Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση τμημάτων κτίσματος


Γιωργίνα

Recommended Posts

Γειά και χαρά,

γράφω εδώ ελπίζοντας να βρω κάποια απάντηση, γιατί στις πολεοδομίες αυτόν τον καιρό γίνεται μπάχαλο και δεν ξερει κανείς τίποτα.Ταυτόχρονα, ούτε κι γω έχω εμπειρία από τέτοια.

Θέλω να νομιμοποιήσω ένα καφεπαντοπωλείο σε ένα χωριό, που ανήκει μετά από δωρεά στην εκκλησία. Το κτίσμα αποτελείται από τρία μέρη, είναι 115 τ.μ. και έχει άδεια (1981) μόνο το αρχικό κτίσμα 55 τ.μ. Τα άλλα δύο μέρη είναι 27(χτισμένο προ του 1996, κι έχει μια κοινοτική άδεια από το 1993) και 33 τ.μ. (τωρινό-υπήρχε μόνο ο σκελετός-κανείς δεν θυμάται από πότε).Το οικόπεδο είναι 166τ.μ. ενώ κατά τας γραφάς αρτιότητα έχει στα 700τ.μ. Υπάρχει και παρέκκλιση όπου έχω κάλυψη 70%. Τουτέστιν, η δυνατή κάλυψη ειναι 116 τ.μ. κι η πραγματική 1 τ.μ. λιγότερο. Αποστάσεις δ ούτε κατά διάνοια. Νομιμοποιείται αυτό το πράγμα; Και πως; Στο άρθρο 22 να ανατρέξω ή στο θεό;

Link to comment
Share on other sites

Γεωργίνα

Θέλεις να το νομιμοποιήσεις σαν καφεπαντοπωλείο της εκκλησίας; (που θα το νοικιάσει ή σαν κάτι άλλο εκκλησιαστικής χρήσης;)

Σε τι οικισμό βρίσκεται;

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ωχ! Σχεδόν ένα χρόνο μετά και για λόγους ευθιξίας, ΚΑΝΑ σε ευχαριστώ που μου απάντησες!Το θέμα δεν έχει λυθεί ακόμα. Ναι θα το νοικιάσει κι ο οικισμός είναι κάτω των 800, αν είναι αυτή η πληροφορία που χρειάζεσαι. Τα στοιχεία βεβαια έχουν αλλάξει με κάτι αλχημείες του τοπογραφου και του δωρητή που αυξησε τη δωρεά του αλλά πάλι όχι αρκετά ωστε να νομιμοποιείται χωρις προβλήματα. Αν δεις το ποστ μου πολυ τυχερή θα είμαι!!

Link to comment
Share on other sites

Άποψη μου επειδή έχω παρόμοια περίπτωση στον ίδιο νομό, με κοινοτική άδεια που τη βγάζανε στο καφενείο του χωριού, αλλά κατα τα άλλα το χτίσμο έγινε λες και θέλανε επίτηδες να δοκιμάσουν όλες τις παρανομίες, τακτοποίησε το όλο με το νόμο 4014 και άδραξε της ευκαιρίας ότι έχει ΟΑ και δεν θα βγει διπλάσιο το πρόστιμο (συμβουλή της πολεοδομίας). Αν βέβαια σε συμφέρει (οικονομικά) να κάνεις παράλληλα και νομιμοποίηση με το άρθρο 22, αλλά πολύ πιθανό να μπλέξεις με τη στατική επάρκεια, που σίγουρα σε τέτοιες μπακαλίστικες περιπτώσεις θα υπάρχει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.