Μετάβαση στο περιεχόμενο

SOS !! Ηλεκτρολογική εργασία


cescas

Recommended Posts

sos εχω μια εργασια και θελει να βρω την διατομη των αγωγων για καθε γραμμη(οι υπολογισμοι να γινουν και με μεθοδο ασφαλους λειτουργιας αλλα και πτωσης τασης) αυτο γινεται με καποιον συγγεκριμενο τυπο??:confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν μας είπες για τί κτίριο πρόκειται; Τι διαστάσεις έχει; Αν είναι μικρού εμβαδού, δεν έχει νόημα να κάνεις υπολογισμούς πτώσης τάσης, αρκεί να τηρήσεις τις σωστές διατομές για τις καταναλώσεις σου.

 

Δώσε μας λίγα στοιχεία πατραπάνω αν μπορείς

Link to comment
Share on other sites

Πάντως να ξέρεις ένα πράγμα. Αν ας πούμε η κατανάλωσή σου είναι 6Α, οπότε σου αρκεί το ΝΥΜ 3Χ1,5τ.χ. (που ασφαλίζεται με 10Α ασφάλεια), αλλά λόγω πτώσης τάσης χρειαστείς π.χ. 3Χ2,5 τ.χ., και πάλι πρέπει να το ασφαλίσεις με 10Α και όχι με 16Α που είναι η φυσιολογική ασφάλεια για 2,5αρι καλώδιο. Ετσι μόνο θα μπορείς να αλλάξεις καλώδιο στην πορεία και να βάλεις 1,5αρι χωρίς πρόβλημα.

 

Η ασφάλειά σου θα προσδιορίζεται από την αναμενόμενη φόρτιση και ΟΧΙ από το καλώδιο, όπως αυτό θα προκύπτει από την πτώση τάσης.

Link to comment
Share on other sites

κοιτα κανονικα εχουμε ενα δωματιακι το οποιο εχει οτι θα ειχε κανονικα ενα κανονικο σπιτι δεν μας ειπαν ποσο θα ειναι τα τετραγωνικα του σπιτιου ουτε ποσο θα ειναι το μηκος των αγωγων,το μονο που μας εχουν δωσει ειναι το μηκος του καλωδιου κεντρικης παροχης της εγκαταστασης απο τον μετρητη στον πινακα( 55 m)

Link to comment
Share on other sites

Ετσι μόνο θα μπορείς να αλλάξεις καλώδιο στην πορεία και να βάλεις 1,5αρι χωρίς πρόβλημα.

 

πορεία = στο μέλον

ή

πορεία = σε ένα τμήμα της γραμμής?

Link to comment
Share on other sites

Συνεπώς, μόνο αυτό το καλώδιο θα πρέπει να διαστασιολογήσεις για την πτώση τάσεως. Χρησιμοποίησε τους τύπους για μονοφασική ή τριφασική γραμμή, με τα υπολογιζόμενα φορτία που θα έχεις και δες τι ποσοστό πτώσης τάσης θα έχεις. Αν είναι μέσα σε αποδεκτά όρια (<3%) κράτα την ελάχιστη διατομή που χρειάζεσαι.

 

@miltos

 

σε κάποιο τελικό τμήμα της γραμμής. Επειδή ασχολούμαι πολύ με φωτισμούς, μου έχουν τύχει περιπτώσεις που οι ασφάλειες ήταν ΙΙΙ/16Α και το απαιτούμενο καλώδιο στην αρχή ήταν 5Χ16τ.χ. λόγω πτώσεων τάσης, αλλά για να μπορώ να πέσω μέχρι 3Χ2,5 στον προβολέα, ασφάλιζα σαφώς με 16Α.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο ανόητοι θα σας παίδευαν έτσι... Τέλος πάντων, ανά γραμμή, βρες πρώτα τι ασφάλεια χρειάζεσαι, και μετά υπολόγισε τη διατομή με βάση την πτώση τάσης που θέλεις. Αλλά κράτα την ασφάλεια που υπολόγισες στην αρχή, και όχι αυτήν που ασφαλίζει το πιο χοντρό καλώδιο.

Link to comment
Share on other sites

cescas, συγνωμη μη με παρεξηγησεις, αλλα στο μαθημα τι κανετε? δε σας κανουν τουλαχιστον ενα παραδειγμα...

Εμας η Σαφιγιαννη (θεά) μας εκανε 4 ξεχωριστα παραδειγματα πανω στον υπολογισμο διατομων και πτωση τασεως...

Link to comment
Share on other sites

οκ, ακομα μας ειπαν να κανουμε και μια τεχνικη εκθεση που θα περιεχει τη δομη της ηλεκτρικης εγκαταστασης,μπορεις να μου πει τι πρεπει να κανω ( δεν μας εχουν εξηγησει τιποτα απο ολα αυτα και περιμενουν να τα κανουμε κιολας)!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.