Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπουργείο βιομηχανίας.-Πιστοποιητικό απαλλαγής για βιοτεχνεία ενδυμάτων.


Romanos

Recommended Posts

Μου ζητήθηκε από λογιστή ώστε να κάνει έναρξη στη Δ.Ο.Υ. για έναν πελάτη του,πιστοποιητικό απαλλαγής από το πρώην υπουργείο βιομηχανίας για εταιρεία η οποία θα ασχολήται με ενδύματα.Λογικά βιοτεχνεία ενδυμάτων.

 

Ξέρω ότι τα στοιχεία που σας δίνω είναι ελλειπή κι όχι συγκεκριμένα(έτσι τα άκουσα κι εγώ) αλλά λογικά ένας έμπειρος συνάδελφος θα γνωρίζει τη διαδικασία και τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάνε στη εφορία.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνει μια βιοτεχνία/βιομηχανία έναρξη εναρξη επαγγέλματος πρέπει να έχει νόμιμη άδεια ή απαλλακτικό λειτουργίας από την Δ/νση ανάπτυξης.

Πρέπει λοιπόν να φροντίσεις για την έκδοση της αδείας ή του απαλλακτικού αν η ισχύς είναι κάτω από 22 Kw.

Προαπαιτούμενα της αδείας ή απαλλακτικού είναι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη έκδοση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και η μελέτη πυροπροστασίας για την έκδοση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, προσοχή επειδή μου έχει τύχει με λογιστές. Ακόμα και αν πρόκειται για επιδιόρθωση ενδυμάτων, εδώ στην Αθήνα δεν μπορείς να βγάλεις απαλλακτικό, αλλά βγάζεις κανονικά άδεια. Ο μόνος αρμόδιος να σου απαντήσει, αφού μάθεις πρώτα ακριβώς τη δραστηριότητα, είναι ο μηχανικός της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της περιοχής στην οποία ανήκει. Συνήθως είναι εξυπηρετικοί. Ρώτα και πες μας αν θέλεις κάτι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

 

IEROFANTIS εάν η ισχύς είναι πάνω από 22KWp θέλει κανονική άδεια κι εάν είναι κάτω θέλει απαλλακτικό?Η βιοτεχνεία είναι σίγουρα κάτω από 22KWp και θα ασχολήται και με δημιουργία ενδυμάτων εκτός από επιδιόρθωση.

 

Για την ΜΠΕ πρέπει να χω μελετητικό πτυχίο?

 

kcher η βιοτεχνεία είναι στην επαρχία,Πάτρα,και θα πάρω τηλέφ. αύριο στη διεύθυνση Ανάπτυξης ελπίζοντας να με κατατοπήσουν.

Link to comment
Share on other sites

αφού είναι κάτω από 22 πας για απαλλακτικό,

δεν χρειάζεται μελετητικό πτυχίο για τη ΜΠΕ ,στην ουσία είναι ένα τυποποιημένο έντυπο-τεχνική έκθεση 2-3 σελίδων που μπορείς να το πάρεις από την νομαρχία και να το συμπληρώσεις

 

προσοχή αν έχει σίδερα κτλ υπάρχει και μια διαδικασία για τους ατμολέβητες που πρέπει να κάνεις

Link to comment
Share on other sites

H βεβαίωση απαλλαγής για τη ΔΟΥ βγαίνει ΜΟΝΟ για απαλλαχτικά (Κατω των 22Κw)

Το μονο που χρειάζεται να πας είναι την ειδική δήλωση για απαλλαγή απο υποχρεωση εφοδιασμού με αδεια λειτουργιας και εγκαταστασης.

Την περνεις απο τη διευθυνση αναπτυξης, την συμπληρωνεις και την καταθετεις.

Η Δ/νση αναπτυξης σου δίνει τη βεβαιωση που θελεις.

Αυτη ΔΕΝ είναι η αδεια του εργαστηρίου. Ειναι για εναρξη επαγγελματος ΜΟΝΟ.

Στη συνεχεια καταθετεις τα υπολοιπα (χρηση γης, περιβαλλοντική μελέτη κλπ, παραβολα 25 και 50 ευρω) και την παίρνεις... Θα σε ενημερωσει η Δ/νση αναπτυξης για τα υπολοιπα δικαιολογητικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Romanos καλησπέρα.

Σωστά τα λέει ο ggeorge, δεν τα θυμόμουνα επακριβώς, όσον αφορά τα ''σίδερα'' που αναφέρει ο pisinolog.., εννοεί σίδερα σιδερώματος ατμού που σημαίνει ενδεχόμενη ύπαρξη ατμολέβητα. Στην περίπτωση αυτή η θερμική ισχύς του ατμολέβητα(ων) πρέπει να είναι<50Kw, δηλ. για απαλλακτικό πρέπει να συντρέχουν οι συνθήκες κινητήρια ισχύς <22Kw και θερμική ισχύς <50Kw.

Τώρα αν όντως υπάρχει ατμολέβητας τότε αυτός χρείαζεται Πιστοποητικό Υδραυλικής Δοκιμασίας που το βγάζεις κάνοντας την υδραυλική δοκιμασία παρουσία Μηχανικού της Δ/νσης Ανάπτυξης.

Τέλος επειδή βλέπω ότι είσαι νέος στα χωράφια της αδειοδότησης βιομηχανιών σου συνιστώ να διαβάσεις πρασεκτικά τον σχετικοό νόμο που θα τον βρεις εδώ :http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/68-05.1112770099472.pdf

και αν έχεις άλλες απορίες οι συνάδελφοι εδώ πάντα στη διάθεσή σου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.