη σας αν αυτό που σας περιέγραψα μπορει να είναι με κάποιο τρόπο νομιμά κατασκευασμενο ως υπόγειο ,η΄αν θεωρείται οτι έγινε καθ υπέρβαση της άδειας.Το φυσικό έδαφος εχεί κάποια υπολογίσιμη κλίση.Η αδεια εκδοθηκε το 1984.

post-25987-13188725494_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να δεις το διάγραμμα κάλυψης την τομή και την κάτοψη του "υπογείου" για να καταλάβεις τι έχει γίνει.

Μετά θα τα ελέγξεις με το παρακάτω

 

ypogeia001.th.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση.Απλά επειδή γνωρίζω ότι το υπόγειο δεν έχει συμπεριληφθεί εξ ολοκλήρου στον Σ.Δ γι'αύτο παραξενεύτικα πως μπορεί να είναι νομιμα κατασκευασμενο το υπόγειο και όχι καθ'υπέρβαση της άδειας.Απλά ρώτησα μήπως έχει κανεις συναντήσει άναλογη περίπτωση .Σίγουρα η λύση είναι στα σχέδια της άδειας.Αν είναι καθ'ύπερβαση της άδειας εμπιμπτεί στον νόμο περί αύθαιρέτων και δεν μπορεί να τακτοποιηθει?Ο Σ.Δ έχει καλυφθεί πλήρως.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχει υπολογιστεί κάποιο τμήμα του υπογείου στον ΣΔ και άρα νόμιμο και το υπόλοιπο να είναι υπόγειο.

Αν έχει γίνει κάποια παράβαση πρέπει πρώτα να εντοπιστεί και μετά να βγάλουμε συμπέρασμα.

Για όγκο μεγαλύτερο της αδείας δεν νομιμοποιείται υπάρχει όμως και η περίπτωση προσθήκης υπογείου...

Link to comment
Share on other sites

Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο georg coco, μπορεί να υπάρχουν στο υπόγειο χώροι κύριας χρήσης, οπότε και να έχουν μετρήσει στον σ.δ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για να θεωρείται ο όροφος υπόγειο (έχει/δεν έχει μετρήσει στον σ.δ.) η οροφή του σε κανένα σημείο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,50 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους. Θα σου λύσουν όλες τις απορίες η κάτοψη υπογείου, το Δ.Κ. και μία τομή.

Link to comment
Share on other sites

Οχι έτσι ακριβώς, υπάρχει και η ράμπα του garage σε σημεία όπου η ράμπα μπορείς να ξεπερνάς το 1,50 μ επίσης ο συνάδελφος παραπάνω λέει ότι οι χώροι .. δεν έχουν μετρήσει στον Σ.Δ. εγώ βλέπω υπέρβαση και μπορεί να καλυφτεί μόνο με μπάζωμα πάλι (συμβουλέψου τα σχέδια της άδειας) διαφορετικά θα επιβληθούν πρόστιμα κατασκευής και / ή διατήρησης....Highlander.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Συνάδελφοι έχω ημιυπόγειο σε πολυκατοικία χτισμένη με γοκ 55, όπου εισέρχομαι στο +1.70 (αν το δάπεδο του είναι 0.00) κατεβαίνω σκάλα και αφού διασχίσω τον χώρο εξέρχομαι στον ακάλυπτο συνεπίπεδος..ημιυπόγειο στην είσοδο- ισόγειο στον ακάλυπτο.

Γνωρίζει κανείς αν σύμφωνα με γοκ 55 είναι νόμιμο;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

Αν και βλέπω ότι έχει περάσει καιρός που έχει κάποιος να γράψει κάτι για αυτή την περίπτωση, θα ρωτήσω το εξής :

Εχω αυθαίρετη επέκαση ορόφου , που λόγω της μεγάλης κλίσης του οικοπέδου , είναι "τυφλή" από τις τρεις πλευρές. Αρα μέρος της κάτοψης είναι το νομιμο εντόσ ΣΔ και το υπόλοιπο εκτός αδείας και τυφλο. Επίσης, μέρος της επέκτασης είναι εκτός περιγράμματος του κτιρίου και παραβιάζει, υπογείως μεν, την πρασιά (όχι Δ) που γενικώς απαγορεύεται . Αυτό υπολογίζεται σαν Βοηθητικός Χώρος? Εχει υπέρβαση κάλυψης και πλαγίων αποστάσεων?

Ελπίζω κάποιος να βοηθήσει,

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.