Μετάβαση στο περιεχόμενο

woody

Core Members
  • Περιεχόμενα

    209
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by woody

  1. Αν κατα την επιλογή δεν έχει ληφθεί υπόψη ο κύκλος απόψυξης - χρόνος απόψυξης κτλ είναι λογικό να κρυώνει ο χώρος γιατί δεν υπάρχει ζεστό νερό απο την αντιστροφή του κύκλου και η αντλία θερμότητας δεν έχει κιτ με αντιστάσεις ώστε να διατηρεί το νερό σε μια ανεχτή θερμοκρασία.....Μπορεί να βάλει δοχείο αδράνειας με αντιστάσεις.
  2. Με χρήση εναλλάκτη τύπου VAM ανάκτησης θερμότητας όπως και στις εγκαταστάσεις κλιματισμού. Η απαγωγή αέρα απομακρύνει την υγρασία απο τον χώρο, γίνεται ανάκτηση θερμότητας στον εναλλάκτη και αυτή αποδίδεται στον νωπό αέρα. Έτσι οι απώλειες θερμότητας απο αερισμό μειώνονται αφου ο εισερχόμενος αέρας προθερμένεται.Κατι τέτοιο όμως δεν αξίζει τον κόπο για ένα μπάνιο
  3. Υπάρχουν ένα σωρό συζητήσεις μέσα στο forum για τα υπέρ και τα κατά των συστημάτων αυτών. Η διαφορά όμως είναι ότι ο φίλος ιδιώτης θέλει να εγκαταστήσει (δηλαδή να πληρώσει) και όχι να πληροφορηθεί γενικά και αόριστα. Χωρίς να γνωρίζουμε σημαντικούς παράγοντες του κτιρίου κτλ πως απαριθμούμε θετικά και αρνητικά? Κάθε εγκατάσταση είναι μοναδική και η επιλογή συστήματος δεν γίνεται μόνο με γνώμονα γενικότητες (συμβαίνει τα θετικά να μετατρέπονται σε αρνητικά) αλλά με συγκεκριμένα τεχνο-οικονομικά δεδομένα.
  4. Ούτε ο REV24 δέχεται πάνω απο τρία προγράμματα την ημέρα.
  5. Όχι θες μεγαλύτερη αν λάβεις υπόψιν τους κύκλους απόψυξης κτλ..
  6. Το δοχείο αδράνειας το χρειάζεσαι. Τον λόγο θα στον πει ο μηχανολόγος. Σύνδεσε έναν θερμοστάτη χώρου με την αντλία ή αγοράζεις το χειριστήριο της mitsubishi που συνδέεται ασύρματα με την μονάδα και ελέγχει την εσωτερική θερμοκρασία. Μετά από αυτά πρόβλημα δεν θα έχεις. Φαινόταν εξ αρχής ότι το πρόβλημα ήταν στον θερμοστάτη.
  7. Stekka ο θερμοστάτης του χώρου κλείνει καθόλου? Σε τι θερμοκρασία είναι ρυθμισμένος? Γιατί αν παράδειγμα τον έχεις ρυθμίσει στους 28 Κελσίου είναι λογικό που η αντλία θερμότητας δουλεύει συνέχεια. Ταν φαν κοιλ σταματούν να δουλεύουν?Σε τι θερμοκρασία σταματάν?
  8. Κινέζικο με κινέζικο διαφέρει. Ειδικά στα προϊόντα βιομηχανικού εξοπλισμού υπάρχουν εργοστάσια με αξιόλογα προϊόντα. Ισχύει όμως και στα κινέζικα το ότι πληρώνεις πέρνεις. Όσο χαμηλότερη η τιμή τόσο χαμηλότερη και η ποιότητα τους.
  9. Λάθος. Αν δεχτούμε ότι όντως τα δομικά στοιχεία θερμαίνονται και όχι ο αέρας, θα έχουμε αύξηση των απωλειών από τα δομικά στοιχεία προς τον εξωτερικό χώρο και μείωση των απωλειών λόγο αερισμού-διείσδυσης από χαραμάδες.
  10. +1 και από μένα στον aithilenio.. Άλλη μια η εγκατάσταση που δείχνει το επίπεδο του τεχνικού κόσμου στην Ελλάδα ( και τους μεν και τους δε εννοώ) Επίσης μου δίνεις την αφορμή να εκφράσω μια απορία που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας το νήμα αυτό. Ο σκοπός και οι στόχοι του ΠΕΑ καλύπτονται όταν εκδίδονται από ειδικότητες χωρίς κάποια σχέση με το θέμα? Στα σχόλια τους τι γράφουν? Και προς θεού δεν αναφέρομαι υποτιμητικά για την συνάδελφο, δεν ευθύνεται αυτή.
  11. Το φαινόμενο της απορρόφησης γήινης υπέρυθρης ακτινοβολίας από αέρια ονομάζεται φαινόμενο του θερμοκηπίου. Είναι φυσικό φαινόμενο και εξασφαλίζει την ύπαρξη και την λειτουργία των οικοσυστημάτων του πλανήτη. Αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός αυτός η θερμοκρασία του πλανήτη θα ήταν -18 βαθμούς Κελσίου. Πέντε συστατικά του ατμοσφαιρικού αέρα απορροφούν υπέρυθρη ακτινοβολία: οι υδρατμοί το διοξείδιο του άνθρακα το όζον το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου. Βέβαια το φαινόμενο επιτείνεται όσο αυξάνονται οι εκπομπές CO2, CFCs CH4 N2O από ανθρώπινες δραστηριότητες με συνέπεια την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας. Όμως ο πλανήτης διανύει κύκλους μεγάλης μείωσης-αύξησης της θερμοκρασίας του ανά περιόδους και αυτό θα πρέπει να διαχωριστεί από την κλιματική αλλαγή. Είναι σίγουρο πως όλο αυτό το όργιο νομοθετημάτων ανά τον κόσμο και της στροφής προς την οικολογία δεν εξυπηρετεί την ποιότητα ζωής μας ούτε την βιωσιμότητα του πλανήτη μας (τα μεγάλα περιβαλλοντολογικά προβλήματα είναι γνωστά από την δεκαετία του 80)αλλά αποσκοπεί στην δημιουργία νέων αναγκών για προϊόντα και υπηρεσίες και αφορμών για φορολογία, αυτή την φορά στον αέρα(που μέχρι στιγμής δεν υπήρχε μέθοδος φορολόγησης)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.