Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγκύρια τύπου HILTI


 

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

Θέλω να κάνω μια σύνδεση μεταλλικής δοκού τύπου U με δοκάρι 25/60. Επειδή οι κοχλίες Hilti είναι ακριβοί, θα ήθελα να μου πείτε κάποια άλλη εταιρεία που να βγάζει παρόμοιου τύπου κοχλίες.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εκτονούμενα αγκύρια βγάζουν πολλές εταιρίες (δεν έχει νόημα να αρχίσω να απαριθμώ) και θα τα βρεις σε κάθε σχεδόν μάντρα υλικών. Χημικά αγκύρια βγάζουν λιγότερες, αλλά μπορείς να φτιάξεις και ο ίδιος χρησιμοποιώντας ντίζα και κάποιο υλικό τύπου EPOMAX-ANCHOR, υλικά που επίσης μπορείς να βρεις οπουδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το αν είναι ακριβή ή όχι η αγκύρωση που θέλουμε να κάνουμε με τους κοχλίες Hilti ή τύπου Hilti, είναι κάτι πάρα πολύ σχετικό. Έχει σχέση με την ποιότητα της στερέωσης που θέλουμε να κάνουμε, με τα φορτία που θέλουμε να παραλάβουμε - είτε διατμητικά, είτε εφελκυστικά- με τα πιστοποιητικά που τυχόν θέλουμε να συνοδεύεται το αγκύριο το οποίο θα βάλουμε, με το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η τοποθέτηση του χημικού αγκυρίου και το πιο σημαντικό το πόσο ΑΣΦΑΛΗΣ θέλουμε να είναι η αγκύρωση που κάνουμε.

 

Για να δώσω ένα παράδειγμα: Είναι πολύ διαφορετική η ποιότητα στερέωσης όταν "πασαλείβουμε" με την σπάτουλα την βέργα οπλισμού η βουτώντας την ντίζα κατευθείαν στην εποξειδική με τον κουβά με αυτήν όταν χρησιμοποιούμε ένα πιστόλι εποξειδικής δύο συστατικών

όπου ξέρουμε στα σίγουρα με κάθε πάτημα της σκανδάλης πόσα ml θα πρέπει να γεμίσουμε την οπή.

 

Στην πρώτη περίπτωση δεν ξέρω ακριβώς πόση ρητίνη έχω βάλει και συνεπώς η αγκυρωσή μου δεν είναι και τόσο ασφαλής συγκριτικά με το πιστόλι 2 συστατικών όπου ξέρω ότι έχω γεμίσει τα 2/3 της οπής και έτσι η στερέωση μου είναι πλήρης. Και για να καταλήξω πάλι στο ακριβό και φτηνό, όταν φτιάχνεις εποξειδική στον κουβά θα πρέπει να την δουλέψεις όλη ειδάλως μετά από κάποια ώρα πετρώνει και είναι άχρηστη. Με τις αμπούλες των δύο συστατικών όμως έχεις την ευχέρεια να την δουλέψεις μέσα σε ένα διάστημα αρκετών μηνών.

 

Για αυτό το ακριβό και το φτηνό είναι δύο έννοιες πολύ σχετικές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.