Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση επιλεγμένων θερμοκρασιων καυστήρα-λέβητα


Recommended Posts

καλησπερα, θα ηθελα να μου πειτε ποια θα πρεπει να ειναι η θερμοκρασια που θα πρεπει να επιλεγει στον καυσταρα και στο λεβητα του σπιτιου μου ωστε να υπαρχει η καλυτερη δυνατη θερμανση με την μεγαλυτερη δυνατη οικονομια.

σημ. το σπιτι ειναι σε δυο επιπεδα και το κατω επιπεδο εχει ενδο δαπαιδια

ευχαριστω.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Edit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Η θερμοκρασία εξαρτάται από τον τύπο του λέβητα, το είδος της εγκατάστασης (τρίοδη/τετράοδη, μπόιλερ, αυτονομία κλπ) και δεν υπάρχει μία γενικά εφαρμοστέα τιμή. Η τιμή ρύθμισης είναι γενικά προδιαγεγραμμένη από την μελέτη θέρμανσης και υπεύθυνος για την σωστή ρύθμιση είναι ο συντηρητής του συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

έτσι όπως το περιγράφεις, χρησιμοποιείς 2 ειδών συστήματα μαζί.

Εάν δεν χρησιμοποιείς αυτοματισμούς ελέγχου θερμοκρασίας 2 σημείων (συστήματα) με δίοδες-τρίοδες, θα έχεις πρόβλημα

Ο λόγος ότι η ενδοδαπέδια δουλεύει με άλλη θερμοκρασία (χαμηλή) και η κλασική με άλλη (υψηλή). Όπως σου έγραψε και ο συνάδελφος, λογικά πρέπει να στα έχει ρυθμίσει ο εγκαταστάτης αναλόγως του συστήματος. Μίλησε μαζί του για να το ρυθμίσετε το θέμα σου.

Link to comment
Share on other sites

οσον αφορα την Δ/θ, θα πρεπει να ξερεις οτι κυμαινεται η θερμοκρασια απο 35-46, αναλογα τον τροπο στρωσης της θερμανσης. τα σωματα, καλο θα ειναι να μην πεσουν κατω απο 80 βαθμους, και οχι πανω απο 85. αν η θερμανση σου ειναι φτιαγμενη σωστα, θα πρεπει να δουλευουν και τα 2 συστηματα κανονικοτατα χωρις κανενα προβλημα, το ενα ανεξαρτητα απο το αλλο, και στην θερμοκρασια που πρεπει.

για οτι διευκρινηση, θα χαρω να σου φανω χρησιμος. καλη χρονια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.