Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΕΝΑΚ σε γραφεία


zio7

Recommended Posts

Σε ένα οικόπεδο θα κατασκευαστούν 3 κτίρια γραφείων. Και τα 3 κτίρια είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Σ αυτή την περίπτωση θα γίνουν 3 διαφορετικές μελέτες ΚΕΝΑΚ? Επίσης στο ένα απο τα 3 κτίρια υπάρχουν 4 γραφεία τα οποία δεν εφάπτονται μεταξύ τους, απλά επικοινωνουν με εξωτερικό διάδρομο, σ αυτή την περίπτωση ΚΕΝΑΚ κάνω στο σύνολο του κτιρίου? Και μια τελευταία ερώτηση, αν κάνω 3 διαφορετικές μελέτες, για κάθε ένα κτίριο θα δηλώνω τα άλλα δύο σαν γειτονικά κτίρια για να βγάζω και σκιασμους? Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Οπως γινότανε η θερμομόνωση πριν δηλαδή κάθε κτήριο ξεχωριστά. Εννοείται οι σκιάσεις θα γίνουν όπως λες αφού είναι κτήρια που διαφορετικά. Ερώτηση :

Πως σκέφτεσαι να τα θερμάνεις ? Με ένα λεβητοστάσιο και ένα σύστημα κλιματισμού ?

Θα πρέπει να υπολογιστεί η ισχύς του δικτύου διανομής για κάθε κλαδο. Τα γραφεία που έχουν σύνδεση με το ένα κτήριο απο που θερμαίνονται.

Βλέπε επίσης ορισμό τι είναι ζώνη. Τι χρήση έχεις ? Είναι ίδια παντού ?

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση όλων των κτιρίων είναι γραφεία. Το πρώτο κτίριο είναι ανεξάρτητο. Το δεύτερο κτίριο έχει 3 ανεξάρτητα γραφεία και το τρίτο κτίριο έχει 2 ανεξάρτητα γραφεία. Ολα τα γραφεία ανήκουν σε μία ιδιοκτησία - σύλλογο. Η θέρμανση και ο κλιματισμός θα γίνουν με απλά κλιματιστικά τοίχου ( δεν υπάρχει χώρος λεβητοστασίου - κάποια άλλη λύση?) ενώ η προσαγωγή αέρα θα γίνει με ενναλάκτες. Θα βγούν δηλαδή 6 πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης? Παραθέτω και το Link με το δίαγραμμα κάλυψης. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

http://www.sendspace.com/file/iheyya

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έκανα έναν ΚΕΝΑΚ, και θα το λάμβανα υπόψη μου όταν θα όριζα τις θερμικές ζώνες. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν 3 ΚΕΝΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι αναποφάσιστος στο τι να επιλέξω τελικά.Το να κάνω 6 ενεργειακές μελέτες (το ένα μάλιστα κτίριο γραφείων είναι και μικρότερο απο 50τ.μ.) μου φαίνεται υπερβολικό. Απο την άλλη αν επιλέξω να κάνω μια ενεργειακή μελέτη, θα υπολογίσω το Um όλων των κτιρίων μαζί, το οποίο μπορεί τελικά να είναι κάτω απο το επιτρεπτό όριο αλλά δεν θα ξέρω αν το Um και των επιμέρους κτιρίων ξεχωριστά είναι κάτω απο το επιτρεπτό όριο. Τελικά είναι θέμα καθαρά επιλογής μου ή το ένα είναι σωστό και το άλλο λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να γίνουν 3 επιθεωρήσεις, εφόσον αποτελούν 3 κάθετες ιδιοκτησίες. Και ναι, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την αλληλοσκίαση.

Link to comment
Share on other sites

Σαν ιδιοκτησία είναι μια, απλά υπάρχουν 6 άνεξαρτητα γραφεία στο οικόπεδο. Αν βγάλω ένα πιστοποιητικό με 6 διαφορετικές ζώνες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.