Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μητρώο προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών


vangalanos

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πρέπει να ξεκαθαρίζουμε εξ'αρχής σε όλους ότι για να ισχύει η κατώτατη αμοιβή πρέπει να ισχύουν απαραίτητως τα εξής:

 

α)πλήρη σχέδια+λογαριασμοί πετρελαίου-ΔΕΗ

β)Φύλλο συντήρησης λέβητα με τις απαραίτητες μετρήσεις

 

αλλιώς εάν δεν ισχύει το β) θέλει ΕΠΙΠΛΕΟΝ και αμοιβή επιθεώρησης λέβητα για να κάνουμε εμείς τις μετρήσεις (ή να φέρει συντηρητή αδειούχο να κάνει αυτός τις μετρήσεις).

 

εάν δεν υπάρχει το α) αμοιβή αποτύπωσης.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν υπάρχουν σχέδια και μιλάμε για κάτι απλο είναι στην διακριτική ευχέρεια του επιθεωρητή να δουλέψει απλά με μια γρηγόρη αποτύπωση χωρίς έξτρα κόστος. (Πχ ένα ισόγειο τετραγωνισμενο 8X10 ή κάτι ανάλογα απλο).

 

Οι λογαριασμοί πετρελαίου ΔΕΗ κλπ δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν ή να δωθούν και φυσικά δεν λαμβάνονται υπόψιν για τον υπολογισμό της ενεργειακής κατάταξης του κτιρίου. Αποτελουν μόνο δεδομένα για στατιστική ανάλυση. Πρέπει όμως να γινεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν όταν είναι δυνατόν αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα. Στις 07/01/11 είδα στο σύστημα ότι εγκρίθηκα (προς έγκριση απο Υπουργο), στις 08/01/12 μου ήρθε το ενημερωτικό email. Τσεκαρετε και τα ανεπιθημητα στο mail σας μήπως τοποθετήθηκε εκει κατα λάθος. Γιατί και τις ΤΟΤΕΕ τις έψαχνα αλλα εκει μέσα τις είχα βρει. Το mail με τις πληροφορίες πληρωμής για όσους το ζήτησαν:

 

 

—————

 

"

Σε συνέχεια της από 11.10.2010 «Πρόσκληση για τη χορήγηση Προσωρινών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών, απαιτείται η πληρωμή του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Η πληρωμή γίνεται σε οποιαδήποτε *Δ.Ο.Υ. *με έκδοση διπλότυπου είσπραξης όπου στην αιτιολογία αναφέρεται «υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ,* ΚΑΕ εσόδων 3745 εγγραφή στο μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών».

Το διπλότυπο αυτό απαιτείται να αποσταλεί *άμεσα στην υπηρεσία μας ταχυδρομικά (με αναφορά του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της αίτησής σας στο buildingcert.gr), ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εγγραφή σας στο αντίστοιχο μητρώο.

Σημειώνουμε ότι, για την γρηγορότερη ενημέρωση του συστήματος και την εγγραφή σας στο μητρώο, παρακαλούμε να στείλετε επίσης το διπλότυπο και σε ηλεκτρονική μορφή με fax *σε έναν από τους αριθμούς 210 6969708 ή 210 6969504 ή *με *e-mail στην διεύθυνση [email protected]

*

Ευχαριστούμε

*

Αποστολή του διπλοτύπου στη διεύθυνση:

*

Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (Ε.ΥΠ.ΕΠ.ΕΝ.)

Μεσογείων 119 (7ος όροφος, γραφείο 720), ΤΚ 10192 Αθήνα

e-mail: [email protected]

(υπόψη Γρηγ.Οικονομίδη)"

 

—————

 

Σου ήρθε ειδοποίηση 8-1-11 (ημέρα Σάββατο)?

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν υπάρχουν σχέδια και μιλάμε για κάτι απλο είναι στην διακριτική ευχέρεια του επιθεωρητή να δουλέψει απλά με μια γρηγόρη αποτύπωση χωρίς έξτρα κόστος. (Πχ ένα ισόγειο τετραγωνισμενο 8X10 ή κάτι ανάλογα απλο).

