Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων, με αλλαγή και επιδιόρθωση όψεων


Recommended Posts

Καλησπέρα,

σε οικόπεδο εξ' αδιαιρέτου υπάρχουν πέντε κτίρια. Σε ένα εξ' αυτών, που είναι διπλοκατοικία (ισόγειο και Ά όροφος), μου ζητήθηκαν τα εξής : αλλαγή διαρρυθμίσεων στο ισόγειο διαμέρισμα με αλλαγή όψεων καθώς και επιδιόρθωση όψεων και των δύο ορόφων (''ξήλωμα'' επιχρίσματος και επανακατασκευή).

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής :

-χρειάζεται κανονική άδεια με αναλυτικό?

-εάν έχω (που έχω) βεβαίωση οτι ο φάκελος αδείας (του 1969) δεν υπάρχει (μόνο στελέχη υπάρχουν) χρειάζεται ανασύσταση φακέλου?

-χρειάζομαι συνέναιση κι από τους ιδιοκτήτες των υπολοίπων κτιρίων, εκτός από τους δύο της διπλοκατοικίας?

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και χρειάζεσαι άδεια κανονική αφού πιθανότατα θα έχεις και ικριώματα... Να το θυμάσαι πάντα, ότι αν υπάρχει σκαλωσιά, ανεξαρτήτως εργασιών, άδεια θα χρειαστείς.

 

Οσο για το φάκελο, λογικά θα πρέπει να κάνεις τα νέα σχέδια, για τα υπάρχοντα μπορεί να μη στα ζητήσουν και να αρκεστούν σε φωτό... αλλά αφού θα κάνεις τα νέα, δεν νομίζω ότι τα παλιά θα έχουν και τόσο τρελλές διαφορές.

 

Συναινεση δεν χρειάζεται παρά μόνο αν είναι ιδιοκτήτες στο κτίριο... όχι στο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο με σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας ανεγέρθηκε ενιαίο κτήριο αποθηκών (υπόγειο + ισόγειο) στα στοιχεία και των δυο συνιδιοκτητών.

1. Μπορεί σήμερα μόνο ο ένας συνιδιοκτήτης, χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου, να υποβάλλει αίτηση έκδοσης οικ. αδείας εσ. διαρρυθμίσεων με σκοπό να κτίσει διαχωριστικό τοίχο στο όριο που το κτήριο χωρίζεται (κοινό όριο τμημάτων κάθετης ιδιοκτησίας) ;

2. Αν το υπάρχον κλιμακοστάσιο που εξυπηρετεί το υπόγειο έχει κατασκευασθεί εξολοκλήρου σε ένα τμήμα της κάθετης πώς αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό ;

Link to comment
Share on other sites

1. Λογικά ναί αλλά μήπως λόγω χρήσης του χώρου εγείρονται ζητήματα πυρασφάλειας και άλλα σχετικά;

2. Νομίζω το έχω δεί ξανά αυτό, αλλά κατά παράβαση της αδείας... διότι είναι κάπως παράλογο... Υποθέτω με κάποια πράξη που θα αναφέρεται η άδεια εισόδου;

Αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.