Μετάβαση στο περιεχόμενο

FAN-COIL


ΙΦΠ

Recommended Posts

Μπορεί κάποιος να απαντήσει εάν έχει χρησιμοποιήσει σε εγκατάσταση, fan-coil ψευδοροφής μη εμφανή; Τι προβλήματα ενδεχομένως μπορούν να εμφανιστούν; Επίσης σε τριόροφη οικοδομή ο ψύκτης είναι προτιμότερο να τοποθετηθεί στην ταράτσα; Επισημένω ότι το δίκτυο έχει ήδη κατασκευαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Ναι στην ταράτσα τοποθέτησε τον.Με αντικραδασμικά στην βάση του και στις σωλήνες προσαγωγής / επιστροφής.Για τα fan coil οροφής σιγουρέψου για την απορροή(οτι η σύνδεση της είναι στεγανή).

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αποκλείεις το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί σε επίπεδο εδάφους; (ανοιχτός χώρος). Ο πρώτος όροφος έχει απλά σώματα τα fan-coil θα τοποθετηθούν στον 2ο και 3ο όροφο.

 

Ρωτάω γιατί ίσως ο ιδιοκτήτης διαφωνεί για την τοποθέτηση στην ταράτσα.

 

Επίσης στην ίδια οικοδομή έχουν εγκαταστήσει ηλιακό σύστημα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας. Το σύστημα περιλαμβάνει 2 συλλέκτες και boiler 400 lt, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών ειδικά μηνών ο ιδιοκτήτης παραπονείται ότι με την παραμικρή χρήση ζεστού νερού δουλεύει ο καυστήρας με αποτέλεσμα να καταναλώνει 400 lt πετρέλαιο (και μιλάμε για καλοκαίρι), μήπως η προσθήκη δεξαμενής στους συλλέκτες λύσει το πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Aν τα FCU τοποθετηθούν σωστά και προβλεφθεί ικανοποιητική απορροή των συμπυκνωμάτων και προσβασιμότητα για την αντικατάσταση των φίλτρων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για λόγους σωστής κατανομής του αέρα σε φάση θέρμανσης, η ταχύτητα του ανεμιστήρα να είναι στη θέση ΗΙ το χειμώνα, γιατί ο θερμός αέρας έχει την τάση να ανεβαίνει στο ταβάνι.

 

Ο ψύκτης στο δώμα είναι ΟΚ, και όπως είπε ο woody πρόσεξε καλά την αντικραδασμική του προστασία και την απορροή των συμπυκνωμάτων του το χειμώνα.

 

Στη θέρμανση θα χρησιμοποιείται ο ψύκτης, ή κάποιο λεβητοστάσιο;

Link to comment
Share on other sites

Σε παρακαλώ διευκρίνησέ το μου. Τα FCU θα παίρνουν ζεστό νερό από το λεβητοστάσιο το χειμώνα, ή θα έχετε πρόσθετα σώματα καλοριφέρ;

Link to comment
Share on other sites

Σε ρωτάω γιατί μια και είσαι ακόμα στην αρχική φάση της κατασκευής, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε την παρεμβολή ενός πλακοειδούς εναλλάκτη στο ζεστό νερό, ώστε να μην αναμιγνύεται με το κύκλωμα του νερού του ψύκτη και το βρωμίζει.

 

Οσον αφορά το boiler είναι λογικό να παίρνει εμπρός ο λέβητας. Αν το έχετε ρυθμίσει π.χ. στους 60°C, ο ήλιος δεν θα μπορεί πάντα να το φέρει σε κάποια τέτοια θερμοκρασία, συνεπώς ο λέβητας θα συμπληρώσει. Συμβουλή μου είναι αφενός να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του Boiler στους 50-55 βαθμούς και αφετέρου το καλοκαίρι να σβήνετε εντελώς το κύκλωμα του λεβητα Κ.Θ. Και προς θεού, να κλείνετε τον κυκλοφορητή από το λέβητα (η να παρεμβάλλετε ηλεκτροβάννα αν έχει μόνο ένα κυκλοφορητή) όταν δεν χρειάζεται, γιατί θα σας κλέβει θερμότητα.

 

Εναλλακτικά, η υποβοήθηση από τον λέβητα να γίνεται μέσω ενός controller που θα περιέχει κάποια λογικά βήματα πριν δώσει εντολή να ανάψει ο καυστήρας.

 

Επίσης, για την κατανομή δαπανών, σε ένα σύνθετο σύστημα θα έβαζα θερμιδομετρητές και ΟΧΙ ωρομετρητές.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ cmkapos για τις πληροφορίες.

 

Τα σώματα του 1ου ορόφου και τα FCU του 2ου και 3ου ορόφου χρησιμοποιούν ζεστό νερό από το λεβητοστάσιο.

Το θέμα με τον ψύκτη είναι ότι ο ιδιοκτήτης έχει την εντύπωση ότι πρέπει να τοποθετηθεί στην αυλή, επαναλαμβάνω ότι ο ψύκτης θα χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες για τα FCU του 2ου και 3ου ορόφου. Στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει να ξέρω γιατί δεν μπορεί να τοποθετηθεί ο ψύκτης στην αυλή εάν δηλαδή θα υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, μειωμένη απόδοση κ.λ.π

post-39603-131887256001_thumb.jpg

post-39603-131887256037_thumb.jpg

post-39603-131887256088_thumb.jpg

post-39603-131887256121_thumb.jpg

post-39603-13188725616_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και μπορείς να τον εγκαταστήσεις στην αυλή, αλλά θα πρέπει να ξέρει ο ιδιοκτήτης ότι οι ανεμιστήρες του ψύκτη θα φυσάνε πολύ ζεστό αέρα προς τα πάνω και θα κάνουν κάποιο θόρυβο, συνεπώς, αν υπάρχει παρακείμενο κτίριο, πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα οι γείτονες.

Link to comment
Share on other sites

όπως και οτί θα είναι ευάλλωτος σε δολιοφθορές ή σε παιχνίδια με τον πινακά του αν βρίσκεται σε χώρο που υπάρχει εύκολη πρόσβαση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.