Εχεις ξαναπεί την άποψή σου senninha και αναρωτιέμαι καμιά φορά αν είσαι βαλτός απο την ΠΟΜΙΔΑ. Χωρίς πλάκα όμως, δε πρέπει να αξιολογήσεις ανάλογα τις 2 -3 ώρες που θα κάνεις ακόμα και για αυτή την απλή περίπτωση ? Δεν πρέπει να κάνεις κάποια αναπτύγματα όψεων σε κάθε περίπτωση για εμβαδομετρήσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το email στάλθηκε στις 7/1/11 αλλα τελικά παραληφθηκε στις 8/1/11...!!??

 

Επειδή μπαίνω και στην θέση των άλλων και δεν θα ήθελα να κάνω ότι δεν θα μου άρεσε να μου κάνουν, θεωρω ότι όταν μπορω να κάνω την δουλεια μου απλά και εύκολα δεν χρεωνω εργασίες απλά για να χρέωσω και να βγάλω κάτι παραπάνω. Τι να χρέωσω δηλαδή σε ένα τετραγωνισμενο κτίριο σαν αμοιβη αποτυπωσης για το ΠΕΑ; Το σκίτσο που θα κάνω στο πρόχειρο και τις 5 διαστάσεις που θα μετρήσω με την μετροταινια (4 πλευρές και ένα ύψος); Και για το ΠΕΑ δεν χρειαζεσαι και τίποτε αλλο απο την αποτύπωση. Όχι δεν θα το κάνω κι ας το δικαιούμαι. Εάν ειναι κάτι περίπλοκο σαφώς και θα το χρέωσω. Αλλα τέτοιες απλές περιπτώσεις δεν πρόκειται. Δεν αξίζει καν τον κόπο να στείλεις τον άνθρωπο να σου φέρει σχέδια απο την πολεοδομια.

 

Μπορει και να το βλέπω λάθος αλλα το αισθανομαι σαν να μου ζητάει ο υδραυλικος 60 ευρω για να μου αλλάξει το λαστιχακι στην βρύση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο τα ντουβάρια, ειναι και τα ανοίγματα, στις θέσεις που είναι, και οι πρόβολοι η τα σκίαστρα πάνω απο αυτά, και ο προσανατολισμός να μπεί, και τα γειτονικά κτίρια πως σκιάζουν το υπο εξέταση ακίνητο, και η γειτναση με αλλους ΜΘΧ η ΘΧ κλπ. Υστερα, όπως εσυ ανάφερες σε άλλο post, καλό είναι αυτά τα στοιχεία κάπου να μένουν (αρχείο ιδιοκτήτη + αρχείο επιθεωρητή) για τυχόν επανέλεγχους μετά από σημαντικές τροποποιήσεις κυρίως επι τα χείρω, όπου θα πρέπει να υποστηρίξουμε το ΠΕΑ μας. Αρα δε μπορεί να είναι σκιτσάκια.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα απλούστατο τετραγωνισμενο κτίριο όπως αυτό που ανέφερα ή άλλο ανάλογο όλα αυτα που είπες τα αποτυπωνω σε ένα Α4 μέσα σε 10 λεπτά με μια μετροταινια και μόνο. Να πω 50 ευρω για να τα καθαρογραψω κι ολας; Δεν χρειάζομαι κάτι άλλο για να υποκαταστήσει την κατοψη που δεν θα εχω στα χέρια μου. Πλαϊνα κτίρια, και σκιασεις απο αυτα ούτως ή άλλως δεν θα φαίνονταν στην κατοψη που σου λείπει και ειναι στοιχεια αυτοψίας και μόνο.

 

Εάν θες να χρεώσεις παραπάνω χρέωσε την πραγματικα σοβαρη και χρονοβορα δουλεια σου στο γραφείο που ειναι υποτιμημενη.

 

Γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι απλοί μηχανικοί που δεν έχει εξετασθεί ακόμη η αίτηση μας, ενώ φυσικά έχει κατατεθεί εντός προθεσμίας και ας μου απαντήσει κάποιος αν αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, όταν το υπουργείο για τον νομό Θεσσαλονίκης βγάζει 1-3 ενεργειακούς επιθεωρητές????? Περιμένω τις απαντήσεις ομοιοπαθών. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.